waniliowego (1 łyżka) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 żółtka -szczypta soli KREM -250g serka mascarpone -300ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -dowolne ozdoby -kolorowe cukierki, draże imitujące jajka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na początku może się trudno zagniatać, ale po chwili pięknie się uformuje, będzie gładkie :-) Foremki smarujemy tłuszczem i wyklejamy je ciastem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąka Ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 50- 60min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to właśnie on jest zjadamy z taką rozkoszą.Jak jednak było jej zdziwienie , kiedy się okazało , że to zwykły kartofel a nie król migdałowy pan MARCEPAN. 4 średnie ugotowane ziemniaki Cukier
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzekąska orzechowa Dietę rozdzielną można wspierać innymi zdrowymi nawykami. Zamiast cukierków, czekoladek, żelków czy też chipsów, pod ręką mogą stać orzechy. Dobrą opcją jest by były to orzechy, które trzeba łupać. Ten proces zmniejsza ilość spożycia dzięki samemu procesowi wydobywania ze skorupek tego co właściwe. Organizm zdąży przeliczyć ilość wartościowych składników i poinformować o sytości. Dodatkowo taka zdrowa przekąska
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecudnie się zdarzyło, że trzy pokolenia zasiadły do cytrynowych mufinek. Babcia, mama i mała biegająca z kitkami H (wnusia babci) Mufinki smakowały ..co prawda właścicielka kitek wolała ozdobne cukierki i krem, ale przyjmujemy że jej smakowały.... Mufiny przebił jednak domowy chleb z pasztetem, też domowym i ogórkiem- sklepowym.... (trzeba być na emigracji żeby docenić polski chleb ..stawiając
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwybierajcie owoce organiczne nie woskowane ... dokładnie wyszorujcie skórkę i wyparzcie. Jest to świetna ozdoba do ciast, tortów czy deserów. Moje dzieci wyjadają mi ze słoika traktujac je jak cukierki. Podana ilość syropu bedzię wystarczająca do karmelizacji około 25 sztuk małych plasterków- mogą to być mandarynki, cytryny, pomarańcze- pokrojone w plasterki o grubości około 5 milimetrów - nie cieńsze
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksłupki na paluszki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 12 min. w 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić, udekorować czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i kolorowymi cukierkami. źródło: 'Świąteczne ciasteczka', Dr Oetker
Słodkie inspiracjemini Milky Way’ów + ew. więcej do dekoracji 50 g masła 3/4 szklanki śmietanki kremówki 30 lub 36% 1/3 szklanki mleka w proszku Batoniki lub cukierki pokroić na drobne kawałki i podgrzać w rondelku z masłem i śmietanką. Często mieszać i podgrzewać tak długo, aż roztopi się nugat, czyli wnętrze batoników. Może to zająć koło 15 minut. Masę wystudzić
Słodkie inspiracjeDekoracja: wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk, 150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka wsypać cukierki. Całość przewiązać wstążką
Z miłości do słodkościmiałam problem), też nie jest źle. Już teraz wiem jakim balastem to może się skończyć, ale wieczór... wieczór mnie taaaak męczy. Kiedy wiem, że w szafce w kuchni są cukierki, które przyniosła babcia albo inna ciocia... dzieciom wydzielam, sama podjadam, a one później pytają rozczarowane: a to już nie ma?? No nie ma, mówię, wszystko zjedliście przecież! Wołają mnie
bistro mamapodobizną postaci, w którą się wcielił w grze. Zakupów robi za pomocą monopolowej waluty. Pośród pól na planszy znajdziemy m.in. muzeum, bibliotekę, ulicę Belwederską, Aleje Jerozolimskie, sklep z cukierkami czy basen. Tu także znajdują się pola „szansy”, które albo polepszają sytuację albo wpędzają gracza w tarapaty oraz więzienie, do którego chcąc nie chcąc się jednak trafia. Tylko dla dzieci
Krzywa ProstaKiedyś bardzo lubiłam te cukierki, więc kiedy zobaczyłam przepis u Shining Star postanowiłam spróbować ich domowej wersji, która nie zawiera zbędnego cukru i dodatkowych ulepszaczy. W sam raz na weekendową małą rozpustę, gdyż smak masy mlecznej z dodatkiem orzeszków oblanych w gorzkiej czekoladzie po prostu uzależnia. Składniki na ok. 20 sztuk: Masa: 125g serka mascarpone (4 czubate łyżki
Fabryka pomysłówktórzy nie lubią mocnych trunków.Polecam, jako prezent dla naszych mam, dziadków, babć. SKŁADNIKI : 30 dkg kukułek (niecałe 3 opakowania) 0,5 litra wódki Puszka mleka skondensowanego PRZYGOTOWANIE : Cukierki włożyć do słoika, zalać wódką. Odstawiać na 2-3 dni-wstrząsając słoikiem co jakiś czas. Porozpuszczanie się kukułek-dodawać stopniowo mleko (ilość mleka zależy- czy słodzone i od upodobań). Przelać
Kopystką po garachkąpieli wodnej, dolać śmietankę i dokładnie wymieszać. Każdy patyk namoczyć w czekoladzie a następnie na niego nabić kulkę. Lizaki obtaczamy w czekoladzie, poczekać aż nadmiar czekolady spłynie i ozdobić cukierkami. Można włożyć do lodówki aby czekolada się szybciej ścięła i podawać. Idealne na Kinder party! Ciekawe czy smakowałyby Nudzimisiom
Radość kipiąca uśmiechem.