cukierki - 1000 przepisów (strona:24/67)

Muffinki z krówką 160

mleka szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego(u mnie własnej roboty) Do miski przesiać mąkę,dodać sól,proszek do pieczenia,cukry i pokrojone na kawałeczki cukierki(krówki).Wymieszać i na środku zrobić dołek.Masło rozpuścić i lekko przestudzić.W dzbanku ubić jajka z mlekiem i wlać do suchych składników razem z masłem.Szybko wyrobić metalową

Anielskie wypieki
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą z kiwi 135

zachciewajki spożywcze dostały ostatnio bardzo grymaśnych kaprysów . Odeszła mi ochota na typową czekoladę czy ciacho kakaowe. Na ciastka z orzechami nie mogę wręcz patrzeć. Keks bakaliowy wychodzi mi nosem. Cukierki omijam szerokim łukiem. Nie znaczy to jednak, że chętka na słodycze odeszła mi zupełnie. Gdzie tam! Wręcz przeciwnie! Do słodkości nadal mnie ciągnie, tylko że smak na nie zrobił

Grunt to przepis!
FIT Rafaello 118

zjeść cukierka i mieć cukierka? Czyli jak to zrobić, aby być na „diecie”, a jednocześnie nie rezygnować z łakoci. Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować pyszne, sycące i zdrowe pralinki, które można traktować nie tylko jako deser, ale również jako doskonały pomysł na pełnowartościowe drugie śniadanie czy podwieczorek. Kuleczki choć niepozorne, zawierają mnóstwo wartości odżywczych: witaminy z grupy B, miedź

Fitsweet.me
,,Czekoladki z daktylami migdałami i marcepanem’’ 136

prostu wyśmienicie. Składniki: 30 suszonych daktyli 30 całych migdałów ok. 150 g masy marcepanowej ok. 200 g białej czekolady barwnik różowy dowolne posypki wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier Sposób przygotowania: Daktyle przecinamy wzdłuż i wyciągamy pestkę. Do środka daktyli wkładamy migdały. Marcepan wcześniej rozwałkowujemy i owijamy nim owoce. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy

Podróż w kulinaria
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 256

zawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :)  Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny :)  SKŁADNIKI

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pączusie serowe 87

Apropos cukierniczych wyrobów… Dziś małe, wdzięczne mini-pączki. Z serkiem waniliowym. Ale…chyba już ich więcej nie zrobię… Są stanowczo za dobre! Je się je jak cukierki. Mięciutkie, puszyste, waniliowe. Bardzo proste w przygotowaniu.   Składniki: 3jajka 250g mąki pszennej 300g serka waniliowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Wykonanie: W misce mieszamy

Raj dla Podniebienia
prosty tort z lentilkami 334

ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy

Domowy Smak Jedzenia
babka tulipan 158

nagrzanego do 160*C z termoobiegiem i piec około godziny, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać lukrem babkę. Wierzch posypać cukierkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowy kisiel z czarnej porzeczki 149

sklepu nie chce ci się jechać nie pozostaje więc nic innego jak przeszukać zakamarki kuchennych szafek i lodówki, a nóż-widelec uchowało się w nich coś pysznego ? Ciastek brak, cukierków brak, ale za to z zamrażarki spoglądają na mnie przyjaznym okiem... mrożone czarne kuleczki  😎. Szybka burza mózgów i już jest plan: robimy pyszny gęsty d omowy

Kulinarne przygody Gatity
"Cukierki" domowe dla dzieci i dorosłych 154

Zdrowe "cukierki" robiłam głównie z myślą o dzieciach, ale mnie również smakowały :) Robimy je z suszonych owoców, najlepiej takich bez siarki. Kształt, sposób podania dowolny, zależn y od naszej wyobraźni. Małym dzieciom można przygotować w formie lizaków :)     Składniki : 5 dag suszonych moreli 5 dag suszonych rodzynek 5 dag suszonych fig 5 dag ziaren słonecznika

Proste Potrawy
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 132

wykałaczkami, jak przy zrazach. Nie martwcie się, na tym etapie kurczak wygląda mało apetycznie i niczym nie przypomina galantynki :D Roladę zawińcie ciasno w folę do pieczenia, tak jak cukierka. To jest ten moment, kiedy nadajemy roladzie jej właściwy kształt, a więc ściśnijcie folię mocno i zawiążcie końce w supeł lub trytytką. Możecie również obwiązać "cukierka" sznurkiem, aby na pewno

Spektrum Smaku
Mazurek Milky Way 265

polewę. Polewa 'Milky way' 5 batoników Milky Way lub 110 g mini Milky Way’ów 50 g masła 3/4 szklanki śmietanki 36% 1/3 szklanki mleka w proszku Batoniki lub cukierki pokroić na drobne kawałki i podgrzać w rondelku z masłem i śmietanką. Często mieszać i podgrzewać tak długo, aż roztopi się nugat, czyli wnętrze batoników. Może to zająć koło

Słodkie inspiracje
Czekoladowe babeczki do koszyczka. 110

foremek do 3/4 wysokości i piec w nagrzanym piekarniku do 160C około 25 min. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu babeczki udekorować polewą czekoladową i kolorowymi cukierkami.   Wesołych Świąt

Radość kipiąca uśmiechem.
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 183

mazurku także element dekoracyjny. Mazurek czekoladowy ozdobiłam złotymi czekoladowymi jajkami oraz posypkami w złotym odcieniu. Do dekoracji mazurka warto wykorzystać także bakalie,a także przeróżne małe słodkości, jak żelki, cukierki, małe ciasteczka. Przepisy na inne mazurki - TUTAJ PRZEPIS NA MAZUREK CZEKOLADOWY Składniki na mazurek czekoladowy: Kruchy spód: 75 g mąki krupczatki 75 g mąki tortowej 100 g zimnego masła

kolorowotorcikowo
Batoniki owsiane z czekoladowymi kulkami 156

dokładnie pokryła całą formę, a w batonikach nie było wolnych przestrzeni. Na wierzch równomiernie wysypać kuleczki zbożowe (1 szklanka) i letnilki i dokładnie podociskać, aby płatki i cukierki przykleiły się do batoników. Formę/naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową i odstawić, w temperaturze pokojowej, na 2 - 3 godziny, aby masa zastygła. Masa musi całkowicie ostygnąć przed krojeniem. Po tym czasie

Gospodyni Miejska