cukierki - 1000 przepisów (strona:40/67)

Roladki drobiowe z naleśnikiem 319

Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć w marynacie z każdej strony  (fot.6) . Przygotować 4 kawałki mocnego pergaminu i zawinąć w nie roladki (tak jak cukierki)  (fot.7) . Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie roladki odwinąć z pergaminu i obsmażyć na patelni z każdej strony  (fot.8) . Włożyć do naczynia do zapiekania

Świat Domowej Kuchni
Mini szyszunie 150

pamiętam jak mama robiła go w formie dużych szyszek, ja zrobiłam je jako małe pralinki na większą ilość gości. Sprawdziło się i wszyscy byli zadowoleni.  Składniki: 300 g cukierków irysów 140 g ryżu preparowanego Wszystkie dodatki kupuję tutaj Przygotowanie: Irysy wyciągamy z papierków i rozpuszczamy na dużej patelni (najlepiej teflonowej i głębokiej może myć

Niezły Młynek
Choinki i Domki z Piernika 129

następna się do niej przykleiła. Gwiazdki układamy pod różnym kątem w stosunku do poprzedniej. Gotowe choineczki można posypać cukrem pudrem lub polać rzadszym lukrem i posypać ozdobnymi cukierkami. Robimy domek z piernika: Na początek przygotowałam szablony do wycięcia. Front domku (będę potrzebować takie  2 na 1 domek) miał szerokość 12 cm, wysokość 6 cm natomiast długość dachu

Mama Gotuje
Babka serowa z truflami 183

sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny Kasi  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste szklanki mąki  5 jajek około 7 cukierków trufli  Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , dodać zmielony ser i delikatnie wymieszać. Wlać roztopioną letnią margarynę, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem , ciągle

Sama słodycz i szczypta chili
Słodki Sycylijczyk 141

duży i kleisty cukieras:P Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:D Następnym razem będzie jak znalazł. Poza tym pyszności o ile ktoś lubi cukierki czekoladowe własnej produkcji:) Składniki: 3 tabliczki czekolady 4/5 kostki masła 2 jajka 3 łyżki rumu lub olejek 2 łyżki cukru 1 pomarańcza( u mnie brzoskwinie z puszki

Ciasteczkowy Potwór
Muffiny z kremem marchewkowym 134

Upiekłam dziś Panią Walewską  i chciałam jeszcze zrobić  cukierki z marchewki, ale nie chciało mi się czekać sześciu dni suszenia owych słodyczy i  idąc za ciosem zrobiłam muffiny z kremem z marchewek. Brzmi dziwnie? Za to smakuje jak ambrozja :D Mmmmmmm, pokarm bogów! Polecam z czystym sumieniem. Składniki: 5 jaj 10 łyżek cukru 2 szklanki mąki

Ciasteczkowy Potwór
Ciasteczka owsiane 141

zagniatam. Nie może być za suche, gdyż nie da się uformować. Formuję wałek, kroję na plastry, każdy formuję w kulkę i rozpłaszczam w dłoniach. Na każdym układam kolorowe cukierki, przekładam na blaszkę  wyłożoną  papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę do zrumienienia. Wyjmuję, lekko studzę, dopiero wtedy zdejmuję z papieru

Ciasteczkowy Potwór
Mazurek jabłkowo-cytrusowy 163

pierwszy rok, kiedy zdecydowałam się na smakowite ozdoby stołu wielkanocnego :) Do tej pory przerażała mnie słodkość mazurków i ciężkość ich polew. Po wielu tygodniach niejedzenia cukierków, ciast, ciasteczek i dżemów naszła mnie wielka ochota na ładnie wyglądające słodkości. A ponieważ zostało mi trochę masy do nadziewania rolad, zdecydowałam się na mazurka, który pięknie pachnie i - co dla mnie najważniejsze

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik orzechowy - Biały Michałek 331

masą z ciastek. Włożyć do lodówki. 2. Białe Michałki posiekać lub rozkruszyć w palcach. W rondelku o grubym dnie podgrzać śmietankę, dodać połamaną czekoladę, mleko w proszku i cukierki. Podgrzewać do połączenia składników cały czas mieszając (masa łatwo może się przypalić). Wystudzić. 3. Orzechy ziemne zmielić blenderem (lub zmiażdżyć wałkiem do ciasta). 4. Twaróg zmiksować z mascarpone, cukrem pudrem

Kto ugości moich gości?
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 152

masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze zmiksować, dodać ekstrakt z wanilii. Do ozdoby: jajka czekoladowe i arachidowe zabarwione na zielono wiórki kokosowe cukierki barwnik zielony   kwiatki, motylki, jajka z masy plastycznej

Humanistka w kuchni
JOGURTY - JAKIE WYBIERAĆ? 188

gamę smaków: najbardziej znane są jagodowe, truskawkowe, malinowe,  z owoców leśnych, ale obecnie spotyka się i waniliowe, kawowe, z owoców egzotycznych, kokosowe czy biszkoptowe. Często mają dodatkowo jakieś cukierki, kuleczki, draże i kawałki czekolady. Warto przyjrzeć się składom - jogurty owocowe są bowiem porządnie nafaszerowane cukrem i syropem gluozowo-fruktozowym (który jest jeszcze bardziej szkodliwy). Zawierają mnóstwo barwników, aromatów

Katsuumi
Polewa toffi do dekoracji ciast. 145

Składniki : 15 dkg cukierków ''krówek'' 3/4 szklanki śmietany kremówki Sposób wykonania :  Śmietanę wlej do małego rondelka. Krówki połam na kawałki, wsyp do śmietany. Rozpuść na małym ogniu, ciągle powoli mieszając. Letnią polewą oblej ciasto i pozostaw do wystygnięcia.   Polewa ta doskonale nadaje się do dekoracji wielkanocnych babek, babeczek i mazurków.  Do polewy możemy dodać

Przepisy i porady kulinarne
Wielkanocne ciasteczka zajączki 215

żadnych specjalnych cukierniczych akcesoriów, wystarczy foremka w kształcie serduszka, która na pewno znajdzie się w każdej kuchni :) Składniki na kruche ciasteczka Składniki na krem budyniowy +czekolada do rozpuszczenia, kolorowe cukierki (ja użyłam Skittles), barwniki spożywcze (opcjonalne) Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę

Ciastkozercy
Urodzinowy tort czekoladowo - bananowy 158

się połączą. Tort wyjąć z lodówki, wyciąć dowolny wzór lub zostawić w całości. Ciasto posmarować masą czekoladową i schłodzić 10-15 minut w lodówce. Wyjąć z lodówki. Obłożyć kolorowymi cukierkami, odstawić w chłodne miejsce (ale nie do lodówki). Smacznego

Pełny talerz
Zdrowe batoniki z płatkami owsianymi, orzechami, amarantusem i sezamem 448

takich łasuchów jak ja, są bardzo smaczne. Jeśli jesteście łasuchami, macie w domu słodyczoholika, który nie wyobraża sobie dnia bez słodkiej przekąski, spróbujcie zastępować kolorowe i pięknie opakowane cukierki, ciasteczka i batoniki, własnoręcznie przygotowanymi. Tracicie niewiele czasu, a zyskujecie na zdrowiu przemycając przy okazji sporą dawkę cennych składników. Składniki: 50 g masła , 1/2 szklanki mleka , 1/2 szklanki brązowego cukru

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania