pana - 500 przepisów (strona:6/34)

Mój pierwszy spływ kajakowy. I muffinki dla alergików 92

Oczywiście zwleczenie się z łóżka o wpół do siódmej nie było rzeczą łatwą. Ale skoro tata C. zarządził zbiórkę o dziewiątej, nie mieliśmy wyjścia. Co, jak co, ale jak pan V. oczekuje Was na konkretną godzinę, nie chcecie się spóźnić.Zasady tej nie wyznaje jego najstarszy syn z małżonką, niemal za każdym razem doprowadzając swojego ojca rodzonego do rozpaczy(...)lodowato zimna. Właśnie przy okazji kąpieli odkryto, że klucze do auta, które miało posłużyć do zabrania pozostałych z drugiego końca, zostały właśnie na tym końcu w innym samochodzie zamknięte... Pan V. nie był zadowolony. Użył słowa idiota. Kilka razy.Nie zepsuło to jednak naszych humorów, wręcz przeciwnie - nadąsana mina taty C. wywołała wybuchy radosnego śmiechu u młodszych uczestników spływu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 134

monotonne buczenie prowadzącej. Pani prowadząca oświadczyła, że będzie walczyć oraz nie ma lipy i trzeba zapier**lać. Ujęła to bardziej literacko. Potem wystąpił kucharz z zacięciem na hipstera oraz Pan Kokos w postaci lodów. Mieliśmy wiórki z kokosa, mleczko kokosowe, miąższ z kokosa, wodę kokosową, skorupki z kokosa, mascarpone i nieustające kląskanie prowadzącej, która w pewnym momencie radośnie oświadczyła(...)sapał jak lokomotywa podczas tych układów, to ja pulpet bez kondycji się niechybnie zabiję. Więc dziękuję bardzo, ćwiczta sobie sami. Ćwiczenia były przerywane okrzykami „do it!!”, „yes!” „great!”. Normalnie panie zachód!! Następnie pan kucharz wspiął się na wyżyny i przygotował jabłka i śliwki oprószone cynamonem z sosem z gorzkiej czekolady. I znowu prowadząca jęczała „ŁAŁ”. Przestałam oglądać. I przyszła kolej

ladykitchen
Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup 180

garlic cloves, minced 1 cup coconut milk salt to taste roasted walnuts roughly chopped 1-2 pinches smoked paprika Preparation: Preheat oven to 220 oC. On a baking pan lined with aluminum foil or parchment paper, toss the pumpkin, onion, salt and pepper and one glug of olive oil all in one layer. Roast in the oven for about(...)minutes, shake the pan from time to time, until the little cubes are fork tender, and toasty. Remove pan from the oven, and in a medium size deep pot, add the pumkin, add the 3 cups of stock, salt, nutmeg, pepper, and puree with the help of hand blender. Check for thickness and if needed add another cup of stock

karmelowy
"Pięćdziesiąt twarzy Greya" - recenzja 88

niezwykle bogatym i niesamowicie przystojnym Christianem Grey'em, który chce, aby została jego "Uległą". Uległa to taka istota, która spełnia wszystkie zachcianki swojego Pana, a jeśli nie to Pan może stosować mniej lub bardziej wyuzdane kary, nie tylko cielesne. Dobrze się zaczyna? Tę ociekającą seksem (co jeszcze z dziesięć razy podkreślę) książkę bardzo dobrze się czyta. Polecam na zimowe

Kraina Tysiąca Smaków
"Dietetyczne rewolucje" z Oleofarm 136

nich są tak pyszne, że mogłabym jeść je sobie z chlebem na śniadanie :) A zwłaszcza z pysznymi, świeżymi bagietkami wypiekanymi w Andelsie :) Zdjęcie dzięki uprzejmości organizatorów Pod okiem pana Mirosława Jabłońskiego, przygotowaliśmy własne kompozycje sałatek. Każda zupełnie inna i oryginalna. Jury wybrało trzy sałatki (najładniejszą, najzdrowszą i najciekawiej skomponowaną), których autorzy otrzymali nagrody, a na koniec wszyscy uczestnicy mieli(...)mnóstwa zdrowych i pysznych składników. Do dyspozycji mieliśmy nie tylko świeże warzywa, ale także owoce, sery, kiełki, pestki dyni, płatki migdałowe, a także całą gamę olejów i soków Oleofarm. Pan Mirosław Jabłoński pokazał nam, jak można te ostatnie wykorzystać do przygotowania oryginalnych dressingów do naszych sałatek. A na koniec moja kompozycja: miks sałat, kiełki (m.in. buraka - genialne! tylko gdzie

Kraina Tysiąca Smaków
Szefie, sałatkę? SAŁATKA "SZEFA". 2325

swoje światopoglądy!A co do tego ma szef, z tytułowej sałatki? Natknęłam się na jeden bardzo krótki, szczątkowy wpis. Prawdopodobnie z lenistwago nie dokończyłam. "(..) Szef mojej ciotki, rubaszny, grubaśny pan, trzymał w swojej wielkiejręce miseczkę plastikową i zażerał się jakąś sałatką. Co tam było, chwila.. Pomidor, sałata,majonez chyba. Na pewno, widać, że lubi. Kawałek sera przykleił mu się(...)biegałpo zakładzie, krzyczał z wypchana paszczą - do roboty! A sam? Żarłok. Leniwy żarłok! (...)"Prawdopodobnie nie przepadałam za nim, nie pamiętam. Ale obok znajdował się taki "miły" obrazek z karykaturą Pana Szefa. Tak miły, iż wolałam go nie publikować.Postanowiłam jednak, że z racji takiego śmiesznego znaleziska, postaram się tę sałatkę odtworzyć.I wyszło mi takie coś.Zapraszam do skosztowania

W kuchni Karmel-itki
Mięciutko mi...DOBOWE PIERNICZKI NA MAŚLANCE. 351

osoba bardzo otwarta i towarzyska, czym sobie plusuje u klienteli. Jeden Pan przybiegł wieczorem i pytał o amoniak, a z tego tytułu wywiązał się temat o piernikach. Na osiedlu, gdzie mieści się sklep już wiedzą, że gotuję i prowadzę bloga. Nim się obejrzałam, dostałam od Pana przepis na intrygujące pierniki. Są to pierniki dobowe, gdzie przygotowane ciasto zostawiamy

W kuchni Karmel-itki
Czosnkowa sałatka jarzynowa 192

czosnek smażony i generalnie w jakikolwiek sposób przetworzony - wprost uwielbiam! :) St ąd z wielkim smakiem zajadałam się czosnkow ą sałatk ą jarzynową.   J edyny minus, iż musiałam nękać Pana Męża o spo ż ywanie jej w tym samym czasie co ja, bo in aczej nici z całowania ! Równouprawnienie w woniach czosnkowych musiało być! :) Sałatkę dodaję do cotygodniowej akcji

Grunt to przepis!
Sos pomidorowy prosto z Włoch - przepis z książki "Po prostu po włosku" 131

ciepłym makaronem. Zdaniem autorek wspaniale smakuje także z rybą  albo mięsem. My, jak widzicie przygotowaliśmy go zimą, więc dla rozgrzewki wzbogaciliśmy ten sos solidną porcją przygotowanego przez Pana Boczka przecieru z fermentowanych papryczek habanero. Wyszło smacznie i.... piekielnie ostro, więc jeśli wolicie łagodniejsze smaki, ten dodatek możecie pominąć. Do serwowania użyłam ceramiki - ładnie się prezentuje i dłużej utrzymuje

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Z miłości do pasji - spotkanie blogerek w Lublinie 100

samym początku świętowałyśmy urodziny Justyny. Miałam przyjemność piec dla niej tort, mam nadzieję, że smakował - przepis niedługo na blogu. Po odśpiewaniu hucznego "Sto lat" przyszła pora na wykład pana Macieja ( Poprawnie Naświetlony ) na temat fotografii. Sporo wiedzy teoretycznej, dużo ciekawostek i wiele gadżetów fotograficznych.. Mi najbardziej spodobał się wątek o fotografii kulinarnej :) Następnie udałyśmy się na obiad

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Odkrycie - Inni, lecz tacy sami, rozdział II 115

potrafisz?  - Od paru tygodni. – Miranda zacisnęła z powrotem dłonie, a ogień rozpłynął się w nich, niczym wchłonięty przez ciało. Błażej nie umiał tego pojąć. – Nie przeraża to pana?  - Widziałem już różne niezwykłe rzeczy. Moja siostra posiadała moc optyczną, wytwarzaną przez komórki tęczówki. Niestety, nie mogła swobodnie się nią posługiwać tak jak ty. – rzekł przyjaźnie Błażej

Anioszek w kuchni
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 110

była wyfiołkowna, pamiętam że wszystkie miały prawie takie same włosy, takie duże pukle ( dopiero dużo później się dowiedziałam, że to były peruki, w tamtych czas nagminnie noszone przez wszystkie Panie ;-) ), i sukienki- szare, bądź granatowe, z kołnierzykami i guziczkami małymi. Dla mnie, małej dziewczynki, te ich spotkania, to była zawsze możliwość posłuchania czegoś, czego dzieci raczej słuchać nie powinny(...)pooglądania kreacji tych Pań, ale nie tylko. Na każde takie spotkanie, Panie przynosiły coś pysznego. Krótko mówiąc dogadzały sobie! Oj do dzisiaj pamiętam smak kruchych babeczek z masą budyniową i owocami od Pani Dzidzi - tak na nią każdy mówił. Ale najbardziej w pamięci utkwił mi smak ciasta z masą budyniową, truskawkami i bezą. Pamiętam go do dziś. Będąc teraz

SMYKWKUCHNI
Zdrowy Detoks – Ewa Jarosz – recenzja 211

podane w prosty i zrozumiały sposób, a cenne dla wielu z nas. Dowiemy się, co nieco o próchnicy, chorobach żołądka, układzie krwionośnym, czy (co powinno zainteresować głównie panie) o zdrowych włosach, skórze i paznokciach. W czwartym rozdziale natomiast ciekawe informacje dla panów – lista produktów, którym przypisuje się miano afrodyzjaków ;) Oprócz tego moim zdaniem bardzo ciekawa część książki – zioła

Mr. Taste
Placek włoski - pierwsza propozycja na świąteczny stół 137

tuż obok, uderzając od czasu do czasu nosem w tatowe kolano, siedział nasz pies, Figaro i niecierpliwie przestępując z nogi na nogę, czekał na jakiś skrawek nagrody od pana. Tata jednak  zawsze wynagradzał Figara na koniec krojenia i podrzucając kawałek mięska patrzył na szczęśliwy skok psa i głaszcząc go chwalił za grzeczne towarzyszenie. Nigdy nie zapomnę tej powtarzalnej

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania