Idealne na śniadanie lub kolację, ale świetnie nadają się także na świąteczną przystawkę. Nie samymi faszerowanymi jajkami człowiek żyje :) Babeczki przyrządza się ekspresowo. Wystarczy wymieszać roztrzepane jajka z wiosennymi warzywami, fetą i upiec. Świetnie smakują z twarożkiem i dodatkiem zielonego tabasco. Jeśli jednak nie przepadacie za pikantnymi smakami, wystarczy szczypta soli :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu zielony ogórek gruntowy 5-6 rzodkiewek mała marchewka pół pęczka cienkiego szczypiorku mała dymka 80 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...