niego skusiliśmy:) Tradycyjna dostępna tam wersja wegańska to burger w bułce. Jednak Maugo ze względu na występujące u niej czasami problemy z trawieniem glutenu poprosiła o wersję bez bułki. Panowie tam pracujący bez najmniejszego problemu przygotowali burgera i warzywa oddzielnie na talerzu, do tego z dużą porcją frytek. Całość była bardzo dobra i zdecydowanie można było się najeść na długo
Bananowe Poleodbiega od powszechnie rozumianej tematyki kobiecej. Myślę jednak, że i wśród kobiet znajdą się też i takie, którym polityka i problemy ekonomiczno - społeczne nie są obce. Polecam go gorąco panom, moim czytelnikom, bo wiem, że jest ich sporo :) Autorką bloga Polska po wyborach jest młoda kobieta, ciekawa świata, interesująca się tym, co dzieje się obok. Blog dopiero raczkuje, ale zapowiada
Codzienna kuchnia niecodziennapowinna powiedzieć Kebap bo tak w Turcji się zapisuje... Pozostaje jednak pytanie:ilu smakowało go tak naprawdę w jego oryginalnej wersji.Nie z budki z kebabami której właścicielem jest pan Zbyszek a Bebab z prawdziwego zdarzenia.Bo Döner Kebap to nie ot tak sobie przyprawione mięso zawinięte w placek.Mięso na Donera trzeba na początek marynować w mleku z cebulą dzięki czemu
Sztuka gotowania w/g SamiryMoje śniadanko;) zdjęcie zrobiłam zaraz po wyjęciu z piekarniki, potem lekko opadł. Dziś pan pogodynek w Dzień Dobry TVN powiedział, że wiosna zbliża się wielkimi krokami, a zima nie powinna już wrócić, trzymam go za słowo! ;D (choć to co widzę za oknem nie potwierdza jego słów) Składniki (1 porcja): 1 jajko 5 łyżek serka białego Emilka 1 łyżka kaszki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiałam weekendu, za to miałam zajęcia na UAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpotatoes in boiling, salted water until almost soft, for about 15 minutes. Drain and set aside. Preheat the oven to 180 oC. Prepare baking dish. In a medium pan heat on the medium heat oil, add onions, cook until translucent and mix with cream and tomato paste. Season with salt, pepper, paprika and sugar to taste. Mix potatoes with
karmelowyzasadę przykładając ją do codziennego życia, szybko zauważymy, że miłej pani w urzędzie nie doceniamy z taką samą żarliwością, z jaką narzekamy na panią niemiłą. Dlatego postanowiłam miłe panie docenić. Tak dla równowagi i zwrócenia uwagi na zniekształcenia poznawcze, na które warto brać poprawkę dla własnego lepszego samopoczucia. Na koniec zapraszam na kanapeczki z rybką - śledzik, makrela, wędzony pstrąg? Połóżcie
W kuchni wieczoremtego zorganizowanego. Nieważne, czy mamy wypchany portfel, czy chcemy jak najtańszej przygody – zawsze jesteśmy do przodu, nie tracąc wcale komfortu. Pamiętajmy, że najważniejszy jest komfort psychiczny, bycie panem własnego czasu i możność zmodyfikowania planu podróży w każdej chwili. A może jest inaczej
Bon Ton Italiaheat. Cook the bacon until nice and crispy, about 10 minutes. Remove the bacon to a plate with a paper towel on it, set aside to cool. Place the pan on medium heat, add the other tablespoon of olive oil. Add the onion, cook for about 5 minutes, until translucent. Stir in the carrots, cabbage and garlic. After 5 minutes
karmelowyinto longitudinal strips. We wash radish and grate radish into thin slices. We cut tomato into small pieces. We grate parmesan cheese. Then, we fry the tortillas in the pan, lightly. First, we put mix salads, then a few slices of tomato and radish on tortilla . Then, we put the cucumber and carrot. All, we pour the tomato sauce
Projekty ze smakiemsiebie, odpowiedzieli na pytania. 1. Pierwsza z degustacji odbędzie się o godz. 14.00 i poprowadzi ją Tomasz Prange-Barczyński - redaktor naczelny Magazynu WINO , które jest patronem medialnym naszego Festiwalu. Pan Tomasz zaprezentuje winnice z województw: małopolskiego i lubuskiego: https://www.facebook.com/events/869464833125872/ Będą to winnice: Srebrna Góra - małopolskie Zadora - małopolskie Winnica Milosz - lubuskie Saint Vincent - lubuskie Winnica Dziedzic 44 - podkarpackie
królestwo garówktóremu zawdzięcza swój kolor, a który słynie z własności przeciwrakowych, łagodzi negatywne działanie wolnych rodników. Według niektórych badań likofen bardzo skutecznie przeciwdziała rakowi prostaty (dlatego pomidory należałoby szczególnie polecić panom). Ale tu małe odstępstwo od reguły : ta substancja jest bardziej aktywna, gdy pomidor podgotujemy. Czyli niech żyje pomidor w każdej postaci, także gotowany. Oczywiście najlepsze są świeże pomidory, świeżo
MODA NA BIOlutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy, więc nasze Panie Organizatorki wymyśliły taki motyw przewodni wyzwania w lutym. Mi w to graj! W mojej kuchni dominuje pizza z samym serem, więc i taką postanowiłam zrobić :) W poprzednim mieszkaniu używałam wolnostojącego piecyka. Niestety - pizza z niego nie była wybitna. Przypadkiem kiedyś trafiłam na przepis na pizzę z patelni na innym blogu i zagościła
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Bardzo lubię sobotnie i niedzielne poranki, kiedy powoli można stawić czoło nowemu dniu. Wtedy staram się przygotować coś smacznego, coś na co Pan Mąż miałby ochotę. Ostatnio w jego rankingu śniadań królują niepodzielnie panacakes (przepis tu: http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/09/zapraszam-na-sniadanie-pancakes.html). Te placuszki to była moja śniadaniowa pozycja. Szybka, zdrowa i pyszna! Składniki: 2 duże, miękkie banany 2 jajka 1/3 szklanki wiórków
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!aparat... Najpierw nie mogłam namierzyć czytnika kart, teraz... padła karta pamięci. O co chodzi tym sprzętom? ;) Ponadto w tym wpisie pozwolę sobie na trochę prywaty: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PANIE MĘŻU! :* Zdjęcie z cyklu: przed i po :) A ciasto, które widzicie poniżej, to ciasto, które wczoraj powędrowało z Mężem do pracy, w związku z dzisiejszym dniem. Robi się je bardzo
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!