Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili

Mogę śmiało napisać, że weekend spędziłam z nosem w pomidorach, na ich testowaniu i przetwarzaniu. Pierwsza partia poległa, bo doszłam do wniosku, że nie o to mi chodziło :), a od poniedziałku zabrałam się za kolejną porcję złoto - zielonego keczupu. Było doprawiane, smakowane, wyszło nieco pikantnie i naprawdę smacznie. Warzywna pasta "ala" keczup będzie świetnym dodatkiem do drobiu, makaronów, a także na kanapki, a zresztą sami zdecydujecie z czym ją zjeść!. Składniki na ok. 8-9 słoików po 200-220 ml: 2 kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.