faszerowaną kolorową papryką. Wystarczyło masę mięsną rozłożyć w formie prostokąta na folii aluminiowej, wzdłuż brzegu ułożyć paski pokrojonej, zamrożonej jeszcze papryki i zwinąć ją w rulon. Zawinąć folię jak cukierek z obu stron, nakłuć na całej długości wykałaczką, aby para mogła się dostać do mięsa i włożyć do parowaru na 30 minut. Ostudzić. Po ostudzeniu włożyłam roladę drobiową z papryką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBoski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!Składniki;puszka mleka skondensowanego,500 g czekolady u nas gorzkiej ale możecie użyć też mleczną,1 granatWykonanie;Czekoladę
Anioły w kuchni"W Nowym Roku, chciałabym Wam życzyć zdrowia. I choć w dowodzie dopiero 23 lata, wiem, że będąc zdrowym można mieć wszystko - szczęście, miłość, pracę czy pieniądze
Słodkie Przyjemnościmięsie układamy listki szpinaku (tak jak na zdjęciu), a następnie wysmażone pieczarki. Mięso zaczynając od dłuższego boku zwijamy do środka formując roladę. Roladę skręcamy w folię jak cukierek i gotujemy na parze ok. 25 min.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente .Pozostałe pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy je na złoty kolor.Z cukinii nożykiem do obierania warzyw wycinamy
Moniki Smakołykisolą i pieprzem, układamy pasek sera oraz kilka gałązek natki pietruszki i zwijamy w roladę. Następnie owijamy w cienką, przezroczystą folię do żywności, bardzo szczelnie jak cukierek. Gotujemy około 10 minut we wrzątku. Kurczaka podałam z ziemniakami oraz z gotowana marchewką. Kurczaka oczywiście przed podaniem odwijamy z folii ;)Kurczak z camembertem gotowany w folii
Bon Appetit MałgorzatyDzisiaj Mikołajki. Żeby tradycji stało się zadość, rano Panowie znaleźli słodkie drobiazgi. A ja dostałam smsa od Dużego - Ty pewnie nic nie dostałaś, bo niegrzeczna byłaś
Pożeraczka, czyli raz adobrzeUfff... Jak dobrze, że już poniedziałek. Tak, tak, wiem - brzmi to co najmniej dziwnie. Ale w weekend po pierwsze pracowałam, po drugie miałam Julefrokost, czyli duńskie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWracałam dziś do domu autobusem (C. - chyba, bo nie daje znaku życia - odebrał po południu autko od mechanika - mam nadzieję, że już jeździ do tyłu). Siedzę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeByliście grzeczni? Mikołaj o Was nie zapomniał? Znaleźliście słodycze albo inne drobne prezenty w butach? Czy też wolelibyście, żeby Wasze mieszkanie ominął, bo z kozaków wystawała
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZgubiliśmy się. W naszej wsi. Komedia jak nic.Mieszkam w maleńkiej mieścinie, raptem trzy i pół tysiąca mieszkańców, małe centrum ze sklepami i mnóstwo, mnóstwo domków. Bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiejszy dzień w całym kraju jest dniem niezwykle ważnym. W kwiaciarniach i cukierniach ruch jak w Walentynki, panowie zaopatrzeni w bukiety, czekoladki czy też nieco bardziej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWłaśnie przeglądałam folder ze zdjęciami, i w oczy wpadły mi karmelki. Zapomniałam o nich niemal zupełnie, robiłam je bowiem na Boże Narodzenie (tak, tak, mam bałagan
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMałe co-nieco na osłodę życia :) Pyszne, mocno śmietankowe i bardzo ciągnące domowe krówki. Przepis znalazłam na Słodkiej stronie. Zapraszam do gotowania!Składniki:100 g cukru200
My Culinary ArtCzysty olej słonecznikowy, tłoczony na zimno ssany przez 15-20 minut dziennie jako cukierek stanowi lek obdarzony szerokimi właściwościami.Olej należy ssać w przedniej części jamy ustnej przepuszczając go między zębami dbając , aby oleju nie połykać.Ja zazwyczaj ssę olej rano, podczas brania prysznica lub gdy przygotowuję śniadanie. Można ssać 3 razy dziennie, ale nigdy zaraz po posiłku.Olej
Pasje Jolkiśrodek nakładamy mięso mielonego (po długości), i dodajemy paski sera mozzarella.. Całość zwijamy na roladę, którą przekładamy na folię spożywczą i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy i nakłuwamy).Roladę gotujemy na parze ok. 30 min.Do blendera wkładamy rukolę, 2 łyżki orzeszków piniowych, ser żółty i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, 1-2 łyżki soku
Moniki Smakołyki