czyli czekoladowo-kokosowe babeczki z kremem kokosowym i cukierkiem Bounty (lub pokrojonym batonikiem, wedle uznania). Łatwe i pyszne, szybko się je przygotowuje, najgorsze jest oczekiwanie na ostudzenie babeczek - są na tyle smaczne, że mogą nie doczekać ozdabiania kremem ;)) Składniki (12 babeczek) Babeczki 70 g miękkiego masła 30 g oleju kokosowego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki gorzkiego kakao(...)ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 125 g śmietanki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 1/2 szklanki wiórków kokosowych cukierki / pokrojone batonik bounty do dekoracji Śmietankę ubić z cukrem na gęsto, dodać mascarpone oraz wiórki i ubić raz jeszcze. Wystudzone babeczki udekorować kremem i batonikami. Przechowywać w lodówce
Słodkie inspiracjeskładniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę) Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Przygotować
Monia miesza i gotujerybę formujemy baton, a następnie zawijamy w rulon, a końce folii wiążemy nitką tworząc cukierek. Folię dziurawimy w kilku miejscach wykałaczką. W między czasie nalewamy do garnka wodę wkładamy ziele, pieprz, liść laurowy, solimy i cukrzymy do smaku. Następnie w gotującą wodę wkładamy nasze "cukierki" i gotujemy ok 40-45 minut. Po tym czasie rybę wyjmujemy i zostawiamy
Państwo Wojtczuk gotujątymi muffinkami ... Pulchne, mięciutkie, a do tego gdzieniegdzie rozpuszczony cukierek snickers... PYSZNE :-) Tylko musicie uważać bo znikają w mgnieniu oka. Składniki na 12-14 muffinek: 4 małe banany 250 g mąki pszennej typ. 450 125 ml. oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 7 sztuk cukierków snickers Wykonanie: Banany rozgniatamy na gładką masę. Jajka
IMPRESJA SMAKUmufinek, u nas amerykańskie Banana Bread – przepis wkrótce, gdy zrobię je sama, bo te upiekła siostra Ania. Składniki: • 1/2 czekolady mlecznej • kolorowe pianki marshmallows • kolorowe drobne cukierki Wykonanie: • Czekoladę rozpuścić(...)posmarować wierzch babeczki. • Pianki pociąć nożyczkami na cienkie plasterki i układać z nich kwiatuszki na babeczkach. • Na środek każdego kwiatka położyć kolorowy cukierek
To co kochamszklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 2 jajka • 1 szklanka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka cynamonu • 1/2 szklanki orzechów włoskich • 1/2 szklanki płatków migdałowych Dekoracja • cukierki – dynie • 1/2 tabliczki białej czekolady • 2 łyżki mleka • szczypta zielonej herbaty w proszku Matcha Wykonanie: • Puree z dyni zrobiłam poprzez upieczenie dyni ze skórą(...)parze wodnej, dodać herbatę mieloną i wymieszać. • Na każdą muffinkę kłaść po 1/2 łyżeczki zielonej czekolady i na środku umieścić po ozdobnym cukierku
To co kochamczekolada gorzka • 2 łyżki kakao • 1,5 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3/4 szklanki mleka Polewa • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kilka pianek marshmallows • cukierki kolorowe Wykonanie: • Masło utrzeć z cukrem na biały krem, dodawać po jednym jajku. • Czekoladę rozpuścić na parze, wystudzić i delikatnie wymieszać z masą(...)parze czekoladę ze śmietanką i posmarować pędzelkiem babkę. • Pianki pociąć nożyczkami na płatki i zrobić kwiatki. Do środka włozyć po kolorowym cukierku
To co kochamdrobno. Polędwiczki posypać solą i świeżo mielonym pieprzem, a potem obtoczyć w mieszaninie ziół. Każdy kawałek mięsa zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Zwinąć końcówki, by otrzymać coś na kształt cukierka. "Cukierki" ułożyć na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Po wyjęciu polędwiczek z piekarnika odłożyć je na ok. 2-5 minut
Weekendy w domu i ogrodziePuszysty biszkopt oraz dwie warstwy bitej śmietany z dodatkiem cukierków Ice, oraz galaretki niebieskiej. Zachwyca smakiem jaki i piękną pastelową barwą. SKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm) Biszkopt 3 jajka 0,5 szklanki cukru o,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Masa I 250 ml śmietany 36 % 2 galaretki niebieskie szklanka gorącej wody
RAROSSADzisiejsze cukierki to coś na kształt zdrowszej odpowiedzi na krówki. Oczywiście nieco odbiegają od nich konsystencją (nie są tak twarde i zbite, dlatego należy je trzymać w lodówce), ale spokojnie mogą z nimi konkurować pod względem smaku. I co najlepsze, nie znajdziecie w nich cukru - jego rolę przejęły tu wartościowe i odżywcze daktyle. Pamiętajcie, że zdrowe odżywianie
Powiedz dietom nieSmak bardzo zaskakujący przynajmniej dla mnie bo feeria smaków w jednym łyku. Słodycz i mięta i lekka kwaskowość, warto wypróbować. Wódka będzie miała piękny kolor tylko wówczas jak zakupicie cukierki w kolorze niebieskim bo i takie bezbarwne też są ale wtedy wódka będzie miała mętny kolor. Wiem bo próbowałam. Ice-ówka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieproduktem jest KRÓWKA BIO. Jej smak przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Szczerze Wam polecam te tradycyjne, pyszne cukierki. Po otwarciu paczki po prostu ciężko skończyć na jednym cukierku. Uwielbiam krówki od małego! Mogłam ich zjeść naprawdę spore ilości. Krówki Ekoflorka, to smak który pamiętam z dawnych lat. W ofercie firmy znajdziecie: krówkę bio klasyczną (bezglutenową) krówkę
Słodkie okruszkiZdaję sobie sprawę, że w Polsce Halloween kocha się albo nienawidzi . Przeciwnicy argumentują, że to nie nasza tradycja, że dzieci się boją, że chodzenie po domach i wyłudzanie cukierków jest nie tylko niegrzeczne, ale wręcz godzi w wolność osobistą. Zwolennicy lubią się bać, bawić i śmiać, adaptują cudze tradycje na własne potrzeby i nie widzą w tym nic złego(...)poduszki, Halloween bardzo polubiłam. Gdy pracowałam w Anglii, przebrana za wiedźmę z nosem z kurzajką i w spiczastym kapeluszu, razem z podopiecznymi pukałam do drzwi sąsiadów, przekonując, że wrzucenie cukierka do koszyczka jest dużo lepszym pomysłem niż narażanie się na bliżej niesprecyzowanego psikusa. W Danii ta tradycja dopiero powoli zapuszcza korzenie; do moich drzwi nie pukają dzieci zawinięte w prześcieradła
Pożeraczka, czyli raz adobrzepełen, bo i dużo pyszności, a jeszcze skusiłeś się na czekoladowego mikołaja i kilka cukierków? Masz dwie możliwości: poleżeć dalej (i za jakiś czas odruchowo siegnąć po kolejnego cukierka), albo wyjść na spacer z psem, żoną czy dzieckiem. Polecam tę drugą. Nie jest to wymagająca forma ruchu, zatem po kilkunastominutowym odpoczynku można śmiało ruszać w teren. A metabolizm nieco
Katsuumirozpuszczamy w kąpieli wodnej, pomalutku dolewamy do masy jajecznej mąkę z proszkiem przesiewamy, dosypujemy kakao Wszystko razem szybko mieszamy Ciasto owijamy folią, wkładamy na pół godziny do lodówki. Każdy cukierek przekrawamy na pół. Ciasto rozdzielamy na części, łyżką stołową, do środka wklejamy po kawałku cukierka. ciasto jest luźne, ale nie klejące:) Z ciasta formujemy kuleczki, które spłaszczamy. Formujemy dłońmi(...)cały cukierek był pokryty ciastem. Układamy na wyłożonych papierem blaszkach. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 175'C. Ciepłe oprószamy cukrem pudrem. Pozostawiamy do wystygnięcia na blaszkach, inaczej połamią się przy przekładaniu. SMACZNEGO! P.S. Karmelki mogą być w różnych smakach, wtedy ciasteczka nabiorą innego charakteru, a z karmelkami orzechowymi możemy dodać do nich orzeszków np macadamia...przepyszne
Luźna Kuchnia