Cukierek albo psikus? Czyli słodki akcent na dziecięce Halloween. Moje dzieci pokochały je za wygląd, ja za prostotę i łatwość w przygotowaniu. Zapraszam was na bezowe duszki. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna oczka cukrowe lub czekoladowe Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy do niej białka.Ubijamy je na sztywna piane,stopniowo dodając cukier. Dodajmy make ziemniaczana i ocet-miksujemy przez minute. Na ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...