Kilka lat temu lecąc na Kretę wiedziałam, że jednym z dań, które muszę tam spróbować są kreteńskie Dakos czyli grzanki jęczmienne z pomidorami, serem Mizithra, zwieńczone oliwką. Na miejscu odkryłam, że Dakos mają również swój "odpowiednik" w postaci sałatki i to dziś przepis na nią Wam podrzucam. WSKAZÓWKI: Do sałatki użyłam Oliwki Kalamata Athina. Oliwki te pochodzą właśnie ze słonecznej Grecji Są pyszne i pełne smaku. Pasują idealnie do wielu dań rodem z Hellady jak i do dań kuchni świata. [współ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...