oil1-2 tbsp of curry powder1 tablespoon flour400 ml coconut milk250 g of fresh spinachsalt and peppertoasted sliced almonds, to servechopped coriander leaves to servePreparation:In a large, deep pan, preferably a wok, heat over high heat canola oil and add the chicken. Stir fry until nicely browned on each side.Next add the onion, chilli, broccoli and garlic, stir
karmelowydrugiego na nogi <3 Wakacje bez tego to nie wakacje.7. Swoją drogą jeżeli już o tym mowa, w pewnym roku tak często chodziliśmy do salonu gier, że pan który jest tam kierownikiem znał nas już po imieniu i nam dawał darmowe gry. A nasi rodzice normalnie z nim gadali :P8. Swoją pierwszą miłość przeżyłam na obozie między podstawówką
More food, love and dreamsroast until soft for about 15 minutes.Slice pork loin into 1 cm slices and rub thoroughly with salt, paprika and pepper, next drizzle with olive oil.Preheat a large frying pan with 2 tbsp of oil and add pork. Cook for 2-3 minutes on each side (not too long) until no longer pink. Next place on a plate
karmelowytymi domowymi oczywiście!Burger Room to dosyć nowe miejsce w mieście, ale nazwa ciekawa i na pewno przyciągająca.Co możemy u Nich zjeść?Wszystkie możliwe burgery, obsługa na 5+, Pan zapytał nawet o stopień wysmażenia mięsa, a od Pani, która nas kasowała dowiedzieliśmy się że burgery są grillowane - no to na prawdę wersja light takich śmieciowych jedzonek. Niestety o tych
Magiczne Życie MartyDzień KobietPo raz pierwszy od kilku dni za oknem pojawiło się słońce. Korzystając z wiosennego nastroju i dobrego światła do zdjęć postanowiłam upiec coś specjalnie z okazji Dnia Kobiet.Drogie Panie, z okazji Waszego święta życzę Wam zawsze puszystych biszkoptów, idealnie wyrośniętych babeczek, kremu, który nigdy nie zjeżdża z tortu i wielu ciekawych kulinarnych inspiracji :)Nasza dzisiejsza propozycja to waniliowe babeczki
Ciastkozercypieczonych ziemniaczkach. Teraz dokładnie czuć kruchość i delikatność boczku, który rozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków.Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje na nasze pochwały. Trzeba przyznać, że bardzo szybko widać było
Wypisz Wymalujnawet zmarłego - na szczęście tego nie testowałyśmy, ale wierzymy, że tak by było ;)Ale... magia rozniosła się po domu, gdy w ręce wpadła tajemna broń, obiekt westchnień porannych - szanowny Pan Dżem. Padło na Łowicza. Dwa cudowne smaki warte skonsumowania. W towarzystwie chrupiących gofrów ich delikatna faktura i owocowy smak (+ kawałki owoców) prezentowały się wybitnie. Zresztą... warto spróbować :)ŁOWICZ - OWOCE LEŚNE
Wypisz Wymalujdodatków", albo popłynąć w temacie i komponować cuda, ale... ten delikatny smak rewelacyjnie komponuje się z dżemem. U nas w czasie wystąpienia bananowca ze słoika króluje też inny Pan Słoik - konkretnie znany i lubiany: Łowicz - truskawka z czarnym bzem.To połączenie to bajka. Coś niemożliwie pysznego.Całość robi się góra 40 minut, więc warto poświęcić ten czas rano aby tak wspaniale
Wypisz WymalujPan słoik (w liczbie mnogiej) poszedł kolejny raz w ruch. Został wykorzystany do pieczenia naszego ukochanego bananowca. Tym razem wersja dwukolorowa, wzorzysta i cholernie dobra w smaku. Karob i cynamonowe szaleństwo poszły w tango z bananami i wyszła nam uzależniająca mieszanka. Mieszanka kusząca również aromatem, a więc nie tylko oczy i podniebienie popadają w zachwyt. Mieszanka zdrowa i bezpieczna
Wypisz Wymalujzachwycający, że coś na wierzch nie jest opcją obowiązkową). Smak? Dzika róża w czystej postaci balansująca z cynamonowym rajem. Banany zostawiły tylko minimalny posmak - do tego stopnia żółty pan przegrał z dziką panną, że gdyby ktoś nie wiedział, że jest to chlebek z bananów, to w życiu by się nie zorientował. SKŁADNIKI:- banany, 4 duże, 6 małych
Wypisz Wymalujminutes, until golden brown, then turn over and cook the other side for 2-3 minutes. Transfer the chicken to a plate.Add 2 tbsp of olive oil to the pan and add the shallots, garlic, aubergine, and a few thyme and rosemary sprigs. Cook for 5-7 minutes, stirring occasionally until the onions are translucent and the aubergine is starting
karmelowywierzb po kamieniach wąska struga ciecze, A pod niebem wysoko śpiewają skowronki. Wśród tej łąki wilgotnej od porannej rosy, Droga, którą co święto szli ludzie ze śpiewką, Idzie sobie Pan Jezus, wpółnagi i bosy Z wielkanocną w przebitej dłoni chorągiewką. Naprzeciw idzie chłopka. Ma kosy złociste, Łowicka jej spódniczka i piękna zapaska. Poznała Zbawiciela z świętego obrazka, Upadła na kolana
Walijskie Pichceniedodajmy go do naszych warzyw i kurczaka. Potrawa jest syta i w sumie szybka do przygotowania, a jej stopień trudności nie jest zbyt wysoki, tak więc nawet początkujące panie domu poradzą sobie z nią bez problemu. Składniki: 250 g ryżu długoziarnistego 250 g piersi z kurczaka 200g pieczarek 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej mała puszka
Walijskie Pichceniesię widzieć z okien tramwaju ) czekaliśmy ponad 40 minut. Zajmując stolik od razu chcieliśmy złożyliśmy zamówienie, czasu na podjęcie decyzji mieliśmy aż nadto studiując menu przed wejściem. Jednak pan, który doprowadził nas do stolika nie mógł go przyjąć, musieliśmy czekać na kelnerkę (20 minut). Po przyjęciu zamówienia pani kelnerka uprzedziła nas, że czas oczekiwania na dania to 40 minut
Taste Of My DayLubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów [TUTAJ]. Zrobiłem trochę inaczej i dodałem grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo. Składniki: 1,5 kg łopatka wieprzowa 2 cebule
Kulinarny karnet Christophera