Babeczki marcepanowe

Babeczki marcepanowe

Babeczki marcepanowe

Babeczki o nucie migdałowej, kawałeczki marcepanu w sobie schowały i dzięki temu przepyszny smak uzyskały. Efekt smażenia podczas pieczenia daje ciekawe zakończenie bo babeczki smakują jak marzenie. Zewnątrz    są chrupiące, kolorem złota mieniące, a środek jest mięciutki, marcepanowy, słodziutki. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego warto przygotowywać wypieki na bazie mleka i masła”. Składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, ciekawe przepisy, muffiny, przetwory, słodkie, mleko w proszku, masa do babeczek

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.