jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. • Piec zanurzone w kąpieli wodnej w 175 st.C przez 40 minut. Sos paprykowy • Na maśle przesmażyć posiekaną szalotkę i czosnek
To co kochamwiększego niż upieczone ciasto buraczane. • Na indyku położyć ciasto i zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. • Zwiniętą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą jak cukierek, następnie całość zawinąć w folię aluminową. • Piec w temperaturze 200 st.C przez 30 minut. • Po wyjęciu z folii pokroić na plastry
To co kochamprostokąt masy jasnej, na to położyć równomiernie rozłożoną masę zieloną. • Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej, na koniec zawinąć w folię i zrobić ścisły cukierek. • Nastepnie roladę zawinąć w folię aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut
To co kochamkawałku położyć po gałązce rozmarynu, szałwii i cytryny. • Przygotować 4 kawałki foli aluminiowej, na każdym położyć łososia. • Folię zawinąć i skręcić na bokach jak cukierek. • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st.C przez 20 minut
To co kochamblenderem na gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut, grzanie tylko dół w temp. 165 stopni C. Na ostatnie
SMYKWKUCHNIfolię na roladzie zaciskamy w przeciwnym kierunku. Zawijamy mięso ciasno w folię – owijamy roladę 4-5 warstwami folii. Odcinamy folię od rolki i okręcamy ciasno jeden koniec rolady, jak cukierek. Z drugiej strony powstałej tuby mięso dociskamy palcami, pozbywamy się powietrza i zakręcamy drugi koniec. Zawiązujemy ciasno i mocno oba końce grubą bawełnianą nicią/kordonkiem. Drugą roladę robimy i zawijamy
Karo in the KitchenZwijanie roladki zaczynamy od złożenia do środka krótszych boków, a następnie całość delikatnie rolujemy. Można sobie pomóc kawałkiem foli spożywczej i zawinąć każdą roladkę, a końce skręcić jak cukierka. Ułożyć łączeniem (mięsa) do spodu i dać odpocząć z 20 minut. Wtedy mięso stężeje i przy wkładaniu na patelnię nie będzie nam leciało przez palce. Na patelni rozgrzewamy olej
Dieta moja pasjaCiasteczka bez masy przekrawamy na pół (i tak powstały „brwi”) i przyklejamy za pomocą czekolady nad ciasteczkami z masą. Na każdym ciasteczku z masą przyklejamy po jednym cukierku (tak powstały oczy). A poniżej ciasteczek z masą, pomiędzy, przyklejamy połówki cukiereczka (dzióbek
Domowy Smak JedzeniaCukierek albo psikus?:D Takie zabawy z wycinankami świetnie sprawdzą się na przyjęcie dla dzieci ;) Z czarnego samoprzylepnego papieru przygotowałam oczy, usta i nos. W szklance mamy Mirindę, a jako dodatek wybrałam pianki ze specjalnej Halloweenowej edycji (Haribo). Wiem, że w napoju jest mnóstwo cukru, w piankach pewnie jeszcze więcej, ale tej radości wrzucania pianek do środka, przy
Czerwona Porzeczkadłoni zrolować roladę (zwijać od szerszego boku). Gotowa rolada musi być dosyć ciasto zwinięta! Na sam koniec przełożyć na papier do pieczenia łączeniami do dołu. Z papieru uformować tzw. cukierka i gotową roladę wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Pomysł na przepis STĄD
UgotowaćDomowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie
Smakowite Daniadelikatnie natłuścić go. Wyłożyć na niego ciasto ziemniaczane, rozwałkować na grubość ok 1 cm. Na wierzch ułożyć szpinakowe nadzienie. Zwinąć roladę, pomagając sobie folią. Następnie folię ciasto okręcić (jak cukierek papierkiem) wokół powstałej rolady, brzegi zabezpieczyć klipsami bądź związać. W dużym garnku zagotować odpowiednią ilość wody. Delikatnie włożyć roladę wraz z folią na wrzątek, gotować na wolnym ogniu
6nieboNiewiele jest osób które potrafią oprzeć się słodkościom. Ciastko wyjęte wprost z paczki czy cukierek – to najszybsza opcja dla słodyczożerców. Ale jeśli szukacie czegoś odrobinę bardziej wyszukanego, warto smakiem ciastek wzbogacić domowe lody. Lody bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne. Śmietanę i mleko słodzone schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Śmietanę wlewamy do wysokiej miski
Karo in the Kitchenziołach rozłożyć szparagi, gałązki tymianku oraz masełko czosnkowe. lub płatki zwykłego masła, następnie oprószyć solą i pieprzem. Pergamin zawinąć i boki założyć pod spód, lub związać boki na kształt cukierka. Zawinąć niezbyt ściśle, tak by był dostęp powietrza piec w 200`C około 15 minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z fioletowymi ziemniakami i łososiem. Całe danie z piekarnika, szybko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!