Smaczna, chrupiąca surówka z młodych warzyw. Idealna do obiadu, mięsa na zimno czy grilla. Składniki: główka sałaty pęczek rzodkiewki 4 ogórki gruntowe 4 łyżki śmietany 12% (można zastąpić jogurtem naturalnym) łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki cukru sól, pieprz Przygotowanie Sałatę rwiemy na małe kawałki, ogórki obieramy ze skórki (niekoniecznie) i kroimy w kostkę, rzodkiewkę również. Warzywa przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy śmietanę i przyprawy. Mieszamy dokładnie. ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...