cukierki - 1000 przepisów (strona:56/67)

Yum Yums - Lekkie i cudowne 133

zniknęła margaryna. Zostawiłam ciasto w lodówce na 30 minut ( zawinęłam je w folię) . Po półgodzinie rozwałkowałam ciasto na prostokąt i kroiłam paski w których nacinałam dziurki i zakręcałam jak cukierka . Zostawiłam na 1 godzinę do wyrośnięcia przykryte ściereczką . Piekłam w głębokiej patelni na rumiany kolor. Wyjmowałam na papier do pieczenia gdzie obsychały z łuszczu.   Ostudzone Yum Yums

Różowa kuchnia
Caramelle z mozzarellą w pomidorach 111

każdy kawałek ciasta nakładamy kulkę sera, rozmąconym jajkiem smarujemy ciasto tak jak na zdjęciu, zwijamy w rulonik, przyciskamy w miejscu dookoła sera, a następnie zawijamy na boki jak cukierka. Odkładamy na oprószony blat kuchenny.  3. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek z dodatkiem oleju, czas gotowania ok. 2 minut, wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na talerzach, a następnie polewamy sosem

Apetyczna babeczka
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 162

niej układamy plastry boczku tak, aby nachodziły na siebie (zdj 1). Na boczek wykładamy żurawinę z jabłkami, a na to wykładamy polędwicę. Zawijamy w rulon, folię zawijamy jak cukierek. Wkładamy do lodówki na 20 minut do stężenia.  4. Polędwicę w folii wyciągamy z lodówki, delikatnie zdejmujemy folię. Na blacie rozwijamy ciasto francuskie. Na środku układamy nasz rulon. Krawędzie ciasta

My Culinary Art
Pieczony schab środkowy 117

godziny. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni z termo obiegiem. Schab umieściłam w rękawie foliowym do pieczenia, podlałam niewielką ilością wody, rękaw mocno zawiązałam z obu stron „w cukierek”, a od góry zrobiłam wykałaczką kilka dziurek. Mięso umieściłam w naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 1,5 godziny do miękkości. Po tym czasie delikatnie, uważając na parę, rozcięłam rękaw

Kuchenne zapiski Edyty
Dietetyczna biała kiełbasa 224

szczelnie folią spożywczą, ja owinęłam je z około 10 razy, przy czym zostawiamy dość dużo wolnej foli po bokach następnie związujemy końce szczelnie sznurkiem (jak cukierek;)), oraz żeby mieć pewność, że woda nie dostanie się do środka związujemy końce foli na supełki  4. tak przygotowane kiełbaski wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy na małym ogniu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe kule z udziałem awokado ;) 110

kakao blendujemy na jednolitą masę dodajemy otręby, mieszamy odstawiamy na kilka minut żeby otręby spęczniały wykładamy po około 1 łyżce masy na folię spożywczą i zwijamy w kulkę jak cukierek ;)      6. tak przygotowane kule wstawiamy na około godzinę do lodówki SMACZNEGO ! ! ! ;) Wald to dla Ciebie: :) Zostałam nominowana przez Julę do Liebster Blog Award, bardzo dziękuję;* Moje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada z kurczaka 8208

względem wart zachodu! Pozostałe elementy kurczaka można wykorzystać do ugotowania rosołu, czy zupy; nie może się nic zmarnować!; Zamiast gazy można użyć lnianej ściereczki, wówczas roladę można związać jak cukierek na końcach; Roladę przygotowała Jola Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowa tarta ze szparagami. 159

szybciej dogadacie się z niemową i to na dodatek władającym migowym językiem chińskim. Po cholerę macie tracić nerwy? Moja idolka postanowiła zastosować metodę amerykańskich dzieci w Halloween, czyli „cukierek albo psikus”, co w praktyce oznaczało, „kasa albo zrobię ci taki Dziki Gon, że nie będziesz wiedział, którędy do domu”. Podziałało! Pan wyskoczył z kasy, pani udała się do salonu piękności

ladykitchen
Schab na parze w suszonych pomidorach i czosnku 165

czystą bawełnianą ściereczkę (taką, która nie farbuje pod wpływem temperatury i wilgoci) kładąc go wzdłuż dłuższego boku ściereczki. Mięso owinąć ścierką, a końce związać dwoma kawałkami sznurka jak cukierek (dobrze jest pozostawić dłuższy sznurek!) :) Za pomocą sznurka mięso w ściereczce przywiązać do uszu garnka w taki sposób, by nie było ono zbyt nisko, ale żeby dało się garnek nakryć pokrywką

Trzeci talerz
Boczek pieczony 93

mięso było w całości zanurzone (można marynatę rozrobić odrobinę z wodą). Mięso dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z każdej strony sosem przygotowanym ze składników glazury. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia i nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy około 2,5 godz. w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z folii odlewając sos, który się wytopił. Kroimy wystudzony

Kolorowy Przepisownik
Szynka pieczona 111

być w lodówce. Podczas marynowania warto kilka razy obrócić, aby naszło smakiem w każdym zakamarku. Zamarynowaną szynkę osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy zmieszanym ze składników glazury sosem. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia, nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy w 170 stopniach przez około 2,5 godziny. Odsączamy z tłuszczu, studzimy. Rady: Na odrobinie sosu z pieczenia dolanego

Kolorowy Przepisownik
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 128

wzdłuż na połówki. Wszystkie kawałeki rozbijamy tłuczkiem (uważając, żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku nakładamy farsz i zawijamy. Każdą roladkę owijamy jak cukierka folią aluminiową i wkładamy do naczynia żarodpornego. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego

Symfonia smakowa
Zawijaski schabowe z kremem pesto 81

pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich zwinięte roladki.Zwijamy całość w "cukierek". Zapiekamy ok 40 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z gotowanym brokułem. Żeby brokuł nie stracił swojego intensywnego koloru wodę należy posolić i dodać szczyptę cukru. Smacznego! Jeśli podoba wam się

Wielki apetyt
Halloween 2013 95

smakowało:)    A na sam koniec chciałabym pochwalić się prezentem od koleżanki. Wykonała dla mnie zestaw świetnych Halloweenowych kieliszków. Zobaczcie sami.  Prace Kamili znajdziecie tu To co? Cukierek, albo psikus? Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Bezowe duszki 99

Cukierek albo psikus?  Czyli słodki akcent na dziecięce Halloween. Moje dzieci pokochały je za wygląd, ja za prostotę i łatwość w przygotowaniu. Zapraszam was na bezowe duszki. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna oczka cukrowe lub czekoladowe  Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania