55.Wielkanoc tuż,tuż: czyli rumiany sękacz pieczony w formie!

55.Wielkanoc tuż,tuż: czyli rumiany sękacz pieczony w formie!

55.Wielkanoc tuż,tuż: czyli rumiany sękacz pieczony w formie!

Przepis na : deser

Witamy! Coraz bliżej święta Wielkanocne.. Nas bardzo cieszy ten fakt i to nie tylko z aspektu kulinarnego, ale również atmosfery jaka wtedy trwa! Bo nikt przecież nie zaprzeczy, że nic tak nie łączy ludzi jak wspólnie spędzony rodzinny czas. Ale dzisiaj nie będziemy rozpisywać się na temat Wielkiej Nocy, ponieważ tak jak święta powolutku do nas nadchodzą tak my małymi kroczkami będziemy przekazywać nam nasze wielkanocne propozycje! Dzisiejszą słodką propozycją jest sękacz, który odbiega trochę od tradycyj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia Smaków

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

symfoniasmakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, przepisy na święta, mąka, cukier, cynamon, słodkie, jajko, imbir, miód, symfonia smaków, cukier puder, cappuccino, deser, desery, ciasto, wielkanoc, masło orzechowe, ciasto z kawą, ciasto cappuccino, ciasto z białek , ciasta tortowe, ciasto ucierane , ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z Symfonia Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
tesia, 13 kwietnia 2014 00:15:34

Pyszniutki o migdałowym smaku - delektowałam się nim przy kawie i marzyłam jak Dyzia na łące :)

krystyna9, 1 maja 2014 09:50:47

ile tej mąki ma być ? Niepełna szklanka ? Jeżeli tak to będzie ok. 150 g mąki, bo szklanka to mniej więcej ok. 170g mąki. Czy może jednak te 260 g ? Różnica jest dość duża

Aleksandra Julia, 1 maja 2014 12:47:49

Dziękujemy za poprawkę :) Oczywiście: 160g - to zwyczajna pomyłka przy pisaniu przepisu, ale dzięki, że zwróciła Pani uwagę.Pozdrawiamy