cukierki - 1000 przepisów (strona:37/67)

Lemon curd 299

gofrów, czy nawet do posmarowania bułek. Przepyszny ! Znalazłam ten przepis na bbc.co.uk/food Przepis jest doskonały i przyznam, że podane proporcje są idealne. W smaku przypomina mi nadzienie z cukierków Nim2. Wykonanie jest banalne i nie zajmuje dużo czasu - za to efekt WOW!! Składniki są tylko 4 4 cytryny - skórka z nich starta i świeżo wyciśnięty

apetytnapieczenie
Marillenknödel – knedle ziemniaczane z morelami 197

typu C (po obraniu i ugotowaniu) 10-12 małych morelek 1 szklanka mąki pszennej + 1 szklanka na zapas i do podsypywania ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 6 cukierków ‘krówka’, przekrojonych na pół 2 jajka rozmiaru M 3 łyżki masła łyżka bułki tartej

Karo in the Kitchen
Zupa z czarnej fasoli i pomidorów, LAF - dzień III 183

karnety 3-dniowe, 60 zł na projekcję tego filmu też poluję I jeszcze lokalny wyrób tzw. "szczypka",   nic specjalnego, takie skrzyżowanie waty cukrowej z odpustowymi cukierkami. Black bean soup Black beans come from Mexico. Scientists have discovered that they contain up to 40 times more antioxidants than white beans. Plus plenty of iron and B-group

Qlinarnie i Qlinarnie
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 119

dnie, zalać wodą i powoli gotować mieszając aż się rozpuszczą [około 15 minut].Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować gęsty budyń. Do gorącego jeszcze budyniu wlać gorące rozpuszczone cukierki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu [ ja masła nie ucierałam , tylko dodałam do gotującego się budyniu

Moje domowe kucharzenie
Zdrowe przekąski na plaży, czyli co jeść na plaży żeby się nie zmienić w wieloryba? Chorwacja z dziećmi i gryczanki. 202

plażę zamiast niezdrowych przekąsek pakowałam świeże owoce, Gyczanki i wodę mineralną z dodatkiem domowego soku.   Przekąska już po pierwszym kęsie zyskała przydomek: "cuksy" (u nas oznacza po prostu cukierki...).   Dzieci wychodziły z wody tylko po "cuksy".   Najbardziej przypadły im do gustu Gryczanki czekoladowe (z dodatkiem surowego kakao, kiełkowanego amarantusa i szałwii hiszpańskiej), które z popularnymi czekoladopodobnymi

IzaGotuje
Liebster Blog Award 120

wiem jak na nie odpowiedzieć. Nic mi nie przychodzi do głowy. Próbuję sobie przypomnieć, ale chyba naprawdę nic egzotycznego i orientalnego nie jadłem. Do głowy przychodzą mi tylko chińskie cukierki kukurydziane, które na zawsze pozostaną w moich myślach (zresztą Madzia też je uwielbiała). Niestety koleżanka doniosła mi, że ponoć już nie są produkowane i raczej nigdy więcej już

Marder&Marder Manufacture
Tort confetti 192

paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, wyłożyć część kremu, przykryć drugim krążkiem, wyłożyć krem, przykryć ostatnim blatem, wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. Ciasto udekorować kolorowymi posypkami i cukierkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Krem z zielonego groszku 170

pieprzymy. Na to układamy suszone pomidory zmiksowane z serem i bazylią. Zwijamy roladkę i zawijamy ją szczelnie najpierw w folię spożywczą, a potem w folię aluminiową. Tak zawinięte „cukierki” wrzucamy do gotującej się wody. Taka kąpiel powinna trwać około 20 minut. Po upływie tego czasu roladki wyciągamy, dajemy im odpocząć i odwijamy. „Dociągamy” je na mocno rozgrzanej patelni

ladykitchen
Kawa krówkowa 140

aromatyczną i mega słodką kawę krówkową. Obudzi nawet najbardziej zaspanych :) ! Polecam! Kawa krówkowa Składniki: 4 krówki, 100 ml kawy rozpuszczalnej, 100 ml mleka. Wykonanie: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukierki i gotujemy do momentu ich całkowitego rozpuszczenia (często mieszając). Kawę wlewamy do szklanki. Mleko spieniamy spieniaczem i wlewamy do kawy. Na zdrowie

paapilotkaa
Niemieckie słodycze - jakość i niezapomniany smak 160

dotyczących branży spożywczej, jednocześnie nie zapominając także o tym, co najważniejsze, czyli smaku słodyczy. Takie połączenie daje efekty pod postacią produktów najwyższej jakości. Dużym zainteresowaniem cieszą się żelki, nadziewane cukierki, czekoladki, pianki oraz landrynki. Niemieccy producenci uwielbiają nadziewać swoje produkty - słodkie soki, kokosowe nadzienia, rozpływający się w ustach karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych

Cynamonowe szczęście
Babeczki red velvet z kremem i potłuczonym szkłem. 133

miksujemy, żeby krem miał gładka konsystencję. Gotowy krem chłodzimy.      Przygotowujemy szkło. Do garnka o grubym dnie wsypujemy landrynki, stawiamy na małym gazie i ogrzewamy, aż cukierki się rozpuszczą (przez ten czas nie mieszamy), masę wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, studzimy. Gdy masa zastygnie łamiemy szkło na mniejsze kawałki.      Zimne

Rozpustne gotowanie
Czekolaowe ciasto z nutellą i M&M's 108

przemieszać. Przelać do foremki. Najlepiej sprawdza się sylikonowa. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-30 minut. 180 stopni, góra i dół. Dla synka kawałek ciasta wysmarowałam nutellą i dodałam cukierki czekoladowe

ClauditteMissCooking
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 157

trzy szt. w zależności od ich grubości, mięso zwijamy na roladę. Owijamy ją plastrem boczku i oddzielnie każdą roladę zawijamy w folię aluminiową wysmarowaną olejem rzepakowym. Końcówki skręcamy jak cukierki. Seler i marchewki obieramy, kroimy w słupki obtaczamy w oleju rzepakowym i zwijamy w folię aluminiową. Batat myjemy (nie obieramy), suszymy i kroimy w grube plastry. Folię aluminiową smarujemy

Moniki Smakołyki
Fotografia kulinarna 78

ustawiać moje kompozycje.   To co mam: fot. www.domdrewna.pl To co chciałabym mieć: fot. www.formazone.pl Okazało się również, że zanim nie wykona się zdjęć nie należy zjadać resztki cukierków, posypek i bakalii, które pozostały po wypiekach, bo wtedy gdy ostatni łakoć znika w brzuchu okazuje się, że przydałby się do zdjęcia :D. Używam aparatu (bezlusterkowca) Olympus

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania