Pasta jajeczna to absolutna klasyka. Dodatek do kanapek, który jest równie pyszny, co łatwy w przygotowaniu. Wystarczą ugotowane jajka, trochę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Łatwe, proste i przyjemne. A co powiecie, na trochę ostrzejszą wersję - na przykład z dodatkiem pora? Pasta jajeczna z porem i ogórkiem - przepis Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 5 jajek, pół pęczka szczypiorku, biała część pora, ogórek, 3 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz do smaku. 1. Jajka ugotuj na twardo i odsta...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...