cukierki - 1000 przepisów (strona:39/67)

Szyszki 105

niewiele potrzeba do szczęścia krówki + ryż preparowany = uśmiech od ucha do ucha. Pamiętacie o szyszkach? Ja dziś sobie przypominam ich smak. Składniki 500 g cukierków krówek 140 g ryżu preparowanego (2 opakowania) 150 g masła wedle własnych upodobań można dodać również kakao Sposób Masło z krówkami rozpuścić w garnku, odstawić z ognia wsypać ryż preparowany, formować szyszki uważając

Kuchenne aromaty
Panna cotta kawowa 154

moje zamiłowanie do kawy, otóż jestem z tych osób co to lubią wszystko co kawowe, albo choćby przypominające kawowe. Kawę dodaję do ciast, ciastek, lodów itd. jeśli już wybieram cukierki to też najchętniej jadłabym na okrągło kawowe.... podsumowując panna cotta też musiała być kawowa. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu deser okazał się trafnym pomysłem, jest po prostu pyszny! Miałam mały

Kuchenne aromaty
Tarta z mascarpone i owocami 125

Czasem dopada mnie chęć na coś słodkiego, czekolady, cukierków nie chcę, nie wiem dlaczego! Przecież to łatwy sposób na moje zachcianki, zjeść garść czekoladowej mieszanki. Tyle, że lubię gotować (mniej piec) i samej coś wyczarować. Tak też powstała moja tarta z mascarpone owocowa, lepsza niż bombonierka czekoladowa. Przy okazji inni też ją skosztowali i jedząc słodko się uśmiechali

Moniki Smakołyki
Wariacje Chewy Cookies z M&M czyli multi czekoladowe popękane ciasteczka dla prawdziwych łasuchów! 150

masy. Po przestudzeniu dodaj do niej jajko, a następnie wmieszaj suche składniki. Wykładaj porcje ciasta (lekko spłaszczone kulki) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciastkach możesz ułożyć czekoladowe cukierki. Piecz w temperaturze 160 stopni (z termoobiegiem) 12-14 minut w zależności od wielkości ciastek. Mnie z tej porcji wyszły 4 duże i 8 mniejszych. Pamiętaj by wyciągnąć ciastka

upichcona
Sernik a'la kukułka 115

Kolejny z moich eksperymentalnych serników, tym razem z domieszką masy kukułkowej z alkoholem. Ja zrobiłam ją sama, ale oczywiście możecie kupić cukierki i je sobie rozpuścić. Tak, czy siak sernik na pewno zaskoczy Was swoim smakiem, którego nie da się porównać z niczym. Moim domownikom  tak zasmakował, że zniknął w mgnieniu oka. Składniki na kukułkę: 1/4 kostki masła

Ciasteczkowy Potwór
Smażona czekolada w aromatycznym cieście 463

sumie fajna sprawa bo i firma Polska póki co jak też produkt o smaku Mister Ron. Ten smak był obecny w latach 90 w postaci dość sporych cukierków które były całkiem niezłe ;). Pomyślałem że tą ciekawą czekoladę po prostu USMAŻYMY :). Podstawą będzie ciasto które rozbuja aromaty z czekolady i przebije jej słodycz, nie zabraknie też kwaskowatego kiwi i lekkiej

Kuchnia PROzdrowotna
Najlepszy blok czekoladowy 521

spora garść białych Michałków  Sposób przygotowania: Cukier,kakao,wodę i masło delikatnie zagotować.Gdy wszystko się ładnie połączy studzimy. Dodajemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Dodajemy pokrojone cukierki i przekładamy masę do nasmarowanej olejem blaszki.Schładzamy minimum 5 godzin.   Smacznego!  Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Chatka z piernika 92

masła 2 duże jaja przyprawa do pierników (u mnie 2 opakowania Kamis) lukier ( gotowy lub własny) pokruszone landrynki bez nadzienia ( zrobiłam z nich witraże w oknach) wstążeczka cukierki , pierniczki i inne do dekoracji Sposób przygotowania: Masło rozpuszczam wraz z miodem i studzę (nie może być za gorące, żeby nie ścięło nam jaj). Dodaję mąkę, jaja i przyprawę do piernika

Wielki apetyt
Anielski biszkopt na białkach 332

winogrona są jedynym naturalnym źródłem znaczących ilości kwasu winowego.  Najbardziej polecany do stabilizacji i zwiększania objętości białek jaj, ale jest również stosowany w cukiernictwie do wyrobów takich jak cukierki, ponieważ hamuje krystalizację. Znakomicie ułatwia wypiek ciast bezowych i sufletów

Proste Potrawy
Czy aby na pewno zdrowe? 151

najgorszej jakości utwardzonego, mleko w proszku itd. Nie przepłacaj za chemię. Jeśli musisz lub po prostu chcesz żyć bez glutenu, rób to mądrze stawiając na naturalne produkty. 4. CUKIERKI I GUMY DLA DZIECI Są w nich witaminy, więc jest ok. Czy aby na pewno? Przyjrzyjmy się składowi popularnych gum z witaminą C: Źródło:www.nowafarmacja.pl Syrop glukozowy, cukier, tłuszcz roślinny

Powiedz dietom nie
Czekoladki kokosowe Bounty 247

Czekoladki z pysznym wnętrzem kokosowym, w smaku zbliżone do znanych wszystkim cukierków Bounty. Śmiem twierdzić, że są one o niebo zdrowsze i ich smak mi bardziej odpowiada ze względu na zawarty w nich olej kokosowy i miód .  Przygotowując czekoladki myślałam, że miód będzie bardziej wyczuwalny i nie otrzymam tego przyjemnie kokosowego smaku. Myliłam się, gdyż miód nadał jedynie

Kuchcik gotuje
Milkshake bananowy z pralinami 104

Składniki: 3 banany 500 ml mleka 200 ml słodkiej śmietanki (zmrożonej) 5 cukierków pralinek Wykonanie: Banany obrać i zmiksować z  zimnym mlekiem i pozostałymi składnikami. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Ciasto " Miętowa czekolada " 1079

delikatnie obsypujemy bułką tartą ) Pieczemy ok 20 min w 180'C.   Krem miętowy:  Wodę wlewamy do małego garnka , wrzucamy landrynki i całość podgrzewamy tak długo aż cukierki się całkowicie rozpuszczą (u mnie trwało to ok 15 min ) Zagotowujemy dwie szklanki mleka , gdy już się gotuje dolewamy syrop miętowy i rozrobiony w pozostałym mleku proszek budyniowy. Zagotowujemy

Malinowa Kawiarenka
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 359

tortownica 18 cm) * biszkopty okrągłe – 10 szt * serek biały homogenizowany – 400 g * śmietana 36% – 150 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix – 2 paluszki * orzechy – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Tortownicę wykładamy herbatnikami. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia

Ostra na Słodko
Twoje dziecko nie ma apetytu? Kupisz mu syropek? 153

jedzenia, kiedy tego nie chcieli. Zmuszanie do jedzenia jest kolejnym problemem, chociaż ja nazywam to głupotą. Jak widzę te cyrki za mamusię , za babcię , jak zjesz to dam ci cukierka ...No przepraszam, ale wątroba mi się wywraca na lewą stronę. Nie trzeba chyba być psychologiem, żeby zauważyć, że posiłek to nie tylko męczarnia dla rodzica. To prawdziwy koszmar dla dziecka(...)obiadu, mimo, że mama przesiedziała z nim godzinę prosząc i grożąc. Kiedy jednak mama sprzątnie obiad, dziecko nagle chce coś zjeść. I niestety, w większości przypadków dostaje ciasteczko, czekoladkę, cukierek. Naje się słodyczy i kiedy przyjdzie pora kolejnego posiłku nie jest zwyczajnie głodne. Błędne koło. A wystarczyło nie pozwolić podjadać, przetrzymać do kolejnego posiłku, wtedy maluch zgłodniałby

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania