Struffoli

Struffoli

Struffoli

Malutkie ,chrupiace  kuleczki   zanurzone w miodzie , posypane  kolorową cukierkowa posypką. Jest to  świąteczny deser , który pochodzi z południowych regionów Włoch znany również  pod nazwą cicerchiata, pigniocata.  Ciasto smażone kojarzy mi się  najczęściej  z karnawałem i tłustym czwartkiem , właśnie dlatego postanowiłam , że   struffoli  dzisiaj będą gościły w mojej kuchni. Deser bardzo prosty do przygotowania, a podany  w mniej tradycyjny sposó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.