pana - 500 przepisów (strona:22/34)

Tofu stir-fry z warzywami, House of cards 175

fridge, best for the night.   The next day fry it in oil on both sides. Cook pasta following package instructions. Heat oil in a wide frying pan or wok, fry chopped garlic and place it on a plate. Pour in some oil again and fry sliced mushrooms, next add chopped peppers and broccoli flowerettes. Pour in some water

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowa tarta z wiśniami (raw), Mad about you 146

glass cherries Soak almonds, drain off after 2 hours. Blend almonds with dates, flaxseed and cacao. You’ll get a plastic mixture. Place it inside of a small baking pan or (like me) on a dessert plate of ca. 15cm diameter). Put in the fridge. Blend/mix all filling ingredients. Spread it evenly over the tart and place some cherries

Qlinarnie i Qlinarnie
Spaghetti z cukinią, Long Phung 169

zucchinis (green or yellow) salt and pepper optionally: smoked paprika or favourite herbs Cook pasta following package instructions, add olive oil, stir. Grate zucchini. Melt butter in a frying pan, add zucchini and cook until soft (till most of the water has evaporated, ca. 10-15 minutes). Season to taste with salt, pepper and smoked paprika or your favourite herbs

Qlinarnie i Qlinarnie
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 192

paprika (non-smoked) 4 allspice grains, 3 bay leaves  salt, pepper Soak beans overnight. Cook the next day and drain off. Heat oil in a frying pan and fry finely chopped onion and garlic. Put aside on a small plate. Heat some oil and fry diced tofu. Add the following into the saucepan with beans: fried tofu, onion

Qlinarnie i Qlinarnie
Gołąbki inaczej, parszywa dwunastka 184

greens: 2-3 bunches of chives and parsley leaves Boil buckwehat, millet and hulled barley groats separately. Finely chop onions and garlic and fry them in a wide frying pan. Add chopped cabbage, bay leaves and allspice grains and fry for a short while. Next pour in some water (1 glass) and simmer until the cabbage is soft

Qlinarnie i Qlinarnie
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 215

water salt, pepper, turmeric 2-3 tbs soy sauce 8-10 tbs breadcrumbs + for coating Boil millet and lentils (separately). Finely chop mushrooms. Heat oil in a wide frying pan, add finely chopped onions and garlic and fry for a short while. Next add mushrooms and cook for a few minutes. Place the following in a big bowl: millet

Qlinarnie i Qlinarnie
164. Śledzie w zalewie miodowo-musztardowej 163

piórka, ogórka w plasterki a pomidora w półplasterki. Musztardę mieszamy z miodem i olejem, dodajemy śledzie i warzywa, mieszamy.  Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. UWAGA: Panie, które stosują w kosmetyce oleje do pielęgnacji cery, zachęcam do wypróbowania oleju słonecznikowego. Ja do tej pory stosowałam jojoba, rycynowy i z oliwek, były dobre aczkolwiek ciężko się wchłaniały. Olej

Jadło i czytadło
Pyszne, aromatyczne, chrupiące, pieczone ziemniaki w piekarniku a'la frytki. 765

przyszłam, czyli włosami , czy nie za krótkie, czy nie za jasne, czy na ten bok, czy może nie. A dyskusja trwała i koniec końców był taki, że Panie stwierdziły, że z piekarnika to tylko najlepsze wychodzą ciasta :)  Hmm.... Wracając do ziemniaków... moje ziemniaczki pieką się w piekarniku ok. 30-40 minut ( wszystko zależy od pory roku i gatunku samych

Kuchnia z widokiem na ogród
EKSPRESOWY, DIETETYCZNY INDYK PIECZONY W PIKANTNYM SOSIE WŁASNYM - NA OBIAD I NA KANAPKĘ. 175

tłuszczu. Czym to owocuje? Najedzoną rodziną, która ma czas, a nie ma nadwagi i ma uśmiech na twarzy (bo je coś dobrego), a zazdrosne spojrzenia... to jedynie rzuca szanowny pan partner, gdy jego zgrabna kobieta jest dla innych mężczyzn tym, czym dla pożeraczki sałaty kawał smacznego mięska. SKŁADNIKI: - Pierś z indyka, 1 kg - przyprawy (na bogato): * Pieprz Cayenne   * Pieprz

Wypisz Wymaluj
Pieczony pstrąg nadziewany grzybami / Mushroom stuffed trout 197

slice bread, toasted and crumbled lemon for juice and garnish salt and pepper to taste Preparation: Squeeze lemon juice over trouts and season with salt and pepper. Heat small pan on medium heat and fry the bacon, remove when crispy and place into a bowl. Saute onion in bacon fat a couple minutes over medium heat, then add mushrooms

karmelowy
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 176

gotowych miksów, i rezultat jest taki, że ciasta są słodkie, ale ciężko wyczuć w nich jakikolwiek smak... Nudne są po prostu, niestety.  Ludzie natomiast są wspaniali - Lone i panie z butiku mnie rozpieszczały jak mogły, nikt mnie nie stresował, nie denerwował się, gdy zrobiłam coś nie tak. Chwalono za to za najmniejsze drobiazgi, więc codziennie szłam tam z dużą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ZUPA KREM Z PORA 274

zapomnienie, bo wiadomo, porządny rosół powinien gotować się od samego rana.Po szybkiej lustracji lodówki i zamrażalnika postanowiłam zrobić krem z pora, którego kupiłam na sałatkę :-) No cóż, człowiek planuje Pan Bóg krzyżuje. Byłam w o tyle dobrej sytuacji, że miałam zamrożony bulion, także uwinęłam się bardzo szybko i sprawnie. Zupa wyszła pyszna. Wszyscy zadowoleni i najedzeni.  Składniki

pieprzny smaczek
Jajka zapiekane z chorizo / Baked eggs with chorizo 177

tablespoons grated mozzarella pinch of red chili pepper flakes salt and pepper to taste fresh chives, chopped, for garnish Preparation: Preheat oven to 200 oC. In a medium pan over medium heat, saute garlic in olive oil until soft and fragrant, about 2 minutes. Add chorizo and cook for another minute or two. Add tomato sauce, chili pepper flakes

karmelowy
Ciasto drożdżowe bez zasad 179

Jeszcze ktoś pomyśli, że zazdrosna jestem, bo nie będę miała sesji w CKMie i nie dostanę kącika w DDTVN. Wiecie kto wygrał program? Gość, który podał surowego królika. Serio. Pan Wygrany jechał po wszystkich jak leci. Znał się na wszystkim. Ekspert światowy od kuchni i jedzenia wyskoczył z surowym mięskiem. Szkoda mi Charlesa i Diany. Pokazali coś fajnego i innego

ladykitchen
Śledź smażony w cieście 168

drugi tydzień w piątek na pobliski ryneczek przyjeżdża samochód ze świeżymi rybami. Kolejka się ustawia, gdy Pan jeszcze rozkłada stoły.Nie ma się jednak co dziwić, bo tak pięknych i świeżych ryb nie uświadczysz w żadnym rybex-ie czy markecie.Ceny też przystępne, więc nic tylko kupować.Dzisiaj dostałam cudowne, duże śledzie.Przypomniałam sobie smak z nadmorskich smażalni. Składniki

Gosia gotuje