boczku z grilla może niektórych przekonać do zjedzenia pierwszy raz kaszanki, gdyż jest pyszna. Z czym podajecie kaszankę, bo u nas do kaszanki z grilla podaje się małosolne ogórki albo surówkę z kapusty kiszonej , ziemniaki i pyszną cebulę z dodatkiem ketchupu i odrobiny cukru. Kaszanka z grilla, Kiełbasa w boczku z grilla oraz Smażone kiełbaski z cebulą to klasyka(...)szybkie danie z grilla, nie trzeba jej długo grillować jak mięso np. wieprzowinę. Zapraszam na super smaczne podanie kaszanki z grilla zawiniętą w boczek z dodatkiem ketchupu, musztardy i ogórków małosolnych. Z tych kilku składników mieliśmy pyszny obiad: Kaszanka z grilla w boczku, prosto, szybko i pysznie. Składniki: 2 kaszanki na osobę plastry boczku pieprz do smaku lub inna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis na smaczne, niedrogie danie z ziemniaków i cukinii. Idealne na obiad, polecam przepis. SKŁADNIKI : 1,2 kg młodych ziemniaków 4 ogórki małosolne 1 pączek szczypiorku 1 pączek rzodkiewki SOS : 4 łyżki jogurtu greckiego, gęstego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztadry sarebskiej(...)sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Młode ugotowane ziemniaki kroję w dużą kostkę i przekładam do miski,ogórki małosolne również kroimy w kostkę. Pęczek szczypiorku i rzodkiewki kroję drobniutko, do miski przekładam 4 łyżki jogurtu, 2 łyżki majonezu, jedna łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka zwykłej musztardy do sosu dodaję opcjonalnie sól
Kulinarne Fantazje Mariolidrugi dzień miałam lichą porcję do fotografowania. Nic to. Wyszła fajnie. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mała puszka kukurydzy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Jarzyny myjemy, gotujemy(...)miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka jarzynowa z porem i gruszką Sałatka jarzynowa z kiełbasą Sałatka jarzynowa Artykuł Sałatka jarzynowa z kukurydzą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyuwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej(...)kostkę, wrzucamy do pieczarek, smażymy. Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, dorzucamy do pieczarek razem z rozdrobnionym czosnkiem, znowu smażymy. Całość zalewamy wodą. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. Mąkę wsypujemy do kubka z wodą, mieszamy. Wlewamy do tego
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno(...)solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką Surówka z młodej kapusty z ogórkami Surówka z młodej kapusty i marchewki Surówka z młodej kapusty i kukurydzy Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki Coleslaw z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno(...)rozdrobniony czosnek. Zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy na jakieś 30 minut do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka z pomidorami, ogórkami i fetą Sałatka z pomidorami, fetą i sosem bazyliowym Sałatka grecka Artykuł Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovysałatki jarzynowe, pewnie gdzieś w okolicach Bożego Narodzenia coś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki… Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovyjuż nie są moje smaki. Zdecydowanie bardziej wolę nasze polskie sałatki lub po prostu dużą ilość zieleniny. Składniki: 400 g piersi z indyka 200 g makaronu chow mein 2 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 łodyga selera naciowego 1 puszka kukurydzy biała część pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy pięć smaków 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego sól pieprz olej rzepakowy Indyka kroimy w mniejszą kostkę, dodajemy do niego sos sojowy i przyprawę pięć smaków, mieszamy i odstawiamy na pół godziny. W międzyczasie selera, ogórki i paprykę kroimy w małą kostkę, pora w półplasterki, wszystko wrzucamy do miski. Makaron rozgniatamy i gotujemy wg opisu na opakowaniu. Indyka smażymy na złoty kolor. Do pokrojonych warzyw
Kardamonovyrodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 ogórki kiszone 300 ml passaty 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody(...)tego liście laurowe, ziele i zioła. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy odsączoną fasolę i pokrojone w półplasterki ogórki. Mąkę wsypujemy do kubka z wodą, mieszamy. Wlewamy do tego trochę gorącego sosu z gotowania, mieszamy. Zawartość kubka wlewamy do potrawy (najlepiej przez sitko) i znowu mieszamy. Doprawiamy solą
Kardamonovypolewamy sosem, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Posypujemy słonecznikiem. Podobne przepisy: Sałatka z pomidorków koktajlowych z kaparami i mozzarellą Sałatka z pomidorów i oliwek Sałatka z pomidorami, ogórkami i serkiem wiejskim Sałatka z pomidorami, ogórkami i fetą Sałatka ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i suszonymi pomidorami Artykuł Sałatka ze szpinakiem, pomidorami i musztardą francuską pochodzi z serwisu
Kardamonovyredukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz Ogórki, cebulę i grzyby kroimy w malutką kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy. Cebulę sparzamy wrzątkiem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na koniec można znowu doprawić solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki. 4. Sos tatarski z kaparami Składniki: 5 korniszonów 1 szalotka 1 łyżka kaparów 1 łyżka poszatkowanej natki
Kardamonovyklasa. Karolina, jeszcze raz wielkie dzięki. Składniki: 500 g wołowiny gulaszowej 2 czerwone papryki 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 ogórek kiszony 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej ostrej papryki (lub więcej) pół łyżeczki mielonego kminku (lub więcej) woda 1 jajko 100 g mąki pszennej (ja użyłam tortowej) sól(...)mnie trwało to około 1,5 godziny). Pamiętajcie o pilnowaniu poziomu wody. Po ugotowaniu mięsa, do bograczu dodajemy pokrojoną w średnią kostkę paprykę, pomidory i pokrojonego w półplasterki ogórka, wszystko gotujemy do miękkości papryki. Ciągle pamiętajcie o pilnowaniu poziomu wody. Finalnie ma wyjść z tego gęsta zupa. W międzyczasie z jajka, mąki i szczypty soli wyrabiamy ciasto na kluski. Ciasto
Kardamonovywarzywny. W szafce znalazłam też resztkę młodych ziemniaków. Nie było już odwrotu. W trakcie, gdy jajka zaczęły się gotować, zastanawiałam się co by do tego pasowało. Mizerie i inne ogórki kiszone – no nie. Kapusta, nie. Buraki? Niby tak, ale kurczę też jakoś średnio na jeża. Jajka zjedliśmy więc bez żadnych dodatków. Chociaż te buraki ciągle chodzą(...)głowie. I ogórki konserwowe. Wydaje mi się, że jednak dobrze by pasowało coś octowego. Następnym razem pokombinuję coś z tymi dodatkami. Przypominam Wam jeszcze, że tego typu obiadu najlepsze zawsze wyjdą w sezonie letnim. Wtedy gdy koperek smakuje koperkiem, gdy mamy dostęp do naszych polskich młodych ziemniaków. Wtedy gdy jest ciepło i nie mamy ochoty godzinami ślęczeć w kuchni
Kardamonovymąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet (poza octem jabłkowym, który jest dopuszczalny), sklepowych wędlin z kiepskim składem, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, kaszę jaglaną (jest bardzo wskazana) i gryczaną (najlepiej niepaloną), soczewicę, ciecierzycę, oleje tłoczone na zimno(...)kroimy na pół, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pokrojoną w kostkę fetę i sos bazyliowy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Sałatka z pomidorami, ogórkami i fetą Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i fetą Sałatka grecka Artykuł Sałatka z pomidorami, fetą i sosem bazyliowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyrezygnacja z cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka(...)lodówki. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Coleslaw z kapusty pekińskiej Artykuł Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu
Kardamonovy