Strogonow- Boeuf Stroganow
Strogonow- Boeuf Stroganow
A dzisiaj ugotujemy bardzo popularne danie z wołowiny – strogonowa. Strogonow to nazwa uproszczona, można by rzec spolszczona, nazwy oryginalnej pod jaką ta potrawa funkcjonuje na świecie a więc Boeuf Stroganow. Boeuf to po francusku wołowina, a Stroganow, to nic innego jak nazwisko rosyjskiego hrabiego – ministra. Nie ukrywajmy, w Polsce strogonowa robimy nieco inaczej niż na świecie. Często w przepisach w Polsce, spotkamy np. ogórek kiszony, mało popularny dodatek w innych krajach a szkoda, bo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku
Autor
mieszamWGarnku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, pieczarki, ogórki, potrawka, sosy, wołowina, ogórki kiszone, krewetki, chleb, zupa, desery, gulasz, przetwory, dania obiadowe, ryż, deser, ziemniaki, kurczak, ciasto, obiad, kasza, dania mięsne, dania z kurczakiem, pieczarki w sosie, sos pomidorowy, gulasz wołowy, obiad dla 2 osób, pieczarki do obiadu, potrawka z kurczaka, kurczak z pieczarkami
Inne przepisy z Mieszam w Garnku
Dodaj komentarz