Ciasteczka żytnie z miodem
Ciasteczka żytnie z miodem
Przepis na : deser
Wyśmienite ciasteczka z miodem i melasą na żytniej mące. Najlepiej smakują po 2 dniach zamknięte w słoju, zaraz po upieczeniu twardnieją i można je jeść maczane w mleku, są bardzo aromatyczne i wodzą człowieka na pokuszenie....Robiłam zimowe wydanie tych ciasteczek w formie piernikowych ludków, a teraz pora na letnią opcję, bo wykrawanie wierzchu tak mnie zachwyciło u Gosi z blogu Ósmy kolor tęczy, że musiałam sama je przetestować. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki żytniej, ja miałam typ 720 2 i 1/2 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, babeczki, jajko, ciasteczka, piernik, ciasto, ciastka , orzechy, ciasto na niedziele, por , piernikowa, orzechy włoskie, syrop, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasto z masa, ciasta z masa, masa do babeczek
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję