Przepis na : deser
Ten smak wraz z moim mężem pamiętamy bardzo dobrze z dzieciństwa.Dodałam do niego swój akcent,żeby jego smak był jeszcze lepszy.Dzięki dodaniu Michałków blok był cudownie chrupiący. Składniki: 500g mleka w proszku (pełnotłuste, NIE granulowane) 3 łyżki kakao 250 g masła 0,5 szklanki wody szklanka cukru spora garść białych Michałków Sposób przygotowania: Cukier,kakao,wodę i masło delikatnie zagotować.Gdy wszystko się ładnie połączy studzimy. Dodajemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Dodajemy pokrojone cu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...