Piątkowy wieczór spędziłam tak, jak lubię najbardziej, czyli na warsztatach kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak , prowadzonych przez Szefa Kuchni, Tomasza Roszaka :) Tym razem wybraliśmy się w podróż do Japonii i nauczyliśmy się, jak przygotować sushi idealne. Dla mnie moje były oczywiście najidealniejsze na świecie ;) Postaram się w miarę prosto opisać, jak przygotować najprostszą odmianę sushi, czyli Hosomaki, które przeważnie są z jednym składnikiem rybnym bądź wegetariańskim (np. ogórkiem), ale oczywiś... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...