Skąd wziął się u mnie pomysł, by zrobić mleko z migdałów? Pojęcia nie mam i do teraz zastanawiam się nad pobudkami,które mnie do tego skłoniły. Obstawiam, że to zwykła dziecinna ciekawość, chęć przygotowania czegoś nietypowego, czegoś nowego,czegoś, na co zwykle nie mam odwagi. A jednak, tym razem się zdobyłam na to, aby mleko z migdałów zrobić.Wystarczyło raz przeczytać TEN przepis i już przepadłam z kretesem.Co najzabawniejsze, nie jestem weganką, wegetarianką, fruterianką i żadną inną "-anką". Byłam cieka... czytaj dalej...
Ostatnio mam fazę na migdały- chętnie spróbowałabym takiego mleka, mmm... :)
polecam, jest świetne! ma podobną konsystencję, co mleczko kokosowe.
Ja też mam w planach zrobić takie mleko roślinne, mimo, że wege-anką nie jestem ;)
mam w planach od dawna .. może w końcu zrobię :) pozdrawiam !
Karmel-itko masz charakter!!! Podziwiamy a przepis zapisujemy :);)Słonecznie pozdrawiamy!!!
ooo...musiało być smakowite... może warto dla takich pyszności zostać na chwile "-anką";)
Polecam przygotowanie takiego mleka za pomocą wyciskarki. Migdały zalewam wodą, a następnie wrzucam do wyciskarki i gotowe:)Jest mega pyszne i idealnie nadaje się np. do kawy:) Cieszę się, że podałaś przepis:)
miło mi, że tak uważasz.też piłam z kawą, zupełny odlot! smakuje wybornie.
smakowało na prawdę świetnie, nigdy bym nie przypuszczała :]ale polecam, polecam bardzo!
Oo ja też jestem dziecinnie ciekawa tego mleka. Muszę się za nie zabrać i w końcu spróbować :)Pozdrawiam, Tosia.
Skorzystałam z przepisu :) Faktycznie, mleko jest bardzo smaczne. Świetnie pasuje do kawy :) Oto moja, dosłodzona wersja: http://gotujzkasia.wordpress.com/2013/09/20/mleko-migdalowe/ Pozdrawiam :)
miło mi, cieszę się niesamowicie, że Ci smakowało.Pozdrawiam!
Bożenko, jak to robisz w wyciskarce? Wrzucasz namoczone migdały ze skórką? Bez skórki? Razem z wodą, czy bez? Podaj swój przepis, bardzo Cię proszę :)
Wrzucamy namoczone migdały z wodą, stopniowo ją dolewając :] ja osobiście wrzucam ze skórką.