szklanki) 50g białego cukru 1 jajko rozmiar "L" lub 2 jajka "S" 125g gorzkich groszków czekoladowych (lub gorzkiej czekolady pokrojonej na małe kawałeczki) 50g posiekanych orzechów pekan 50g kolorowych cukierków czekoladowych typu M&M's pół łyżeczki ekstraktu waniliowego płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Wykonanie: Do miski przesiej sodę wraz z mąką i solą. W drugiej misce
Mania Wypiekaniasiebie sok z limonki. Czekoladowe ciasto muffinek stanowi świetne tło dla łagodnie miętowego, aksamitnego kremu. Mimo, że krem nie jest tak miętowy, jak nadzienie czekoladek czy miętowe cukierki, jednak gorąco polecam ten przepis wszystkim fanom czekoladek After Eight! Składniki na 12 sztuk: 275 g mąki 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1/2 tabliczki czekolady
Kuchnia Prezydentowejniezwykłe muffiny. Wyszły takie, a nie inne zupełnie przypadkowo, a ich smak znienacka przywołał wiele, wiele wspomnień. Z późnego dzieciństwa, ogólniaka, pierwszych lat studiów. Pamiętacie draże? Takie miękkie cukierki - duże groszki, czekoladowe, waniliowe, pomarańczowe, czekoladowe... Pękające pod zębami z lekkim trzaskiem, wypełnione miękkim, słodkim nadzieniem? Choć generalnie zawsze stroniłam od słodyczy, to draże kupowałam sobie od czasu do czasu
Kuchnia Prezydentowejmasła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być z wiaderka), 1 szklanka cukru, 2 budynie śmietankowe, 6 jajek, 1 łyżeczka aromatu cytrynowego. Dodatkowo: 3 łyżki masy kajmakowej, 100 g cukierków Snikers. Wykonanie: Herbatniki kruszymy i mieszamy z masłem. Przekładamy do tortownicy o średnicy 27 cm. Przygniatamy. Pieczemy 10 min w 200 C. Twaróg miksujemy z cukrem, budyniami i aromatem cytrynowym
Passion of Cookingtakie rarytasy były nie dokupienia. Najpierw oglądałam dokładnie jej zawartość, a później dzieliłam na porcje tak aby starczyło jak najdłużej. Były tam pomarańcze, każdy zawinięty w cienki pergamin, czekolady, cukierki i orzechy. Pamiętam ich zapach i smak do dziś. Wspomnienie tej chwili powraca jak bumerang w każde Święta Bożego Narodzenia. Pewnie dlatego dla mnie mają one smak i zapach
Wiem co jempoprzez rysunki :D Słoneczny poranek w połowie stycznia. Zdjęcie zrobione podczas drogi do szkoły Poszłyśmy z mamą w gości - podarowałam kawałek sernika, który sama upiekłam, a w zamian otrzymałam cukierki! Jak miło
breakfast of dreamswiem czym różni się likier od nalewki, ale Madzia twierdzi, że to nie nalewka tylko właśnie likier. W porządku, niech jej będzie. Zatem zrobiłem pyszny likier na kukułkach. Cukierkach takich. Prosta rzecz, a jaka smaczna. Mocno wyczuwalny smak kukułek połączony ze smakiem alkoholu. Świetne na spotkanie z przyjaciółmi. Zresztą nawet teraz, w tym momencie jak to piszę, likier chłodzi
Marder&Marder Manufacturemiejsce, w którym znajdują się wyłącznie produkty naturalne, całkowicie wolne od sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Wśród oferowanych przez nas produktów spożywczych znajdziesz, między innymi, odpowiednie dla wegan ksylitolowe cukierki i gumy do żucia, pyszne dżemy bez dodatku cukru i bez glutenu a także organiczne miody i mnóstwo innych słodkości. W naszym sklepie z ciekawym asortymentem zdrowej żywności
My simple kitchenkostce czekolady. Składniki na babeczki Składniki na krem budyniowy (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) + żółty barwnik spożywczy, pianki mini i standard, M&Msy lub podobne cukierki, czekolada do rozpuszczenia, wiórki kokosowe Zaczynamy od zrobienia budyniu na krem , bo będzie potrzebował trochę czasu, żeby zupełnie się wystudzić. Babeczki przygotowujemy według przepisu i odstawiamy do ostudzenia. Do kremu
CiastkozercySkładniki: 20 dag masła 30 dag mąki 20 dag twarożek homogenizowany 1 aromat cytrynowy 2 łyżki cukru pudru 10 dag daktyli drylowanych lub moreli 1 jajo do smarowania ciastek Cukierki ozdobne na posypkę Sól do smaku Wykonanie: Masło utrzeć z twarożkiem, dodać mąkę, sól i aromat. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie rozwałkować cienko
Tradycyjna KuchniaPyszne cukierki z maku, miodu, orzechów i płatków migdałowych. Składniki: 25 dag maku 350 ml miodu 25 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag płatków migdałowych Wykonanie: Miód zagotować, dodać mak, płatki migdałowe i zmielone orzechy. Masę dokładnie wymieszać, wyłożyć na deskę kuchenną, przykryć folią spożywczą, rozwałkować i ostudzić. Następnie pokroić na kawałki i podawać np. z kawą
Tradycyjna Kuchniadorosłym. Ja dziś proponuję pewną alternatywę tego pysznego, włoskiego deseru- dla dzieci. Składniki: ½ kg truskawek 400 dag jogurtu biszkoptowego 1 paczka biszkoptów 1 Kubuś truskawkowy 1 tabliczka czekolady deserowej cukierki ozdobne lub posypka kolorowa Wykonanie: Skok wlać do płaskiego naczynia, moczyć biszkopty i układać w pucharkach. Następnie pomiędzy biszkopty nakładać łyżką jogurt biszkoptowy, a na nim truskawki. Czekoladę połamać
Tradycyjna Kuchniaskładniki: 50 g ryżu preparowanego 150 g cukierków krówek (jeżeli wolimy aby były słodsze dodajemy więcej krówek) 2 łyżki słodkiej śmietanki 50 g suszonej żurawiny opcjonalnie: kakao do obtoczenia dodatkowo: olej wykonanie: Krówki rozdrabniamy, przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy. Dodajemy ryż i całość dokładnie mieszamy. Ręce natłuszczamy olejem. Z powstałej
Domowy Smak Jedzeniazaletą jest to, że wiemy dokładnie z czego są przygotowane, żadnej chemii :) Obiecuję, że zrobią furorę na każdej imprezie. Jest to też doskonały pomysł na prezent DIY. Gotowe cukierki możemy opakować w celofan, papier do pieczenia lub pudełko po innych czekoladkach. Składniki: 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 150 g domowego cukru waniliowego 65 g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki
Piąty grzech głównywysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Babeczki wystudzić. Każdą polać lukrem. Z pianek wycinać płatki i układać na babeczkach. W środek można włożyć kolorowe cukierki bądź posypkę
Magiczne Życie Marty