cukierki - 1000 przepisów (strona:36/67)

Zdrowa słodycz- Słoik bogaty w antyoksydanty! Przepysznie a jak zdrowo! 173

przyjemność zaproponować Wam pyszną i zdrową słodycz! Z wielu z nas ma często ochotę na coś słodkiego, niestety zbyt często sięgamy po proste węglowodany w czystej postaci jak czekolada, cukierki, batony, ciasta i ciasteczka. Ja jako fanka zdrowego stylu życia, proponuję aby coś słodkiego było także czymś zdrowym, i aby miało szansę odżywić organizm niezbędnymi witaminami i minerałami

SMYKWKUCHNI
Chipsy pigwowe - smaczne i zdrowe 145

pigwowca i około 6 - 7 godzin w przypadku pigwy. Ususzone chipsy mogą się lekko kleić, ale nie powinny być zbyt mocno wysuszone. Można je traktować jako chipsy lub zdrowe cukierki o smaku cytrynowym. Przygotowywanie pigwy lub pigwowca do herbaty Owoce umyć, dokładnie osuszyć i pokroić na plasterki o grubości około 2 mm. Każdy plasterek można pozbawić nasion

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 105

zdmuchuje kurz,zbiera papierki po cukierkach,ściera zacieki z kawy,doczyszcza wpółokrągłe ślady po kubkach z herbatą* Taaak...sesja się skończyła. Pozostał po niej bałagan w pokoju,stosy notatek i książek porozkładanych w dziwnych zakamarkach mieszkania. Och i przepisy. I zdjęcia. Szybkiej bezproblemowej prostej szamy. Idealnej zarówno na obiad,kolację jak i...śniadanie! Przecież to oczywiste,że na śniadanie

Fiolka w kuchni
Sernik z truflami i wiśniami 133

tortownicę 18cm) SPÓD: 150g ciasteczek owsianych 100g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750g sera twarogowego Emilki od Mlekomy 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 250g serka mascarpone od Mlekomy 10 cukierków trufli 2/3 szklanki wiśni z syropu lub kompotu 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (ja dodałam pudding) Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka zmielić w blenderze, połączyć z rozpuszczonym masłem i przełożyć

Cakes By Kejt
Krówkowy "pudding" ryżowy - prosto, smacznie i szybko 218

się pysznym, słodkim pucharkiem. Zapraszam Was na mój krówkowy "pudding" ryżowym. Słodko, prosto... czy czasem trzeba czegoś więcej? Składniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na małym gazie

Słodkie okruszki
Lemon curd-krem cytrynowy do deserów 124

jest bardzo popularny,ja w sezonie robię go  również z truskawek,po prostu biorę zmiksowane truskawki zamieniam za sok z cytryny(taką samą ilość),i wychodzi rewelacyjny-jak cukierki campina-spróbujcie koniecznie LEMON CURD SKŁADNIKI:(na dwa małe słoiczki) 55 g masła 110 g cukru 3/4 szkl.soku wyciśniętego z cytryn(3-4 ) łyżeczka startej skórki z cytryny

Swojskie jedzonko
olejek miętowy, syrop i nie tylko. 146

olejek miętowy i nie tylko Jest wiele sposobów, na wykorzystanie tej niepozornej rośliny. Możemy stosować ją przy wyrobie domowych cukierków. Świeża miętowa nuta,  świetnie uzupełnia smak likierów, czy ciast. W końcu, mięta, jest niezastąpionym dodatkiem, do sałatkowych dipów, czy też dań z jagnięciny. Kolejnym powodem dla którego, jeżeli tylko mogę, wykorzystuje miętę, jest fakt ze kilka lat wcześniej

Miód i pieprz
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 201

landrynek miętowych 1/4 szkl wody budyń śmietankowy 1 1/2 szklanki mleka masło 2 łyżki cukru Landrynki wkładamy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż cukierki się rozpuszczą, zajmuje to dłuższą chwilę, ale gwarantuję, że na pewno się rozpuszczą.W 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń z 2 łyżkami cukru, resztę mleka zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budyń

Cynamonowe szczęście
Chałwa słonecznikowa 127

ponownie zblendować, aby składniki się połączyły. Przełożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub silikonowej) i schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Gotową pokroić dowolnie - w batoniki lub cukierki

Cakes By Kejt
Drugie śniadanie do szkoły #1 205

obecnym wydaniu działalność gospodarcza, która nie prowadzi misji zdrowego żywienia, za to edukuje dzieci swoim asortymentem w miejscu edukacji. Sprzedawcy chcąc dostosować się do potrzeb i możliwości dzieci sprzedają cukierki i żelki na sztuki za grosze, tak by każdego było stać na zakup. Prześcigają się w ilości kolorowych, kuszących słodycz. Dziecko jest bardzo dumne i czuje się dorosłe

Atlas Smaków
Ciasto oreo & reese's & peanut butter - bez pieczenia! 182

najniższych obrotach aż uzyskamy gładką masę. Przekładamy gotową masę serową na przygotowany wcześniej spód i wyrównujemy jej powierzchnię za pomocą szpatułki. Wierzch ciasta posypujemy orzeszkami ziemnymi oraz pokrojonymi cukierkami reese's. Całość obwijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalki na minimum 3 godziny. Ciasto należy wyciągnąć ok. 10 minut wcześniej z zamrażalki przed jego podaniem. Wierzch ciacha polecam ozdobić

Emcia Pichci
Kajmakowe kuleczki z mleka w proszku 185

robione w dzieciństwie wafle z masą z mleka w proszku? A pamiętacie, znacie drażetki mleczne czy kakaowe? Ja uwielbiam jedno i drugie. Postanowiłam odnaleźć te smaki i stworzyłam cukierki z mleka w proszku, przypominające trochę w smaku wspomniane drażetki. Wyszło bardzo słodko, ale nie przez przypadek. Tak własnie miało wyjść. Słodycz te troszeczkę przełamał dodatek alkoholu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szyszki z ryżu preparowanego 146

Zdecydowanie smak dzieciństwa :)   Składniki: 1/2kg cukierków krówek ( miękkie i ciągnące), 125g margaryny ( pół kostki), 2 łyżki kakao, 80g ryżu preparowanego (można dać więcej, wtedy będą mniej słodkie), Przygotowanie: Na małym ogniu roztopić krówki z margaryną i z kakao. Gdy nie będzie grudek wsypać ryż preparowany, wymieszać i ukształtować szyszki. Odstawić na kilka godzin. Smacznego

W kuchni u Moniki
Babeczki reniferki z wiśniami. 119

Ciasto: 220g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej), 180g cukru, 5g proszku do pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto

W kuchni u Moniki
Choinka z pierników. 123

200g, 1 szklanka cukru pudru, 2 jajka, 4 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki sody, 1 opakowanie przyprawy do pierników, 1 łyżka kakao. Ponadto: cukier puder, wiórki kokosowe, cukierki lub inne do dekoracji. Przygotowanie:  Mąkę przesiać przez sito. Składniki na ciasto razem wymieszać i zagnieść. Przygotować na sztywniejszym papierze odrysowane kształty gwiazd ( mogą być wielkości

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania