przejął. Na końcu, że może biedak umiera i w panice oczekuje pomocy. Na myślenie nie było dużo czasu; Smarcik był komunalny (w sensie - państwowy), więc doszłam do wniosku, że pan kierowca raczej mnie nie zamorduje (chwilę później wyrzucałam sobie taką lekkomyślność). Koniec końców - zatrzymałam się, C. odjechał w siną dal, a całkowicie obcy człowiek wpakował mi się bezceremonialnie na miejsce(...)właściwie mówi. A on rozwodził się nad cudownością mojego auta! W pierwszej chwili byłam pewna, że z tych nerwów zupełnie zapomniałam duńskiego języka, okazało się jednak, że miałam rację - pan jest fanem starych mercedesów, a mój tak pięknie wygląda, że on chciałby wszystko o nim wiedzieć! Z opresji wybawił mnie powracający na białym rumaku... Ups! W białym służbowym aucie
Pożeraczka, czyli raz adobrzelemon juice. Sprinkle with dill and leave in the fridge for at least 3 hours (preferably overnight). To prepare the stuffing, heat the butter in a large pan and add the onion and garlic. Cook over medium heat until translucent, add chanterelles and cook for another 5-8 minutes. Season to taste with salt, pepper and nutmeg. In a medium(...)chanterelles, season to taste if necessary. Stuff the chicken breasts with cheese and chanterelles mixture and seal, using a toothpick to help close the slit. Place in the hot pan and on both sides until browned, next add the stock and simmer, covered, for about 15 minutes until cooked through. Serve the chicken with your favourite sides. Enjoy! P.S. Taką
karmelowyspędzania wakacji nad morzem. Smażenie na plaży i smażalnie ryb, wieczorem dancing. Czad! Będę wytapiać wałki, Najcierpliwszy będzie usuwał piasek z Macbooka. Wcześniej wykopiemy sobie grajdoł i będziemy wypatrywać pana z drożdżówkami, żeby go zapytać, z czym te jagodzianki. Jest jeden mały problem – nienawidzimy leżeć na plaży, smażone ryby też nam nie leżą, bo starej frytury nie lubimy, gofry
ladykitchenmają dla mnie przesyłkę-niespodziankę i czy jestem w domu, paczka miała przyjechać do pracy w tym momencie, ale jednak wyszło, że otrzymałam ją koło domu od bardzo miłego pana. Bardzo miło się zaskoczyłam, bo zupełnie nie spodziewałam się czegoś takiego w tym dniu ;) A co znalazłam w swoim koszyku? (który swoją drogą mojej mamie bardzo przypadł do gustu
More food, love and dreamssmaku. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Uwagi Jeżeli chodzi o przyprawianie polecam użyć gotową przyprawę do flaków. U mnie w mieście w warzywniaku można dostać wersję eko „pana Stasia” zawierającą tylko naturalne składniki bez konserwantów czy wzmacniaczy smaku. Boczniak pokrojony w poprzek blaszek wygląda bardziej „flakowato”. Często zdarza się, że osoby, które częstuję flaczkami
Mr. Tastemąki, bez rafinowanego cukru. A najlepsze w nim jest to, że spokojnie możemy zjeść kawalek nawet na śniadanie czy na podwieczorek, bo świetnie syci i ma mnóstwo wartości odżywczych. Panie i Panowie poznajcie wegański "sernik" na zimno z...kaszy jaglanej! :) Składniki na formę o średnicy 24 cm: 2 szklanki suchej kaszy jaglanej KUPIEC 5 szklanek wody 1 puszka mleka
Zawsze głodna!ubiegłego wieku. Na uwagę również zasługuje postać Jocka - służącego, a w pewnym sensie i przyjaciela głównego bohatera. Silny i lojalny, nie zawaha się użyć mięśni w obronie swego pana. Polecenia wykonuje bez szemrania i z pełnym zrozumieniem - ten duet jest naprawdę genialny! Książkę polecam ogromnie; na liście do kupienia znajduje się oczywiście kolejna część. Już nie mogę się
Pożeraczka, czyli raz adobrzetender, about 15 minutes. Uncover and simmer, stirring occasionally, until thickened, about 5 minutes more. Season to taste if necessary. Preheat grill to medium-high or place grill pan on medium heat. Mix coriander, paprika, cinnamon, salt and pepper in a small bowl. Sprinkle evenly on both sides of each pork chop, rubbing to coat the meat evenly. Lightly(...)grill rack/grill pan. Grill pork chops over medium-high heat until browned and just cooked through, 3 to 5 minutes per side. Serve with chutney. Enjoy
karmelowyładny wierszyk?", a wnuczek długo się nie zastanawiał nad wyborem odpowiedniego, przyjął postawę „ na baczność” i zaczął "recytować": - "Srała baba srała, trawy się trzymała, trawa się urwała, baba poleciała". Panie i Panowie w biurze zaniemówili... Teraz wspomina się tą sytuację jako zabawną, ale wtedy Dziadkowi wcale nie było do śmiechu... OH(AH) Beva Uwielbiam historie
bistro mamadessert from Łukasz, Charlie and the Chocolate factory Got the inspiration for this dessert from Łukasz. I added dried fruit and vanilla and baked the dessert in a muffin pan. It’s simple, tasty and healthy. PS You can use fresh fruit, jam or thick syrup as well. We liked our dessert with black currant sorbet(...)seeds scraped of 1 vanilla pod oil for greasing Cook millet in milk. Add the remaining ingredients and stir well. Preheat oven to 180°C. Grease a muffin pan with oil. Place the millet-cottage cheese mixture inside. Bake the desserts for ca. 20-25 minutes. Turn them upside down before serving. Decorate with your favourites. In Charlie
Qlinarnie i Qlinarniebrown sugar fresh cilantro, chopped (for garnish) lime or lemon wedges, for garnish Preparation: Season chicken pieces with salt and black pepper. Heat oil in a large pan over medium heat, add the chicken pieces and cook until lightly brown. Remove and transfer to a plate. Add the onion, garlic and ginger to the pan and cook about 5 minutes
karmelowyjakim bo ...słonecznikowym. Miód pochodzi od Skworcu Jest to najwyższej jakości produkt pszczeli pochodzący z ekologicznie czystych okolic Roztoczańskiego Parku Narodowego. Pozyskiwany jest metodą tradycyjną w gospodarstwie pasiecznym Pana T. Kozaka. Kawa mocna,aromatyczna i głęboka. Na pewno posmakuje tym, którzy zachwycają się...tureckim sposobem parzenia. Dla mnie idealna do moka i idealna do ekspresów ciśnieniowych. Nie przesadzam
Z Kuchni Do Kuchnibatches. Do not over mix. In a bowl toss blueberries with 2 tbsp flour until well coated. Fold blueberries into cake batter. Pour into a 22 cm spring form pan. Bake for 50-60 minutes, until a tester comes out clean. Let cool completely. In a small bowl mix together powdered sugar and lemon juice until desired consistency. Remove(...)outside of the spring form pan. Drizzle cake with the glaze. Enjoy
karmelowystop whipping. 4. Finally ,stop whipping, add the sifted flour and cocoa – and mix with a spoon. 5. Pour the chocolate sponge mass into the springform pan lined with baking paper (only the base of springform pan) and bake the sponge cake in a preheated oven at 170 ° C for 35 - 40 minutes. 6. After baking, to a height
W kuchni Katie