cukierki - 1000 przepisów (strona:47/67)

Drugie śniadanie z Fitellą #4 Batoniki musli 171

można ją wzbogacić o co tylko się chcę.Ciastka są bardzo sycące i jeden taki kawałek z pewnością wystarczy. Co też jest ciekawe ciastka nie są twarde, bardziej przypominają cukierki krówki, a przez to dłużej cieszymy się chwilą i nie jemy w pośpiechu.Do ich wykonania zostały wykorzystane dwa produkty Fitella : płatki z pełnego ziarna pszenicy diet (tzw. mono

Pora coś zjeść
Sernik krówkowy 6822

Sernik krówkowy to propozycja dla wielbicieli słodkich, ciągnących cukierków, jakimi są krówki. Twaróg sernikowy wzbogacony został o sporą ilość masy krówkowej, ponadto wierzch sernika wieńczą orzechy włoskie polane sosem krówkowym. Jest słodko, ale myślę, że nie za słodko. Do sernika oprócz masy krówkowej, która sama w sobie jest mocno słodzona, nie dodajemy cukru. Sernik jest ciężki i kremowy

Smakołyki Bereniki
Ciasto krówka bez pieczenia 29797

cieście, posypać orzechami- całość schłodzić ponownie w lodówce do lekkiego zastygnięcia polewy- podawać mocno schłodzone, wtedy najlepiej się kroi Do ciasta wykorzystałam zarówno gotową masę krówkową, jak i cukierki krówki, można je stosować zamiennie, czyli zamiast np. 400g gotowej masy skorzystać z 400g rozpuszczonych krówek. Masa budyniowa jest mocno kremowa, brak dodatku cukru sprawia, że ma wyjątkowo delikatny smak

Smakołyki Bereniki
KARMEL-ITKA W PRASIE LOKALNEJ. 196

posiłku.          – Dlaczego Karmel-itka? Blog powstawał, gdy byłam jeszcze w gimnazjum. Ze względu na ogromną słabość do cukierków „karmelków” dorobiłam się wówczas przezwiska Karmel. Końcówkę dodałam od siebie, bo chciałam, aby nazwa od razu  sugerowała, że chodzi o kobietę –wyjaśnia Adrianna

W kuchni Karmel-itki
Tort Pomarańczowo - Waniliowy z Miętową Nutą 187

szło nie tak. Truskawki w ciągu nocy jakimś cudem spleśniały, nie mogłam kupić nowych, bo święto, wszystkie sklepy pozamykane. Całą wizję szlag trafił. W domu tylko pomarańcze i kolorowe cukierki ech. Jakoś wybrnęłam i powstał taki oto awaryjny tort i do tego bardzo dobry:) Biszkopt: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 100 g mąki pszennej

Blondynka Gotuje
Mini Torcik Podwójnie Czekoladowy 299

końcówkami do ubijania białek do otrzymania gęstego kremu. Czytałam, że ten krem można "przebić", więc uważałam. Kremu nie miksowałam długo, co było dla mnie miłą niespodzianką:) Dodatkowo: 4 opakowania cukierków Malters (ok.120 g każde opakowanie)- ja użyłam czekoladowych kulek z Biedronki (w mlecznej czekoladzie) WYKONANIE: Ciasta upiekłam dzień wcześniej. Następnego dnia rano upieczone blaty czekoladowe przekroiłam na pół. Ubiłam

Blondynka Gotuje
C- Kwiaty cukinii z serkiem i suszonym pomidorem 156

uszkodzić kwiatów - ze środka wycinamy pręciki.Suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z twarożkiem. Przygotowane nadzienie umieszczamy w kwiatach, których płatki delikatnie skręcamy u góry (niczym papierki cukierków) by nie uciekło nic ze środka.Cukinie i deliktanie kwiaty smarujemy zalewą z suszonych pomidorów, cukinie dodatkowo posypujemy czosnkiem (jeśli go lubimy:).Wkładamy w żaroodpornym naczyniu bądź blaszcze do nagrzanego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladka z brzoskwinią z puree i karmelizowanymi marchewkami 167

cienkie kotlety i przyprawić każdą stronę solą i pieprzem, przełożyć ostrożnie na folię spożywczą, na mięso rozłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i mozarellę. Zawinąć szczelnie folią spożywczą w cukierka. Gotować we wrzącej wodzie, pod przykrywką na małym ogniu ok 25 minut. Po tym czasie roladki wyjąć z wody, odczekać 5 minut i delikatnie zdjąć folię (można pomóc sobie nożyczkami). Roladki

Trufelkowo
Ziemniaczana rolada z rybą 282

wzdłuż dłuższego boku. Przekroić na pół. Nie jest to konieczne jeśli posiadamy szeroki garnek i cała rolada się zmieści. Zawinąć każdą roladę w bawełnianą ściereczkę i zawiązać końce jak cukierek. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 25min. Cała rolada musi znajdować się pod wodą, równolegle do dna garnka. Odsączyć z wrzątku, przelać zimną wodą i rozwinąć ściereczkę. Pokroić roladę

https:KKuchniaMniam
Grillowane roladki z indyka nadziane kiełbaskami i cukinią, z talarkami, kukurydzą i karmelizowaną marchewką 166

nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej i zawijamy w roladkę, którą następnie przekładamy na folię aluminiową. Roladki zwijamy w folię, końcówki skręcamy jak cukierek. Rada: cukinię kroimy po długości, za pomocą nożyka do warzyw. Ziemniaki obieramy, myjemy, suszymy i kroimy na duże talarki, skrapiamy olejem. Grilla rozpalamy, grillujemy roladki indycze z kiełbaską

Moniki Smakołyki
kuleczki z masła orzechowego 190

Pyszne kuleczki które można przygotować nawet w 5 minut. Idealne na wypadek nie zapowiedzianych gości. 4 łyżki masła orzechowego kremowego 2 łyżki miodu płynnego ( ja często

cukrem pudrem posypane
Grillowana rolada z kurczaka, z batatami i warzywami 173

godz. Farsz dzielimy na cztery części i wkładamy je do kurczaka, zamykamy. Przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną olejem i oprószoną pieprzem.  Filet zwijamy w folię, końcówki skręcamy jak cukierek, delikatnie formułujemy kształt walca i dociskamy skręcone końcówki. Bataty myjemy, suszymy kroimy na mniejsze ćwiartki. Przekładamy do formy aluminiowej (z pełnym dnem), skrapiamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem i obtaczamy

Moniki Smakołyki
Paluchy drobiowe z grilla 195

przyprawy. Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części. Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser. Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :) Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj marynatę z połączenia i wymieszania miodu i musztardy. Rozpakuj paluchy i owiń każdego plastrami

Mechanik w kuchni
Marmurkowa babka z truskawkami 185

przy czym jeden zostawiam szeroki na około 24 cm. Wąskie paski smaruję masą truskawkową i układam jeden na drugim. Te przekładam na szeroki pasek i owijam jak cukierka. Końce sklejam, i górę też. Chodzi o to żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia i nie przykleiło się do formy. Formę smaruję masłem, wysypuję bułka tartą, i układam roladę sklejonym do góry

wesoła kuchnia