Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami
Przepis na : deser
W yśmienite kruche babeczki z francuskim klasykiem- kremem pâtissière , czyli po prostu waniliowym kremem budyniowym i owocami. Wymagają trochę pracy, ale efekt jest tego warty. Kruche spody oraz krem warto przygotować wcześniej, na przykład wieczorem, a następnego dnia nadziewać babeczki. Przygotowanie kremu, wbrew pozorom nie jest bardzo trudne, trzeba tylko poświęcić mu trochę uwagi i czasu. Masa z żółtek i mąki dobrze łączy się z mlekiem i ładnie gęstnieje. Krem można przechowywać w lodówce do 3 dni. Musi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny
Autor
Iwona
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, babeczki, ciasto, naleśniki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, do pracy, drozdzowka, truskawki, truskawka, francuskie, drożdżówki , naleśnik, maliny, tarta, tort, torty, budyń, desery, muffiny, deser, szybkie ciasto, szybkie ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z malinami, ciasto na naleśniki, masa do babeczek, ciasto z kremem
Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny
Dodaj komentarz