sama i facet w kuchni. Wszystkie filmiki są ciekawe i każdy mnie ciekawi, więc w wyznaczone dni, punkt 12 czekam na filmik. SERIAL / PROGRAM TV Kolejna nowość czyli Domówka z Charliem . Dopiero widziałam co prawda same nagrywki z programów , a już jestem ciekawa całych odcinków. 5 marca na pewno obejrzę pierwszy odcinek by pośmiać się z Charliego
Magiczne Życie Martyśniegu :-). Ciekawe są te zmiany pogody, prawda? Prognozy mówią o nadchodzących chłodach, więc dzisiaj kolejna propozycja rozgrzewająca - jednogarnkowy gulasz z dynią, ciecierzycą, pomidorami i innymi dodatkami. Danie ciekawe, smaczne, dość słodkie z powodu zarówno dyni (u mnie tradycyjnie Hokkaido) jak i pomidorów czy marchewki. Przepisy warty wypróbowania. Porcja dość spora, to czego nie zjesz, zawsze możesz
Pora coś zjeśćbloga, przygotowałam dla Was kolejny ciekawy przegląd linków. Sama odwiedzam blogi, które robią podsumowania. Dzięki temu łatwiej mi trafić na wartościowe treści i […] Artykuł Co mnie inspiruje – ciekawe linki #9 pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopelatte zmobilizowała mnie do zrobienia w domu syropu z dyni - niebawem podzielę się z Wami moim przepisem. Nasze słodkie imieninowe szaleństwo zakończyłyśmy ptasim mleczkiem z chia. Był to dość ciekawy deser, który polecam Wam do spróbowania. Między dwiema warstwami czekoladowej galaretki (do przygotowania jej użyto nie żelatyny lecz agaru) słodka masa z nasionami chia. I wiecie co? po tym szaleństwie(...)nich pochodzą z jej rodzinnej Armenii. To było naprawdę sympatyczne i smaczne popołudnie :) Zapraszam Was do odwiedzenia À Nouche jeśli będziecie w okolicach, a jeśli jesteście już teraz ciekawi jak wygląda wnętrze, to zapraszam Was na wirtualny spacer
Codzienna kuchnia niecodziennapowinna być zachowana kompozycja, barwy i to wszystko przy naturalnym świetle. źródło zdjęcia O tym, jak ważne jest dobieranie kolorów w fotografii kulinarnej przypomina Gosia z Modern Taste . Ciekawy artykuł, o tym jakie są dobre obiektywy do robienia zdjęć kulinarnych znalazłam u Joasi z Fotografii COOLinarnej . Dawka inspiracji z zagranicznych blogów. W Adventures in Cooking można podpatrzeć jak autorka bloga(...)Temat ten jest niezwykle rozbudowany, a liczba detali składających się na dobre zdjęcia przerosła moje oczekiwania. źródło zdjęcia Dobry i konkretny artykuł o fotografii krajobrazu udostępnił niezawodny Szeroki Kadr. Ciekawy poradnik, który podsuwa kilka wskazówek jak kadrować i tłumaczy kilka zagadnień od strony technicznej. Oprócz czytania oglądam dużo zdjęć podróżniczych. Inspiruję się oraz szukam wskazówek, jak pokazać krajobrazy ze swoich
Pink Envelopetyle ich samych – pod lupę wzięłam mąkę dyniową, której byłam bardzo ciekawa. Przepisów z jej wykorzystaniem nie ma zbyt wiele, więc oczywiście czas to zmienić Kolor ciekawy, zielony. Zapach po otwarciu opakowania? Ekhm… siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia(...)smak jest nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu Na pewno to nie jest ostatnia próba z udziałem mąki dyniowej i następnym razem postaram się wydobyć kolor (wydobywanie zapachu sobie daruję, bo to nie będzie nic wędzonego z udziałem siana i jałowca, od tego
Fitkotnawet nie tyle ich samych - pod lupę wzięłam mąkę dyniową, której byłam bardzo ciekawa. Przepisów z jej wykorzystaniem nie ma zbyt wiele, więc oczywiście czas to zmienić ;) Kolor ciekawy, zielony. Zapach po otwarciu opakowania? Ekhm... siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie :D Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas(...)pieczenia, a smak jest nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu :) Na pewno to nie jest ostatnia próba z udziałem mąki dyniowej i następnym razem postaram się wydobyć kolor (wydobywanie zapachu sobie daruję, bo to nie będzie nic wędzonego z udziałem siana i jałowca
FitKottrzeba go było jak najszybciej przyrządzić ;-) Padło na placki.. sama byłam ciekawa jak będą smakowały, dlatego stworzyłam najprostszą wersję praktycznie bez żadnych dodatków smakowych. Jesteście ciekawi, to zapraszam. Ciekawa jestem jakie są Wasze ulubione placki warzywne
AniaGotuje.plwyjątkowej smakowej nuty. O czym mowa? O projekcie AlePanierka A teraz kilka słów od pomysłodawców: „Projekt AlePanierka powstał w odpowiedzi na potrzeby konsumentów, szukających nowych pomysłów na ciekawe i wartościowe potrawy(...)Jest to produkt dla wszystkich, którzy lubią próbować nowości, chętnie sięgają po naturalne i wartościowe produkty, nie lubią sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i konserwantów, unikają pustych kalorii. AlePanierka to ciekawa i przede wszystkim wartościowa alternatywa dla bułki tartej. Nasze panierki to bogactwo wartościowych składników i wysoka zawartość błonnika. Mieszanki AlePanierka zawierają wyłącznie naturalne składniki (otręby, ziarna sezamu, len, orzechy
Słodkie okruszkizasadzie to nie tylko kanał na YouTube ale potężna firma marketingowa. Posiadają kilka kanałów i kilkudziesięciu kreatorów, którzy tworzą przeróżne filmiki. Od testów jedzenia czy produktów, przez miniseriale, ciekawe historie po przedstawianie opinii na dany temat. Mnóstwo ciekawych materiałów na każdy temat. Do nich należy m.in. Tasty, dosyć popularny kanał w social mediach z przepisami kulinarnymi. Każdy
Oslov.oczywiście pozytywnie. Cukier i alkohol świetnie wyciągnęły smak z dojrzałych jabłek i korzennych przypraw. Już jestem z niej bardzo zadowolona, a przecież kiedy postoi będzie prawdopodobnie jeszcze lepsza. Co ciekawe z każdej odmiany jabłek nalewka wyjdzie inna, o nieco innym smaku i aromacie, co może być ciekawym polem co eksperymentów. Pisząc ten przepis nabrałam ogromnej ochoty
Smaczna Pyzaelektronicznej możecie przejrzeć na stronie Polskiej Grupy Rybnej , bezpośredni link do książki: RYBY NASZEJ KUCHNI Przepis na szyszki z kalmara od razu zwrócił moją uwagę. Łatwe przygotowanie, oryginalna forma, ciekawe jak smakuje… Do tej pory nie zwracałam uwagi na kalmary, nawet nie wiedziałam w jakiej formie występują w sprzedaży – też tak macie, że jak nie wiecie(...)wszyscy już czekali na tą pyszną ucztę. Tak wyglądała nasza patelnia smakowitości: Jeśli zastanawiacie się jak smakują kalmary, to koniecznie spróbujcie. Bardzo łatwo je przygotować, a konsystencja mięsa jest ciekawa i trudna do porównania do innych produktów spożywczych. Kto nie próbuje, ten nie wie KONKURS A teraz jeszcze niespodzianka dla Czytelniczek i Czytelników mojego bloga oraz Fanów mojego profilu
Dietologpiękny i długi stół. Bardzo ciekawym elementem są tez ogromne ażurowe przesuwane drzwi. Nie sposób też nie wspomnieć o przepięknych różnorodnych talerzach pozawieszanych na ścianach, które stanowią bardzo ciekawy element dekoracji studia. Przecież w końcu jesteśmy w The Plate ! Po śniadaniu zostaliśmy poczęstowani wyjątkową kawą Speciality z Hondurasu. Muszę przyznać, że pierwszy raz w życiu piłam taki rarytas. Zaserwowała(...)wysmakowanym otoczeniu to miejsce jest dla Was ! Koniecznie tu zajrzyjcie, na stronie The Plate znajdziecie wszelkie szczegóły organizacyjne. Ja na pewno jeszcze tu wrócę, jestem bardzo ciekawa kolejnych dań przygotowanych przez Sławka, cudnych opowieści Ewy o kulinariach i interesujących historii Ani na temat świata kawy
Kulinarne przygody Gatityteksturę. Dodajemy też ziemniaki , zarówno gotowane jak i pieczone. Jeden z moich ulubionych dodatków - to pieczony czosnek . Można dodać ugotowane kasze - jaglaną , gryczaną lub jęczmienną, także kuskus lub ryż . Ciekawe smaki pieczywa zawdzięczamy też nietypowym dodatkom - burakom, marchewce, śliwkom i jabłkom . Krótko mówiąc - można piec chleby z różnymi, typowymi i nietypowymi dodatkami (był raz chleb z chrzanem ). Zachęcam(...)szukania ciekawych przepisów z najprzeróżniejszymi dodatkami, i oczywiście do dzielenia się z nami tymi przepisami. Dzisiaj ja podzielę się przepisem na chleb fasolowy - z dodatkiem pure z białej fasoli. Fasolę można ugotować samemu, albo użyć tę z puszki. Pamiętajcie jednak, że często fasola w pusze jest z dodatkiem soli (trzeba sprawdzić skład na opakowaniu). Należy wtedy odpowiednio zmniejszyć
Grahamka, weka i kajzerka