Kurczak w majeranku na słodko

Kurczak w majeranku na słodko

Kurczak w majeranku na słodko

Składniki - 1,5 kg filetu z kurczaka - 1 kostka masła - 3 łyżki musztardy - 3 łyżki miodu - 6 łyżek majeranku Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Obtoczyć w majeranku i schłodzić. Masło roztopić na małym ogniu. Dodać musztardę, miód i wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem miodowo-musztardowym. Piec 60 minut w temperaturze 200oC, mieszając mięso co jakiś czas. Uwaga – sprawdzona rada 1)      z pozostałego tłuszczu można zrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.