Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha!

Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha!

Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha!

Furgoły pekińskie to takie troszeczkę inne gołąbki niż tradycyjne, przede wszystkim nie ma w nich ryżu, na co niektórzy, zwłaszcza panowie mają tzw. „długie zęby” :) A przepis podchwyciłam od mojej teściowej, która nie robi tradycyjnych gołąbków. Polecam :) Składniki: Ok. 15 liści kapusty pekińskiej ½ kg ugotowanego i zmielonego mięsa wieprzowego (lub innego) 1 czerstwa bułka 1 cebula 1 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki vegety Pieprz wg uznania Olej lub tłuszcz do smażenia Sos pomidorowy: 1 koncentrat pomido... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, zupa pomidorowa, kapusta pekińska, sos pomidorowy, kapustą, bułki, mielone, mięso, sosy, jajko, cebula, mięso mielone, ryż, dania mięsne, sos do jajek, jajka faszerowane , sos do mielonego , ryż smażony, sos do ryżu, sos mięsny

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.