lada poświęceń ) stracili znacznie na wadze, stali się "nowymi" ludźmi, ludźmi pełnymi energii i chęci do działania, ale przede wszystkim - ludźmi zdrowymi !Książka, którą otrzymałam, ze specjalną dedykacją od Pana Konrada, będzie dla mnie takim drogowskazem po kuchni fit. Jestem pewna, że już niebawem wykorzystam wiele z prezentowanych w niej przepisów, a także, stworzę nowe, inspirują się przepisami Konrada
kolorowotorcikowoslicedPreparation:Wash and pat dry chicken wings, next slice thick flesh horizontally. By doing this, the sauce will also get inside the chicken.In a wok or big and deep pan, add 2 tbsp of oil and add in the chicken wings. Fry on both sides until golden brown and a little crispy. Remove the chicken wings but keep the oil.In(...)same pan, add your ginger, garlic, and chili and fry until fragrant. Don’t let the garlic burn. Add in the light soy sauce, the wine and the Coca cola. Bring to boil.When boiling, add in the chicken wings and simmer on low heat. Continue to do so until the sauce has thickened and is nice and sticky, for about
karmelowykartek powstały ulice i drzewa, z plastikowych kubeczków i pudełek po lekach domki, a po tym wszystkim przechadzały się koniki. Były tez bajki do słuchania i oglądania, królowała "Akademia Pana Kleksa". Na deser upiekłyśmy ciasteczka
Dzieje kuchennej WiewióryZnudziły Wam się tradycyjne pieczenie rzymskie z jajkiem w środku? Potrawa ta wymyślona na święta specjalnie pod mojego pana, który nie lubi gotowanych jajec. Oto klops po małym tuningu ;) Do środka mięcha wkładamy młodą cukinię, a do środka cukinii kolorowe warzywa. Efekt wizualny jest powalający :) w smaku zresztą też pyszne, na gorąco na obiad jak i na zimno
Bon Appetit Małgorzatyznaczy, że gotowe) .Gotowe :) czy nie jest banalne ? UWAGA!!! Ciasto jest kruche i delikatne więc uważamy przy krojeniu ;) Ostatnio natknąłem się na pewien utworek pewnego pana :) Do dziś słucham tego non stop. Oczywiście z gatunku indie folk :) HozierFrom Eden Pozdrowionka i udanej niedzieli Michał
Gotuj Z Muzykąkapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab,karczek lub boczek.Kassler obok Sauerbraten to dwa sztandarowe dania kuchni niemieckiej.Nazwa nie pochodzi jednak od miasta Kassel,ale od pana Cassel,pewnego masarza z Berlina,ktory jest jego autorem.Ten berlinski klasyk podbil swoim smakiem rowniez sasiadujaca Austrie i Szwajcarie.Nie ma niemieckiej restauracji,ktora by nie miala w menu Kasslera.Danie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wielką spiżarnią za ścianą. Kuchnia powinna mieć co najmniej 10 m kw. Wiszące warkocze czosnku i kiełbasy, pachnące zioła na parapecie itd itd. Uwielbiam kuchnię w filmie "U Pana Boga za miedzą" - wiejska kuchnia z własnym siadłym mlekiem, ogórkami, kiełbasą, itd itdMoje pytania:1. Ulubione miejsce na ziemi (lub pod albo nad ziemią) :)2. Jeśli nie blog kulinarny
Z butelką mleczka w tlewystarczające. Zapraszam do lektury ;) Erdbeer Porter Niech Was nie zmyli słowo "porter" w nazwie bo to piwo nie ma z nim nic wspólnego. Raczej nie jest to piwo dla panów tylko dla pań. Na etykiecie jest informacja, że jest z dodatkiem soku z truskawek jednak dla mnie bardziej są to poziomki :). Dla mnie to piwo okazało się bardzo słodkie(...)smaku. Smak jest delikatny, orzeźwiający z delikatną nutą gryki. Słodycz miodu przełamany jest delikatną goryczką. Jedno z najsmaczniejszych piw miodowych jakie piłam ;). Bardzo polecam zarówno dla pań jak i panów ;) Cena: 5,00 zł Alkohol: 5,2% Kolor: ciemny, bursztynowy Piana: gęsta, długo się utrzymuje Ocena: 9/10 Po spróbowaniu tych trzech piw na pewno nie wrócę
cooklifenajprostszych potraw na grilla. W szaszłykach może znaleźć się praktycznie wszystko, począwszy od wszelakich mięs, wędlin, a skończywszy na warzywach, grzybach itd. Wszystko zależy od fantazji pani (lub pana) domu oraz inwencji twórczej. ;) Poniżej przedstawiam moją wersje szaszłyków z ulubionymi dodatkami.Szaszłyki - Składniki:2 piersi z kurczakaprzyprawy: papryka słodka, kolendra, majeranek, rozmaryn, chili, czosnek w proszku (lub czosnek świeży
Słodka Stronajedyne i wyjątkowe miejsce na ziemi. Są domy, które pachną środkami do sprzątania, bo pani domu przywiązuje wagę do czystości. Są domy pachnące woda po goleniu pana domu. Są domy, które wcale nie pachną, są nijakie. W moim domu najczęściej pachnie jedzeniem. Tak prozaicznie i zwyczajnie. Od kiedy zaczęłam piec chleby, bułki czy drożdżówki, te właśnie zapachy
Codzienna kuchnia niecodziennasię musi, a ja siłą rzeczy mam swój czas na świeżym powietrzu, bo przecież o to właśnie chodziło. Oj czeka nas dłuuuga droga nauki chodzenia na luźnej smyczy. Książki Pana Gałuszko mam...Sałatka Nie bo piekło is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo PiekłoPyszna tarta na maślanym kruchym spodzie (według przepisu samego Pierra Hermé), przykrytym pachnącą wanilią pana cottą oraz truskawkami i malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu.Kruche ciasto:130 g zimnego masła175 g mąki35 ml mleka1 żółtko1/2 łyżeczki soli morskiej1 łyżka cukru pudruDo misy wrzucić wszystkie składniki suche i je wymieszać. Następnie wrzucić
Food Squareupiekłyśmy nie tylko słodkie pierniczki z witrażykami. U Usagi Maggie zobaczyła kokosowe trufle, którym nie mogła się oprzeć. Ja do kokosa jestem nastawiona dość neutralnie, ale moi Panowie uwielbiają. W związku z tym pomyślałam, że sprawię im nimi frajdę. Nie myliłam się! Gdyby mogli, zjedliby wszystkie - a, niestety, nie mogli. Bo właśnie te trufelki powędrowały ze mną jako(...)pieczenia do zastygnięcia (można wstawić do lodówki).Przechowywać w lodówce.Smacznego!Dzisiaj, w ramach nicnierobienia, ubrałam choinkę - jest cudna! Ale chyba każdy tak właśnie myśli o swojej choince... Panowie wczoraj wieczorem przytargali ją do domu, ustawili we względnym pionie, a ja dziś dokończyłam. W tym roku nawet ma czubek! Jak tylko uda mi się znaleźć przedłużacz, żeby podłączyć lampki, pokażę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskarpetki...? No chyba nie... Nic to. Udałam się do instancji wyższej, czyli słownika. Tu również zero wsparcia - szukane słowo nie istnieje... Napisałam smsa do C. Ten udał się do Pana K., który radośnie obwieścił, że nie potrafi powiedzieć dokładnie, co to, ale dodaje się to do ciast i ciasteczek! Hmpf... Dodałam suszoną żurawinę. Dopiero dwa dni później, po żmudnych
Pożeraczka, czyli raz adobrzedostanę truskawki za pół ceny...Ostatnio w sklepie - takim małym, osiedlowym - chciałam zapłacić kartą. Okazało się, że MasterCard to za wiele, i już chciałam zrezygnować z zakupów, kiedy pan sprzedawca puścił do mnie oko i stwierdził, że mogę przynieść jutro. Akurat wychodzący ze sklepu chłopak skrzywił się z dezaprobatą i mruknął pod nosem, że on musiał biec do bankomatu(...)następnego dnia pan był tak zachwycony, że wróciłam, że zapłaciłam tylko połowę. I jak tu się nie cieszyć z bycia dziewczyną...?Jako dziecko zajadałam się koglem moglem. Później Babcia, przerażona widmem salmonelli, przestała ucierać mi jajka. Jako osoba dorosła, odkryłam rozwiązanie idealne - kogel mogel zapiekany. Najlepiej z dużą ilością owoców - mniam. Na blogu Wolna kuchnia znalazłam niezwykle intrygujący
Pożeraczka, czyli raz adobrze