pewien przedziwny sposób, ich zainteresowań i codziennego życia. Czasem jest to zapach kaszki i pudru bobasa, czasem farb i terpentyny, bywa nawet, że smaru lub oleju silnikowego, jeśli pan domu (rzadziej pani) jest zafascynowany motorami. Nasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan
Pożeraczka, czyli raz adobrzesamochodu, mimo nawoływań jednego z przechodniów, już się ruszyć nie chciał. Z lekka rozbawiony właściciel auta odpalił silnik, chcąc kota przegonić, ale to nic nie dało. W momencie, kiedy pan zaczął rozważać, czy po prostu nie wyjechać, zwierz wyczuł chyba desperację w moim głosie i wciąż koncertując przylazł do mojej wyciągniętej ręki. Na szczęście w firmie, do której szłam
les mirabelleswesołość. Dlaczego zapytacie? Ano dlatego, że okazuje się, że ja i moja duża dupa wcale nie jesteśmy aż takim worem na kompleksy jak nam się wydawało. Co chwila panie w mniejszym lub większym rozmiarze udowadniają światu, że są szczęśliwe oraz mają bujne życie towarzyskie, którego wałek na brzuchu nie przesłania. Uderzające jest to, że wystarczy, że jesteś gruba, chorobliwie chuda
ladykitchenJako, że dostałam ostatnio filet z łososia od Pan Łosoś to dzisiaj do piekarnika wjechał łosoś ze szpinakiem, zapieczony w cieście francuskim i posypany płatkami migdałowymi Składniki: 600 g filetu z łososia Suempol , 1 ciasto francuskie, 500 g mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 50 g płatków migdałowych, 1 żółtko, pieprz czarny mielony, sól. Przygotowanie: Filet
Aga w kuchniGorący czas sesji nastał. Egzamin za egzaminem, zaliczenie gonią inne sprawy. A do wakacji jeszcze tak daleko. O co chodzi z Panem Karmele-onem ? Kto śledzi "W kuchni Karmel-itki" na Facebook'u ten wie, że kilka dni temu szukaliśmy imienia dla Niego, czyli nie ochrzczonej jeszcze pseudonimem, męskiej połowy bloga. Jak wiadomo, od maja
W kuchni Karmel-itkiroasted almond flakes cream xylitol or sugar 3-4 squares of dark chocolate dried rosemary Put whole strawberries onto sticks. Heat butter in a wide frying pan and fry shashliks on both sides over high heat for a short time. Place them on a plate and sprinkle with some almond flakes. Whip cream with sugar. Grate chocolate and sprinkle
Qlinarnie i Qlinarnieniego skusiliśmy:) Tradycyjna dostępna tam wersja wegańska to burger w bułce. Jednak Maugo ze względu na występujące u niej czasami problemy z trawieniem glutenu poprosiła o wersję bez bułki. Panowie tam pracujący bez najmniejszego problemu przygotowali burgera i warzywa oddzielnie na talerzu, do tego z dużą porcją frytek. Całość była bardzo dobra i zdecydowanie można było się najeść na długo
Bananowe Poleodbiega od powszechnie rozumianej tematyki kobiecej. Myślę jednak, że i wśród kobiet znajdą się też i takie, którym polityka i problemy ekonomiczno - społeczne nie są obce. Polecam go gorąco panom, moim czytelnikom, bo wiem, że jest ich sporo :) Autorką bloga Polska po wyborach jest młoda kobieta, ciekawa świata, interesująca się tym, co dzieje się obok. Blog dopiero raczkuje, ale zapowiada
Codzienna kuchnia niecodziennaMoje śniadanko;) zdjęcie zrobiłam zaraz po wyjęciu z piekarniki, potem lekko opadł. Dziś pan pogodynek w Dzień Dobry TVN powiedział, że wiosna zbliża się wielkimi krokami, a zima nie powinna już wrócić, trzymam go za słowo! ;D (choć to co widzę za oknem nie potwierdza jego słów) Składniki (1 porcja): 1 jajko 5 łyżek serka białego Emilka 1 łyżka kaszki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiałam weekendu, za to miałam zajęcia na UAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpotatoes in boiling, salted water until almost soft, for about 15 minutes. Drain and set aside. Preheat the oven to 180 oC. Prepare baking dish. In a medium pan heat on the medium heat oil, add onions, cook until translucent and mix with cream and tomato paste. Season with salt, pepper, paprika and sugar to taste. Mix potatoes with
karmelowyzasadę przykładając ją do codziennego życia, szybko zauważymy, że miłej pani w urzędzie nie doceniamy z taką samą żarliwością, z jaką narzekamy na panią niemiłą. Dlatego postanowiłam miłe panie docenić. Tak dla równowagi i zwrócenia uwagi na zniekształcenia poznawcze, na które warto brać poprawkę dla własnego lepszego samopoczucia. Na koniec zapraszam na kanapeczki z rybką - śledzik, makrela, wędzony pstrąg? Połóżcie
W kuchni wieczoremtego zorganizowanego. Nieważne, czy mamy wypchany portfel, czy chcemy jak najtańszej przygody – zawsze jesteśmy do przodu, nie tracąc wcale komfortu. Pamiętajmy, że najważniejszy jest komfort psychiczny, bycie panem własnego czasu i możność zmodyfikowania planu podróży w każdej chwili. A może jest inaczej
Bon Ton Italiaheat. Cook the bacon until nice and crispy, about 10 minutes. Remove the bacon to a plate with a paper towel on it, set aside to cool. Place the pan on medium heat, add the other tablespoon of olive oil. Add the onion, cook for about 5 minutes, until translucent. Stir in the carrots, cabbage and garlic. After 5 minutes
karmelowyinto longitudinal strips. We wash radish and grate radish into thin slices. We cut tomato into small pieces. We grate parmesan cheese. Then, we fry the tortillas in the pan, lightly. First, we put mix salads, then a few slices of tomato and radish on tortilla . Then, we put the cucumber and carrot. All, we pour the tomato sauce
Projekty ze smakiem