Placuszki cebulowo-kukurydziane

Placuszki cebulowo-kukurydziane

Placuszki cebulowo-kukurydziane

Składniki - duża cebula - 2 łyżki masła - 1 puszka kukurydzy - 150 ml mleka - ok. 30 dag mąki - 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki - 4 jajka- sól, pieprz - olej Wykonanie Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Kukurydzę osączyć. Jajka roztrzepać z mlekiem i mąką. Dodać cebule, kukurydzę i natkę pietruszki. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Porcje ciasta nakładać łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Życzę smacznego i zapraszam również na mój... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.