Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami

Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami

Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami

Wołowe mięso mielone wbrew pozorom idealnie nadaje się na zrazy. Wystarczy je odpowiednio przygotować. Zrazy nafaszerowałam warzywami i boczkiem. Wyszło nie tylko smacznie ale i ciekawie. Składniki: 800 gram wołowego mięsa mielonego 2 małe marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 100 gram chudego boczku parzonego szczypior 4 szalotki Bulion około ½ l Mąka Olej do smażenia Sól Pieprz Wykonanie: Marchew, seler i pietruszkę ścieramy na tarce warzywnej, szczypiorek kroimy na małe kawałki. Boczek bardzo drobno sieka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, zrazy, mięso, kotlet, kotlety, mięso mielone, boczek, seler, kotlety mielone, marchewka, roladki, wołowina, ciasto, mięso duszone, mielone z warzywami, zrazy wołowe, kotlet siekany, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.