Sos tatarski do jajek

Sos tatarski do jajek

Sos tatarski do jajek

Czas na króla wśród sosów – pokaże wam jak zrobić sos tatarski do jajek. Jego przygotowanie zajmie wam zaledwie 10 minut. W XIX wieku kiedy nie był jeszcze powszechnie znany majonez, sos tatarski przygotowywano z musztardy i oliwy. Czasem dodawano do niego żółtka. Dzisiaj nie będę odtwarzał pradawnych potraw, a zrobię współczesny sos z bogactwem dodatków. Propozycja jest zbliżona do sosu tatarskiego rodem z Wiednia, bowiem zawiera kapary. Brzmi dobrze. Zatem zabieramy się za króla wśród sosów. Sos ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchennyviral.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję