cukierki - 1000 przepisów (strona:33/67)

Słodki smak z dzieciństwa... budyń jaglany z owocami!! 136

Macie ochotę na coś słodkiego, ale nie chcecie podjadać ciastek, czekolady czy cukierków. Mam dla Was pyszny deser. Łatwy do wykonania a przede wszystkim zdrowy, czyli budyń z kaszy jaglanej przekładany truskawkami :)  Zaczynamy!! Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanki mleka ryżowego 1 banan 1/2 łyżeczki miodu owoce Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przed gotowaniem zawsze płuczę

Bike By Life
Pudding czekoladowy z likierem, chia i bitą śmietaną 221

szkl mleka 1 łyżka cukru 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski   Warstwa II: 2 łyżki nasion chia 1/2 szkl mleka Warstwa III: 1/2 szkl śmietanki 20 lub 36 % 1 cukierek trufla do ozdoby 1. Nasiona chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia (na kilka godzin, ja zalałam rano, wstawiłam do lodówki a po pracy miałam jak znalazł do zrobienia(...)szklanek. Odstawić do ostygnięcia. 3. Śmietankę ubić, można osłodzić do smaku. 4. Na ostudzony (może być lekko ciepły) budyń wyłożyć warstwę z chia, na to bitą śmietanę i pokruszony cukierek

Kto ugości moich gości?
Kruche ciasteczka z lentylakmi 112

lodówce około 1 godziny. Po tym czasie z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do dekoracji: opakowanie lentylek Cukierki delikatnie wciskamy w przygotowane ciastka. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
CMYK donuts - amerykańskie pączki jak malowane 103

gorącym mlekiem, aż dokładnie się połączą. Lukier podziel na kilka salaterek i do każdej dodaj barwnik. Ciepłe jeszcze pączki ozdabiaj lukrem wg upodobań. Możesz je dodatkowo posypać kolorowymi cukierkami. Oczywiście pomysł z barwieniem nie jest konieczny, bo pączki równie dobrze smakują z tradycyjnym białym lukrem

Food Square
Likier krówkowy. Najlepszy! 10704

likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki  Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie do wrzenia. Zdejmij masę z ognia i odstaw na 20-30 minut, co kilka minut przemieszaj. Po tym czasie do jeszcze ciepłej masy

Ze smakiem i z pasją
Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim 130

puder, całe ziarna pieprzu czerwonego. Wlewamy wodę i dokładnie wyrabiamy masę mięsną, aż stanie się kleista. Przekładamy na rozłożoną folię spożywczą, zawijamy formując baton. Końce folii zawijamy (jak papierki cukierków) jednocześnie starając się wypchać jak najwięcej powietrza. Folii spożywczej dajemy 2 warstwy, po zawinięciu w pierwszą, zawijamy w kolejną. Worek do pieczenia rozcinamy – będzie to kolejna warstwa – szczelnie

mojewypiekiinietylko
Roladki z kurczaka i fasoli. 117

doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną fasolę przekładamy na kurczaka i zwijamy w roladkę. Zawijamy w folię i z obu stron zawijamy ją tak jak zawinięte są cukierki. Tak przygotowane paczuszki obsmażamy z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w rozgrzanym do 20 stopni piekarniku. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ciasto amerykańskie zwane salcesonem 177

grubą kostkę i łączę całość. Ciasto przekładam do blaszki (32 x 22) wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę godzinę, w 180 st. C Ciasto posmarowałam gorzką czekoladą i posypałam serduszkowymi cukierkami

Takie tam pichcenie
MIĘTUSEK 131

pieczenia wyłożony na blaszce o wymiarach 24x36cm. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach C. krem miętowy: Wodę przelać do rondelka wsypać landrynki i na małym ogniu rozpuścić cukierki. W tym samym czasie 1 i 1/2 szklanki mleka zagotować, w reszcie mleka rozrobić budyń, wlać do gotującego się mleka i zagotować. Do gorącego budyniu przelać rozpuszczone landrynki i całość

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto mocno miętowe 120

sumie jakieś dwie godziny, łącznie z pieczeniem, studzeniem ciasta, budyniu i galaretki. Do rzeczy: gotujemy szklankę mleka na krem  i zaparzamy w niej torebkę mięty. W osobnym garnuszku cukierki zalewamy wodą i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Po rozpuszczeniu łączymy je z miętą zaparzoną w mleku. Zagotowujemy całość i dodajemy budyń rozmieszany w połowie szklanki pozostałego mleka. Ugotowany budyń

Wrzosowa Polana
Kurczak w kremowym sosie serowo – śmietanowym 129

Czasami zdarza się, że ponad wszystko nie chce nam się gotować, ale fakt że należy nakarmić dzieci czymś innym aniżeli ciastkami, gumami, cukierkami i lizakami sprawia że z ciężkimi nogami zaciągam się do kuchni. Wczoraj miałam właśnie takie popołudnie. Po powrocie z kina nie miałam pomysłów na gotowanie – cieszyłam się tylko z faktu że chociaż […] The post

Magiczny Garnek
Brownies z kremem orzechowym 124

tygodniu tez trzeba mieć cos do kawy zawsze wychodze z takiego założenia. Przyznam, że codziennie muszę zjeść coś z nutą słodyczy takie przyzwyczajenie ale nie pociagają mnie cukierki czy batoniki tylko ciasto swojego wypieku.W związku z tym, że dzięki moim córką;) mam trochę zapasów czekolady i ulubionego kremu czekoladowego nie pozostało mi nic innego jak połączyć te dwa smaki

Kubki smaku
Ciasteczka z kolorowymi piegami 124

tylko smakowite doznania ale niezłą frajdę :) Składniki: 150 g masła ( miękkiego) 150 g cukru 300 g mąki 1 jajo 2 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki sody oczyszczonej 100 g cukierków m&m ( ja użyłam tych tańszych )   Wykonanie : Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym - ja użyłam prawdziwego cukru z wanilią (można miksować). Następnie dodajemy jajo

W Moim Magicznym Domu
Babeczki piernikowe kakaowe z marcepanem i bakaliami renifery 198

mały dodatkowo Polewa czekoladowa • 2 czekolady mleczne • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki masła • 2 łyżki nutelli • kilka łyżek wody • biszkopty okrągłe małe • paluszki precle • płatki śniadaniowe na uszka Lion • cukierki m&m's na noski • lukier królewski Sposób przygotowania 1. • Do mąki dodać migdały,orzechy,kakao,przyprawę do piernika,cynamon  i amoniak wszystko razem wymieszać 2. • Margarynę

W królestwie smaków Beaty
Szybka surówka z jabłka i fenkułu 116

mróz, będzie można ścinać małe bulwki i dodawać je do surówek. Oczywiście, jeśli ktoś lubi anyżowy posmak tego warzywa ;) Ja uwielbiam, choć w dzieciństwie nie znosiłam smaku anyżu i cukierków lukrecjowych. Na samą myśl o nich cierpła mi skóra. Po latach preferencje smakowe zdecydowanie się zmieniają, głównie za sprawą znajomych, u których zjadamy coś nowego albo znanego

Weekendy w domu i ogrodzie