cukierki - 1000 przepisów (strona:51/67)

Mus z mintaja z sosem paprykowym 124

jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. • Piec zanurzone w kąpieli wodnej w 175 st.C przez 40 minut. Sos paprykowy • Na maśle przesmażyć posiekaną szalotkę i czosnek

To co kocham
Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową 114

większego niż upieczone ciasto buraczane. • Na indyku położyć ciasto i zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. • Zwiniętą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą jak cukierek, następnie całość zawinąć w folię aluminową. • Piec w temperaturze 200 st.C przez 30 minut. • Po wyjęciu z folii pokroić na plastry

To co kocham
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 138

prostokąt masy jasnej, na to położyć równomiernie rozłożoną masę zieloną. • Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej, na koniec zawinąć w folię i zrobić ścisły cukierek. • Nastepnie roladę zawinąć w folię aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Łosoś z ziołami pieczony w folii 112

kawałku położyć po gałązce rozmarynu, szałwii i cytryny. • Przygotować 4 kawałki foli aluminiowej, na każdym położyć łososia. • Folię zawinąć i skręcić na bokach jak cukierek. • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st.C przez 20 minut

To co kocham
ORZECHOWIEC czyli makowiec bez maku ;-)))) 167

blenderem na gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut, grzanie tylko dół w temp. 165 stopni C. Na ostatnie

SMYKWKUCHNI
Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach 180

folię na roladzie zaciskamy w przeciwnym kierunku. Zawijamy mięso ciasno w folię – owijamy roladę 4-5 warstwami folii. Odcinamy folię od rolki i okręcamy ciasno jeden koniec rolady, jak cukierek. Z drugiej strony powstałej tuby mięso dociskamy palcami, pozbywamy się powietrza i zakręcamy drugi koniec. Zawiązujemy ciasno i mocno oba końce grubą bawełnianą nicią/kordonkiem. Drugą roladę robimy i zawijamy

Karo in the Kitchen
Roladki z suszonymi śliwkami i fetą podane z ryżem 151

Zwijanie roladki zaczynamy od złożenia do środka krótszych boków,  a następnie całość delikatnie rolujemy. Można sobie pomóc kawałkiem foli spożywczej i zawinąć każdą roladkę, a końce skręcić jak cukierka. Ułożyć łączeniem (mięsa) do spodu i dać odpocząć z 20 minut. Wtedy mięso stężeje i przy wkładaniu na patelnię nie będzie nam leciało przez palce.  Na patelni rozgrzewamy olej

Dieta moja pasja
imprezowe sówki 148

Ciasteczka bez masy przekrawamy na pół (i tak powstały „brwi”) i przyklejamy za pomocą czekolady nad ciasteczkami z masą. Na każdym ciasteczku z masą przyklejamy po jednym cukierku (tak powstały oczy). A poniżej ciasteczek z masą, pomiędzy, przyklejamy połówki cukiereczka (dzióbek

Domowy Smak Jedzenia
Halloweenowe drinki dla dzieci 217

Cukierek albo psikus?:D Takie zabawy z wycinankami świetnie sprawdzą się na przyjęcie dla dzieci ;)  Z czarnego samoprzylepnego papieru przygotowałam oczy, usta i nos.  W szklance mamy Mirindę, a jako dodatek wybrałam pianki ze specjalnej Halloweenowej edycji (Haribo). Wiem, że w napoju jest mnóstwo cukru, w piankach pewnie jeszcze więcej, ale tej radości wrzucania pianek do środka, przy

Czerwona Porzeczka
Rolada serowa z szynką, pastą jajeczną i sałatą 554

dłoni zrolować roladę (zwijać od szerszego boku). Gotowa rolada musi być dosyć ciasto zwinięta! Na sam koniec przełożyć na papier do pieczenia łączeniami do dołu. Z papieru uformować tzw. cukierka i gotową roladę wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Domowe żelki + film 393

Domowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie

Smakowite Dania
ziemniaczana rolada ze szpinakiem 143

delikatnie natłuścić go. Wyłożyć na niego ciasto ziemniaczane, rozwałkować na grubość ok 1 cm. Na wierzch ułożyć szpinakowe nadzienie. Zwinąć roladę, pomagając sobie folią. Następnie folię ciasto okręcić (jak cukierek papierkiem) wokół powstałej rolady, brzegi zabezpieczyć klipsami bądź związać. W dużym garnku zagotować odpowiednią ilość wody. Delikatnie włożyć roladę wraz z folią na wrzątek, gotować na wolnym ogniu

6niebo
Lody Oreo – bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne 256

Niewiele jest osób które potrafią oprzeć się słodkościom. Ciastko wyjęte wprost z paczki czy cukierek – to najszybsza opcja dla słodyczożerców. Ale jeśli szukacie czegoś odrobinę bardziej wyszukanego, warto smakiem ciastek wzbogacić domowe lody. Lody bez jajek, bez maszynki, kremowe i delikatne. Śmietanę i mleko słodzone schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Śmietanę wlewamy do wysokiej miski

Karo in the Kitchen
Szparagi pieczone w pergaminie 205

ziołach rozłożyć szparagi, gałązki tymianku oraz masełko czosnkowe. lub płatki zwykłego masła, następnie oprószyć solą i pieprzem. Pergamin zawinąć i boki założyć pod spód, lub związać boki na kształt cukierka. Zawinąć niezbyt ściśle, tak by był dostęp powietrza piec w 200`C około 15 minut podawać z ulubionymi dodatkami. Podałam z fioletowymi ziemniakami i łososiem. Całe danie z piekarnika, szybko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania