
Przepis na : deser
Postaram się przed Wielkanocą podrzucić kilka nowych inspiracji na świąteczne przysmaki, dzisiaj pyszna i bardzo łatwa babka cytrynowa. Składniki na ciasto: - sok z 2 cytryn - skórka otarta z 2 cytryn - 16 dag masła - 1 i 1/2 szklanki cukru - 100 ml wody gazowanej - 100 ml mleka - 5 jaj - 3 szklanki mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Lukier cytrynowy: - 6 łyżek cukru pudru - sok z cytryny wg. potrzeby, ok. 3-4 łyżeczek 1. Masło z cukrem ubić mikserem, dodać startą skórkę z obu cytryn oraz wyci... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...