grubość jaka nam odpowiada (kiełbaska trochę spęcznieje). Kiełbaskę układamy na foli aluminiowej (musi być większa niż kiełbaska) ściśle ją zawijając (powiedzmy 2 razy dookoła), a końcówki zawijamy jak cukierek. Kiełbaski gotujemy na parze przez 30 minut. Po wyjęciu zostawiamy ją na chwilę do ostygnięcia (chociaż mój Mąż zjadł od razu). Później odwijamy z folii i chowamy zapakowaną do lodówki
Co na wege obiad?małe i duże. Dlatego tak często je robię. Niedawno nawiązałam wspaniałą współpracę z producentem słodyczy ekologicznych - Ekoflorka . Po otwarciu jednej z paczuszek pełnych moich ulubionych krówek i spróbowaniu pierwszego cukierka... no cóż trudno było mi się powstrzymać, by nie zjeść od razu wszystkich. Moi bliscy również bardzo zasmakowali się w słodkościach od Ekoflorki . Dlatego gorąco Wam je polecam. A dziś
Słodkie okruszkiboku nakładamy łyżkę fasolki. Dłuższe boki mięsa składamy do środka i zwijamy całość w roladę zaczynając od str. z fasolką. Roladę zwijamy w folię spożywczą, końce skręcamy jak cukierek. Czynność tą powtarzamy z pozostałymi porcjami mięsa. Otrzymane w ten sposób rolady gotujemy na parze ok. 15- 20 min. Dodajemy również dowolne warzywa, żeby nam się ugotowały na parze, powinny
Moniki Smakołykiserowe zwinąć ściśle w roladę i zawinąć ją w ten sam papier na którym się piekło. Roladę razem z papierem zawinąc jeszcze w folię aluminiową. Końcówki zakręcic, tak jak cukierka. Zawinięta roladę ponownie ułozyć na blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec kolejne 30 minut, funkcja termoobieg. Podawać na ciepło lub na zimno
Monia miesza i gotujezostanie. Wydaje mi się jednak, że 65 kalorii to całkiem niezła liczba jak za dawkę przyjemności w postaci takiej tekturki z czekoladą, która swoją drogą wcale nie jest wielkości cukierka. Przyznam, że zbliżający się okres świąteczny bardzo sprzyja takim piernikowym smakom. To świetna przekąska a nawet deser do kawy czy rozgrzewającej herbaty. Zapraszam do odwiedzenia: strona internetowa - Tovago fanpage
Gotowanie i blogowaniecamembert, a następnie ( w jednej linii) oliwki i kapary. Całość zwijamy na roladę, którą przekładamy na o folię spożywczą posypaną świeżo zmielonym pieprzem i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy). Roladę gotujemy na parze ok. 20 min. Pozostawiamy do przestygnięcia. Pesto: Za pomocą blendera miksujemy słonecznik, następnie dodajemy bazylię, oliwki i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewamy
Moniki Smakołykidoprawiamy solą, pieprzem. Zwijamy bardzo ciasno roladki, uważając aby farsz nie wypadł. N brzegu każdego kawałka folii spożywczej układamy roladkę i ściśle ją owijamy folią, a boki związujemy ja cukierek. W garnku nastawiamy wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy roladki, gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół i podajemy z pieczonymi ziemniakami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPowtórzę raz jeszcze, ale tylko dlatego, że to prawda stara jak świat i... Jak najbardziej prawdziwa . Przez żołądek do serca , szczególnie męskiego. Cóż, C. jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzedłuższej strony chwycić folię, na której leży ciasto z nadzieniem i delikatnie podnosząc do góry zawinąć całość w rulon. Roladę owinąć folią spożywczą, docisnąć i zawinąć końcówki tak jak cukierek. Odstawić do lodówki na minimum 8 godzin. Po wyciągnięciu z lodówki zdjąć folię, roladę pokroić na kawałki i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem i zapiekać około
Z Kuchni Do KuchniSama byłam w szoku ponieważ myślałam że michałki zostaną w serniku nienaruszone a okazało się że czekolada jak i nadzienie się karmelizuje przez co zmienia zupełnie smak i strukturę cukierka. Piekłam w formie 23 cm w 180 stopniach przez 70 minut. Czytaj więcej
Pychotkaaafiliżanka dobrej kawy pół łyżeczki przyprawy do piernika szczypta kardamonu 1 malutki gożdzik 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka wódki 100 ml.spienionego mleka szczypta gałki muszkatołowa i cynamonu cukierek laseczka *************************************************** Do gotowej kawy wlać wódkę , dodać miód,przyprawę do piernika , kardamon i goździk, Wymieszać.Mleko lekko podgrzać , spienic i Wymieszać z gałką muszkatołową i cynamonem.Dopełnić nim kawę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzybkie i proste karmelki - idealne do zapakowania w papierki i rozdania! Czyż to nie piękny jadalny prezent? Są twarde, ale po chwili cudownie miękkną i
Plate of Joymiód, przyprawy i dokładnie natrzeć mięso. Żeby łopatka miała ładny kształt można obwiązać ją sznurkiem ( ja zapomniałam ). Włożyć do rękawa do pieczenia, zacisnąć końce, tak aby postał „wielki cukierek” i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyjąć z lodówki i przełożyć na blaszkę do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1 godzinę
Oryginalny smakHalloween To amerykańskie "święto/wydarzenie" jest coraz bardziej popularne także i w Polsce. Dzieci/młodzież chodzą po domach zbierając słodycze mówiąc "Cukierek albo psikus" . Czytaj więcej
Ana Mari's worldnajszybciej powitać gościa w domu. Ten jego donośny, rubaszny głos, upewniający się, czy na pewno wszystkie dzieci były wystarczająco grzeczne. Ręka gładząca po lekko potarganych włosach i częstująca słodkim cukierkiem, których nigdy nie brakowało mu w kieszeni. Potem, z przydźwiganego wora, wyciągane prezenty niczym króliki z kapelusza. Choćby najmniejsze, drobne, nie kosztujące fortuny, a jednak wprawiające wszystkich domowników w błogi
Grunt to przepis!