Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym

Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym

Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym

Składniki - 40 dag mięsa mielonego - 1 marchewka - 1 cebula - 1 cytryna - sól, pieprz - jajko - 1 L wywaru warzywnego - mały jogurt naturalny - pęczek koperku Wykonanie Marchewkę i cebulę obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać. Cytrynę i koperek umyć  i osuszyć. Skórkę z cytryny zetrzeć. Koperek posiekać. Do mięsa dodać jajko, cebulę, marchewkę oraz ¾ skórki z cytryny i koperku. Wymieszać na jednolitą masę. Formować pulpety. Wywar zagotować. Włożyć pulpety i gotować  5 minut ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.