się nie skończy . 250 g herbatników maślanych pełnoziarnistych 120 g masła 330 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 150 g czekoladowych cukierków (jogurtowych, bakaliowych, karmelowych) 200 g zielonych winogron 1 galaretka pomarańczowa Herbatniki rozbijamy na mniejsze kawałeczki. Możemy zrobić to malakserem lub tłuczkiem. Mieszamy je z roztopionym, ciepłym masłem. Mokrymi herbatnikami(...)minut. Żelatynę mieszamy w wodzie, odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dolewamy żelatynę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Cukierki kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie mieszamy je ze śmietaną. Masę przekładamy na spód, wygładzamy wierzch. Układamy winogrona. Całość zalewamy rozpuszczoną i przestudzoną w 400 ml wody galaretką
VioletoweKucharzenieprzepisem na trunek :-) Dawno nie umieszczałam żadnego przepisu na likier, więc trzeba to nadrobić :-) Likier, który dziś Wam przedstawiam jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Jego bazą są cukierki mleczne -np werthers oryginal. Dają mu fajny posmak i zapach :-) SKŁADNIKI: Z przepisu wyszło mi około 750ml likieru -400 g mlecznych karmelków np werthers oryginal -500 ml mleka skondensowanego(...)szklanki wódki Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy karmelki (możemy je rozkruszyć walkiem, wtedy łatwiej się rozpuszczą) Na małym ogniu mieszamy naszą miksturę do rozpuszczenia się cukierków-zajmuje to sporo czasu. Po uzyskaniu syropu ściągamy go z ognia. W drugim garnku podgrzewamy mleko skondensowane niesłodzone. Ciepłe mleko wlewamy do ciepłego syropu. Mieszamy. Całość studzimy. Po wystudzeniu dodajemy wódkę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukrówki) 1 łyżka cukru waniliowego 2 szkl czerwonych porzeczek (ok. 300 g) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 360 g śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 100 g czerwonych porzeczek 200 g cukierków krówek, posiekanych Przygotowanie: Wodę, cukier, cukier waniliowy i porzeczki umieścić w rondelku. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a porzeczki puszczą sok (ok. 10-15 minut(...)Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ekstrakt z wanilii oraz wlewając strumyczkiem ostudzoną mieszankę porzeczkową, zmiksować. Do masy dodać 100 g czerwonych porzeczek oraz drobno posiekane cukierki krówki, wymieszać. Masę przelać do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i umieścić w zamrażalniku na całą noc. Co jakiś czas, np. co godzinę wyjmować pojemnik i przemieszać masę
Nastoletnie WypiekanieTorcik przygotowany dla najmłodszych z dużo ilością cukierków i rurkami z białej czekolady, cukierki i rurki otrzymałam od SEMPRE , za co ślicznie dziękuję. Taki tort można przygotować dla dziecka na urodziny
Kuchnia Danusicoś samemu? Przynajmniej od czasu do czasu. Składniki: 600 ml śmietanki 30-36% 4 jajka ok 100 g cukru pudru (w zależności od smaku) 2 bardzo dojrzałe banany garść cukierków m&m's 3-4 duże batony Mars Jajka(...)umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z połowa cukru, żółtka utrzeć z resztą cukru. Śmietankę ubić na sztywno. Delikatnie i stopniowo połączyć wszystko razem. Dodać cukierki, pokrojone na niewielkie kawałki batony Mars. Banana podusić widelcem i dodać na samym końcu. Wymieszać delikatnie, przełożyć do dowolnego naczynia, przykryć szczelnie i wstawić do zamrażarki na kilka godzin
Codzienna kuchnia niecodziennaTakie drzewko można przygotować w prosty sposób, wystarczy troszkę cierpliwości i w kilka chwil stworzymy bardzo sympatyczny i zarazem apetyczny prezent :) Będziemy potrzebować: kulę styropianową 1-1,5kg lekkich cukierków kamyczki doniczkę szpilki kawałek drewnianego kijka, z którego zrobimy trzon drzewka wstążkę klej na gorąco Za pomocą kleju na gorąco mocujemy kijek do doniczki i przysypujemy kamyczkami. Część kamyków(...)kijek. Jeśli jest taka potrzeba- przyklejamy. Wielkość naszego drzewka zależy od wielkości kuli. Ja użyłam taką o średnicy 20cm, a drzewko wyszło dosyć duże. Za pomocą szpilek przyczepiamy cukierki, jeden obok drugiego. Do ozdoby przywiązujemy wstążkę. Gotowe
Czerwona Porzeczkacukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy
Kocham CzekoladęWerther’s Original Creamy Filling. Organizatorzy akcji pozytywnie nas zaskoczyli, bo paczka, którą otrzymaliśmy była spora, więc chętnie dzieliliśmy się łakociami ze znajomymi. Co nas zaskoczyło w tych cukierkach? Niezwykle przyjemne, aksamitne karmelowe wnętrze o bardzo delikatnej konsystencji. Znakomite nadzienie skryte zostało pod doskonale zbilansowaną śmietankową skorupką. Z pewnością(...)miłośnicy Werther’s Original będą zadowoleni z nowej formuły i odkryją coś przyjemnie zaskakującego w tej propozycji. Jednak, jako że lubimy tradycję, pewnie częściej będziemy sięgać po tradycyjne cukierki tej marki. Werther’s Original Creamy Filling
Jakugotujesz.pl, maści i kremy, oleje, nalewki, esencje, kojące dodatki do kąpieli i gojące do okładów – każdy znajdzie coś dla siebie; herbatka z rumianku, sok z mniszka, olej z dziurawca, cukierki hamujące kaszel - to niektóre z elementów domowej apteki, do prostego i szybkiego przygotowania na bazie własnoręcznie zebranych roślin
Malinowo w kuchniZabrałem się więc do roboty i właściwie zrobiłem dwa rodzaje tego likieru. Jeden, dość niskiej mocy, z cukierków i drugi, trochę mocniejszy, z gotowej masy kajmakowej. Ten z cukierków ma nieco bardziej złożony smak, bo i kawę dodałem, i wanilię. Ale temu z masy kajmakowej (przepis będzie za kilka dni) też niczego nie brakuje, więc śmiało możecie zrobić
Marder&Marder Manufacturecukierków m&m's Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Z tak przygotowanego ciasta wykrawamy ciasteczka, na których układamy cukierki. Blaszkę posypujemy mąką i umieszczamy na niej ciastka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 13-15 minut. Smacznego
Pyszności SłodkościChyba nikogo nie trzeba zachęcać do kupowania i podjadania pysznych cukierków czekoladowych, które każdy łasuch zna pod nazwą trufla czekoladowa i je uwielbia. Ja zaś ze swej(...)strony proponuję trufle domowej produkcji, które idealnie smakują jako dodatek do poobiedniej kawy lub herbaty. Przy niewielkim nakładzie pracy i przy niewielkich kosztach możemy sami zrobić te pyszne, czekoladowe cukierki w domu . Moja familia zajadała się, aż miło było patrzeć :) Składniki: 250 g masła 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 150 g herbatników petit beurre
Ciasteczkowy PotwórKolejny prosty i niezwykle smaczny pomysł na deser, który przypadnie do gustu zwłaszcza wielbicielom krówek (cukierków). Krówkowy pudding ryżowy, to pucharek pełen delikatnej słodyczy, który zaspokaja „zachciewajkę” na coś słodkiego, jednocześnie sycąc. Spróbujcie. Krówkowy pudding ryżowy 2016-04-20 22:15:06 Write a review Save Recipe Print 53 calories(...)diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na małym gazie
Słodkie okruszkitradycyjnej blaszce, otrzymując po prostu przekładany placek. W cieście znajduje się sporo mielonych orzechów i niewielka ilość mąki. Chałwę w kremie możecie pominąć zupełnie, lub zastąpić ulubionymi czekoladowymi cukierkami. Ważnym elementem każdego ciasta z kremem jest poncz do nasączania. To on wraz z kremem robi ciasto. Nie bójmy się zatem nasączać porządnie blatów ciasta. Nie ma nic gorszego(...)ostygnięcia. Krem Mascarpone ubijamy z cukrem na puch. Chałwę rozdrabniamy w palcach na mniejsze kawałki. Do mascarpone dodajemy Śnieżkę i kremówkę miksujemy. Na koniec dodajemy chałwę czy też cukierki czekoladowe i delikatnie mieszamy Tort przekrawamy na 3 blaty. Każdy blat dokładnie nasączamy, szczególnie przy bokach. BLaty smarujemy kremem. Dowolnie ozdabiamy. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/tort-orzechowy-kremem-chalwowym/ BosowKuchni Artykuł Tort orzechowy
Mieszam w Garnkumlecznej czekolady. Ciasto, które jest bazą muffinek znacie z borówkowej wersji. Jeśli wolicie, zamiast tradycyjnych mazurków wielkanocnych możecie przygotować takie oto małe babeczki. Udekorowane kremem śmietankowym i posypane kolorowymi cukierkami będą się pięknie prezentować na świątecznym stole :) Składniki : 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g brązowego cukru 100 g posiekanej czekolady(...)suchego patyczka. Krem: 150 g mascarpone 150 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki. Posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego
Chocolate Muffin Blog