cukierki - 1000 przepisów (strona:43/67)

Tort Garfield 133

masła lub margarynykrem budyniowy* 400 ml mleka* 1 budyń śmietankowy* 3 łyżki cukru kryształu* 250 g masła lub margaryny* 3 łyżki cukru pudrudodatki* likier migdałowy* wiórki kokosowe* cukierki perełki* barwniki spożywcze* biała masa cukrowa przepis tutajSposób wykonaniabiszkopt jasnyOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka

Mix smaku
Tort migdałowy 163

mleka* 1 budyń śmietankowy* 1 łyżeczka mąki pszennej* 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej* 3 łyżki cukru kryształu* 250 g masła lub margaryny* 2 łyżki cukru pudrudodatkowo* barwniki spożywcze* cukierki perełki* likier amaretto* plastyczna masa cukrowa tutajSposób wykonaniaciastoBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, aż będą lśniące, a cukier się rozpuści.Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia

Mix smaku
Ciasteczka Mikołaja i prezent od serca 199

mąkę z sodą, proszkiem i solą, wsyp do słoika jako pierwszą warstwę. Następnie wsyp płatki owsiane, mieszankę słodyczy i zmieszane(bądź oddzielone) cukry. Jeśli masz miejsce, możesz dodać kilka cukierków na górę mieszanki. Zakręć, wydrukuj naklejki (najlepiej na papierze samoprzylepnym) i przyklej do słoika. Przyklej na wieczko candy canes jeśli chcesz, obwiąż słoik świąteczną wstążeczką.  NA CIASTECZKA

Gotowanie to kochanie
Sernik z truflami 238

Bardzo lubię serniki i cukierki trufle. Pomyślałam, że może warto by je było połączyć ze sobą. Jeśli o mnie chodzi sernik wyszedł  rewelacyjny w smaku. Jednak młodszej córce, ze względu na alkohol w truflach nie bardzo zasmakował. Alkohol w smaku jest wyczuwalny.Składniki:1 kg twarogu półtłustego7 jajek80 g margaryny Palma z Bielmar1,5 szkl cukru2 łyżeczki esencji

Ala piecze i gotuje
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 182

Delikatnie otulają zmysły i prowokują... do sięgnięcia po kolejny i kolejny i... kolejny. Przy tych orzechach nie mogą leżeć żadne inne.Kupisz je tutaj: KLIK.MANDARYNKI KANDYZOWANE: "Równie słodkie co cukierki, kawałki lekko suszonych i kandyzowanych owoców są źródłem witamin A, B i C. W KANDYZOWNYCH MANDARYNKACH znajdziemy również kwas foliowy, potas i fosfor. W Japonii naukowcy prowadzą badania mające

Wypisz Wymaluj
Dekoracja stołu wigilijnego 162

prezentuje się bardzo ładnie. Przy pakowaniu pierniczków skorzystałam z celofanu, kolorowego sznurka i gałązek świerkowych.Na sianku ustawiłam świeczkę z dekoracyjnym wieńcem, a obok gałęzie świerku. Udekorowałam je cukierkami, szyszkami i jabłkami.Pod sztućcami ułożyłam ozdobne serwetki, w dwóch wzorach na zmianę.Jak widzicie nie ma tu nic trudnego

Pasja Smaku
Makagigi czyli Słodki Czwartek odc.33 137

Trudno je nazwać ciasteczkami. Słodkie i to bardzo, ni to sezamki, ni cukierki, a może domowej roboty lizaki tylko nie na patyku? Zapachniało dzisiaj w mojej kuchni świętami, miodem i prażonymi migdałami, a potem przez dzień cały raczyłam się makowymi rombami, gryzłam, chrupałam myśląc o moim plombach. Przepis autorstwa Ani Włodarczyk pochodzi z najnowszego, 6tego już, KUKBUKa. Tak wiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Styczniowe Wyzwanie z Chocolate Stop Tempting 101

każdego dnia co 3-4 godziny. Nie podjadamy i pijemy dużo wody każdego dnia! Oczywiście ważne też jest,aby przestać jeść czekolady, cukierki i chipsy, jeśli macie ochotę na coś słodkiego to zapraszam tu - Owocowy Eden po koktajlowo-owocowe pomysły. Koniecznie zmierz swoje obwody i zapisz na kartce,żebyś

Chocolate Stop Tempting
TORCIK - SERCE (Walentynki) 158

marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania. biszkopt smarujemy dżememtorcik -serce

Bon Appetit Małgorzaty
Bajaderki, kokosanki i inne pralinki :) 191

wrzątku, by sparzyć je), rozkruszonymi herbatnikami, kakaem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i alkoholem. Masę wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Później formujemy w dłoniach kuleczki i obtaczamy w cukierkach, wiórkach albo w mielonych migdałach. Gotowe kulki wstawić do lodówki.Składniki:Pralinki z białej czekolady i żurawinaą (pomysł zaczerpnęłam z Bloga Basi Ritz "Kulinarna Mekka" przepis Basi

Bon Appetit Małgorzaty
Babeczki piernikowe - renifery (bez glutenu, mleka i jaj) 265

Schar) 350 golej4 łyżkisoda1 łyżeczkacukier puder2/3 szklankicukier waniliowy2 łyżeczkicynamon 1/2 łyżeczkikolendra, goździki, kardamonpo 1/4 łyzeczkikarob lub kakaożurawina suszona2 łyżeczki1/4 szklankido dekoracji: lukier, migdały, bezglutenowe precelki Schaer, czerwone cukierki Skittles na noskiPrzygotowanie:Batata ugotować w całości, bez obierania go ze skórki. (około 30 minut)Po ugotowaniu obrać i zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jabłko obrać, wykroić gniazdo

głodny alergik
Wyjątkowe torty na Święta Bożego Narodzenia! 399

subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-)przepis KLIKCzekoladowy tort z brzoskwiniamiCzekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-)PRZEPIS KLIKCaramel Brownie TowerCiasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee Heaven tj. Caramel Brownie Tower. Nie chciałam stworzyć kopii tego ciasta o ile to możliwe

SMYKWKUCHNI
Oszukane Bajaderki 131

ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki:250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek1/3 szklanki mleka5 daktyli 1 kieliszek Malibu2 łyżki kakao2 łyżki miodu wrzosowego1 łyżka oleju kokosowego3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej)wiórki kokosowe do obtoczeniaDaktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami (prócz wiórek

Mango Papaja
Muffiny piernikowe renifery 285

jajko100 g posiekanej mlecznej czekolady1 jabłko (starte na tarce o dużych oczkach)Do dekoracji:100 g gorzkiej czekolady (rozpuszczonej w kąpieli wodnej)lukier plastyczny czarny i biały (oczy)czerwone cukierki M&Ms (noski)precelki (poroże)Przygotowanie:W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 142

Składniki (12 muffinów)1 szklanka mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2 łyżki mleka1/3 szklanki cukru1/2 szklanka oleju1/2 tabliczki czekolady2 cukierki "Krówki"Przygotowanie:Nastawiamy piekarnik na 170'C.Mieszamy wszystkie suche składniki oprócz cukru. Ja zawsze przesiewam wszystko przez sitko, by uniknąć grudek. Dodajemy pokrojoną czekoladę i krówki i mieszamy składniki

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania