Czyli jak zutylizować przejrzałe banany. Mam głęboko zakorzenioną awersję do przejrzałych bananów. Idealny banan dla mnie to taki jeszcze zielonkawy i mocno twardy. W tej postaci mogę pochłaniać je w nieograniczonej ilości, do momentu kiedy, albo zabraknie mi bananów, albo rozboli mnie żołądek z przejedzenia. Żółty, miękki, a tym bardziej na czarno dojrzewający banan - bleh - to nie dla mnie! Ostatnio zaszalałam i wróciłam z zakupów z 2kg bananów. Wspólnym wysiłkiem moim i Pana Męża, pożarliśm... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---
Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.
Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)
Moje motto: gotowanie banalnie proste!
Sprawdź mnie!
ciasta bananowego jeszcze nie jadłam, a Twoje wygląda znakomicie, chyba skorzystam z przepisu :)
Korzystaj,korzystaj! :DDD Ciasto jest pulchne, wilgotne, aromatyczne, a przy tym naprawdę szybkie i proste w wykonaniu. Nic tylko zabierać się do pieczenia! :) No, może już nie dziś, bo pora chyba nie ta:P
Dzisiaj akurat mam ochotę na lody bananowe :p wchodzę do Ciebie a tu pomysł na ciasto o tym smaku :D Ach... gdybym ja jeszcze potrafiła piec ;-)No nic trzeba się skusić i zrobić - bo wgląda bardzo apetycznie a jak już jeść cos słodkiego to niech to będą domowe wypieki :-)Pozdrawiam serdecznie :-)
Naprawdę nie sposób tego ciasta zepsuć, nawet jeśli nie piecze się na co dzień :) Polecam dla początkującego cukiernika ;)