cukierki - 1000 przepisów (strona:28/67)

Ptasie gniazdka 111

Wielkanoc witam Was ptasimi gniazdkami z paluszków w czekoladzie i cukierkowymi jajeczkami. Składniki: • 1 duże opakowanie niesłonych paluszków Junior 250 g • 2 mleczne czekolady • cukierki w fornie pisanek Wykonanie: • Paluszki pokruszyć na drobne kawałki. • Czekoladę rozpuścić stawiając miseczkę na garnku z gotującą się wodą. • Wymieszać pokruszone paluszki z rozpuszczoną czekoladą. • Nakładać

To co kocham
Truskawki w czekoladzie 113

przestygnie, należy zmienić na gorącą. • Trzymać truskawkę za szypułkę i wkładać do czekolady. Za pomocą łyżeczki polewać truskawkę czekoladą. • Truskawkę w czekoladzie posypać cukierkami lub polać cienką strużką czekolady w innym kolorze. • Odkładać na deseczkę, aż nadmiar czekolady spłynie. Następnie przenieść na talerz lub ozdobić deser

To co kocham
Sernik z dynią 119

puszka masy krówkowej • 3 jajka • 3 żółtka • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% • 1 cukier waniliowy • 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa • 1 szklanka gęstej śmietany 18% • 1 mały dżem pomarańczowy niskosłodzony • cukierki dynie Wykonanie: Puree z dyni • 1/8 dyni obrać ze skóry, pokroić, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości. • Zmiksować i odłożyć 1 szklankę

To co kocham
Ciastka kakaowe z fasolą i daktylami 139

pieczenia. • Wykładać po łyżce na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyszło mi 16 ciastek. • W każdym zrobić dołek i wsypać po kilka czekoladowych cukierków. • Piec 15 min w temp. 180 st.C

To co kocham
Ciastka ryżowe z serem 127

mąki ryżowej • 50 g mąki ziemniaczanej • 1 jajko • 200 g ricotty • 100 g masła • 1 cukier waniliowy Dekoracja • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% • dekoracyjna posypka i cukierki Wykonanie: • Mąkę posiekać z masłem i cukrem waniliowym. • Dodać jajko, ser i ponownie posiekać. • Delikatnie zlepić w kulę. Ciasto będzie lepkie i miękkie, wstawić

To co kocham
Pierniczki 2015 138

dekoracji tortu piernikowego. Zresztą oceńcie sami jej małe dzieła sztuki. Przepis na pierniki znajdziecie pod hasłem Piernik staropolski. Składniki: Do ozdabiania • różnego rodzaju posypki i cukierki Lukier • 1 białko • 125 g cukru pudru • 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: • Białko ucierać z cukrem pudrem ok. 30 minut ręcznie, mnie w Kitchen

To co kocham
Torcik piernikowy 102

średnicy talerzyka deserowego • ok. 14 piernikowych domków z przepisu na  Pierniczki 2015 • 1 słoiczek powideł śliwkowych • 200 gotowej masy marcepanowej • 1 czekolada gorzka • 1/2 szklanki śmietanki 30% • cukierki śnieżynki Wykonanie: • Blaty piernikowe przełożyć powidłami śliwkowymi. Jedna warstwa to masa rozwałkowana i przycięta masa marcepanowa. • Podgrzać słodką śmietankę i rozpuścić w niej połamaną czekoladę

To co kocham
Wigilijny wieniec piernikowy 138

staropolski. • wycięte kółko z piernika w kształcie opony • 6 gwiazdek piernikowych • 6 listków z piernika • lukier z przepisu na  Pierniczki 2015 • 6 kandyzowanych czereśni • cukierki, zielony cukier Wykonanie: • Gwiazdki ozdobić lukrem i przykleić do podstawy. • Na środek każdej gwiazdki przykleić czereśnię. • Listki ozdobić lukrem i zielonym cukrem

To co kocham
Cykoria, fenkuł i ziemniaki zapiekane pod beszamelem 175

smakują. Ale przepracowując traumy dzieciństwa, warto do nich sięgnąć w wieku męskim. Sięgajcie więc i czerpcie garściami! Bo to jest dobre. Serio! Wcale nie jest gorzkie ani nie smakuje cukierkami, ani nic. W wersji wege zamiast szynki możecie użyć papieru do pieczenia albo folii aluminiowej. Składniki: 2 cykorie 1 fenkuł 5 ziemniaków 2 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki masła

GRUBY WAŁEK
SZYSZKI 140

Składniki: 20 dkg krówek ciągliwych 20 dkg irysów 1 łyżka kopiasta masła 50 g ryżu preparowanego Sposób wykonania: Masło rozpuszczamy w małym garnku. Cukierki kruszymy na drobno. Wkładamy do garnka i mieszamy aż do rozpuszczenia. Wsypujemy ryż i mieszamy łyżką z powstałą masą. Nabieramy kopiastą łyżkę i wykładamy na talerz, gdy chwilę przestygnie bierzemy w dłonie i kształtujemy szyszkę

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Cukierki maślankowe z orzechami 138

pokazać? oto jest pytanie..jednak pokażę...po prostu za długo gotowałam i  miałam problem z wyłożeniem masy na blaszkę...ale mimo to wyszło pysznie...Pomysł na takie cukierki znalazłam tutaj . 400 g cukru 250 ml maślanki 1 łyżka masła 70 g orzechów włoskich [ drobno posiekanych] Cukier i maślankę zagotować, co jakiś czas mieszając. Zdjąć garnek z ognia, dodać

Moje domowe kucharzenie
Wielkanocne kurczaczki 172

kurczaczki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 opakowanie drożdży instant 1 jajko szczypta soli 10 dag margaryny 2 łyżki cukru migdały w całości perełki cukierkowe lub inne cukierki do zrobienia oczek Do miski wsypać mąkę, cukier, sól i drożdże w proszku. Wymieszać. Dodać lekko podgrzane mleko, jajko i letnią, roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce

Gotuję Testuję
Kokosowe batoniki w lekkiej odsłonie. 167

próg słodyczy ma wyższy, może sobie masę posłodzić miodem, cukrem brzozowym lub co tam kto  ma. Tak według własnego smaku i upodobań.  Batony, a może czekoladki lub cukierki....sama nie wiem jak je nazwać. Jak zwał, tak zwal, ważne że smaczne, proste i dużo zdrowsze niż sklepowe.  Z tego przepisu wyszło czternaście takich sztuk. Takie

Dieta moja pasja
Czekoladowe ciągutki prosto i szybko. 148

posypujemy  i odstawiamy do stężenia, a tężeje dość szybko. Zimną kroimy nożem na wielkość jaka nam odpowiada.  Ja na puszkę mleka dałam  dwie i pół czekolady, cukierki były mocno ciągliwe, ale też wymagały trzymania w lodówce. Podejrzema że z większej ilości czekolady stracą na elastyczności, ale za to będą odporniejsze na temperaturę. A więc jak widać

Dieta moja pasja
Ciastka Szczęki na Halloween 190

kawałkami orzechów, pokrojonej na kawałki Dodatkowo: ulubiony krem, np. budyniowy czerwony barwnik spożywczy słupki migdałowe lub fistaszki mini pianki Marshmallows (mnie nie udało się ich znaleźć, więc zastąpiłam je cukierkami galaretkami w cukrze)     Przygotowanie: Ciasto: Miękkie masło utrzeć z cukrem i solą do  jasności i puszystości. Dalej miksować, dodać jajko, jogurt, a następnie wsypać suche

Nastoletnie Wypiekanie