Letnia tarta prowansalska, Bóbrka-Trzcinica-Stępina

Letnia tarta prowansalska, Bóbrka-Trzcinica-Stępina

Letnia tarta prowansalska, Bóbrka-Trzcinica-Stępina

Ciasto do tarty ( cornbread ) robi się w mgnieniu oka (wszystko trzeba wymieszać łyżką lub ręką i do piekarnika; tylko szybko – w przeciwnym razie będzie twarde i niesmaczne). Pracy jest trochę przy nadzieniu, ale efekt niesamowity! P.S. Zamiast aż 4 łyżeczek proszku do pieczenia wystarczy tylko ½ łyżeczki sody – ciasto wyrosło pięknie). Podkład musi być dość gruby (i taki jest), bo składników nadzienia jest dość dużo. W wersji wegetariańskiej z mozzarellą i serem żółtym. Smacznego! Składniki na sos: 1 pus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, papryka, por , ser żółty, ser, pomidor, cukinia, do pracy, czosnek, suszone pomidory, ciasto, sosy, wegetariańska, wegańskie, pomidory z serem, szybki ciasto, szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, szybkie ciasto bez pieczenia, drugie danie, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto 3 bit

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.